featured

Sakal Gürleştirme Yöntemleri ile Köse Olmaktan Kurtulun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemlerde erkeklerin sakal bırakması moda olurken, sakal gürleştirme yöntemleri nelerdir sorusu doğal olarak sakal konusunda problemi olan erkekler için büyük öneme sahip oldu. Her erkeğin söylediği gibi kadında makyaj ne işi görüyorsa, erkekte de sakal aynı işlevi görmektedir. Ancak bazı erkeklerde sakal seyrek çıkabilir. Bunun yanında hiç çıkmayabilir. Yaşanılan bu tür problemler erkekleri sakal gürleştirme yolları aramaya koymaktadır. Çeşitli sakal problemlerini gidermek için son yıllarda ortaya birçok materyal ve bu materyalleri anlatan çalışmalar çıkmıştır. 

Her erkek sakallı halini bir kez de olsa görmek ister. Sakal gür çıkmazsa bu istek de gerçekleşemez. Sakalın gür ve dolgun çıkması için çeşitli yollar mevcuttur. Bunlardan bazıları doğalken bazıları doğal değildir. Peki sakalın gür çıkmasını etkileyen faktörler nelerdir?

Sakal Gürleştirme Yöntemleri

Teknolojinin gelişmesine paralel olarak sakal gürleştirme yöntemleri de çeşitlendi. Araştırmacılar sakalın kök hücresini detaylı olarak ele alabildi. Sonuçlardan yola çıkarak da çeşitli tedaviler uygulandı. Bunların yanı sıra geçmişten gelen ve sakal gürleştirme yolları arasında uygulanan geleneksel birçok tedavi bulunmaktadır.

1 – Sakal Gürleştirme İçin Stres Kontrolü

Stres, sağlık sorunlarını tetikleyen en önemli duygusal faktörlerdendir. Tarihteki en feci hastalıklar çoğunlukla stres kaynaklıdır. Bazı hastalıklar tamamen stres kaynaklı olmasa da stresin tetikleyiciliği ile meydana gelebilir. Vücuttaki saç ve sakal gibi bölgeler de stres bozukluğundan en çok etkilenen kısımlardır. Köseyim sakal nasıl çıkar sorusu ise başlı başına farklı bir problemdir. Bu problemin ana kaynağı ise yetersiz sakal kökünden ya da hiç sakal kökü olmamasından kaynaklanır.  

Sakalının aynı zamanda da saçının gür bir şekilde görünmesini isteyen kişiler stres yönetimine dikkat etmelidir. Çeşitli bilimsel araştırmalar da stresin bu türdeki sağlık problemlerini hızlandırıcı etki ettiğini ortaya koyuyor. Sonuç olarak kişi, stres bozukluğu yaşamamalıdır. Bunlar saç ve sakalda gürleşmeyi engelleyici faktörlerden olabilir.

2 – Sakal Kökünü Besleyebilmek İçin Kan Dolaşımını Hızlandırma

Erkeklerin çoğu yanaklarımda sakal çıkmıyor probleminden şikayetçidir. Sakal, kök hücresinden beslenerek uzar ve gürleşir. Bu nedenle sakalın kökünü beslenmelidir. Sakal da buradan güç alarak gür bir şekilde çıkabilir. Peki sakalı gürleştirme yolları arasında olan, sakal çıkmayan yerdeki kan dolaşımı nasıl hızlanır? Bunun için farklı yollar mevcuttur.

Sakal kökünün olduğu bölgeye kan akışını hızlandırmak için masaj yapmak, yumuşak fırçayla fırçalamak ve buz presi yapmak bu yöntemlerin en bilinenleridir. 

3 – Düzenli Bakım Yapmak ve Tıraş Olmak

Kadınlar tarafından oldukça yaygın olarak yaptırılan kırıkları aldırma olayı erkeklerde de vardır. Bu sebeple sakal gürleştirme yöntemleri nelerdir sorusunun cevaplarından biri de kırıkları almak ve düzenli olarak tıraş olmaktır. Bu sayede sakal daha temiz ve düzgün çıkar. Bu da sakalın dolgun ve gür görünmesini sağlar.

4 – Doğal Yağlarla Sakala Bakım Yapmak

Doğal yağların cilt açısından faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Doğal yağlarla sakalın köklerini beslemek sakalın gür çıkmasını etkileyebilir. Gece yatarken temiz sakal diplerine hafifçe badem veya argan yağı uygulamak, sakal köklerini oldukça iyi besler.

5 – Sakal Serumları

Erkekler arasında kalın sakal kılı , sakalın gür görünmesinde en önemli faktördür. Ancak bunun gerçekleşmesi için sakalın iyi bir şekilde beslenmesi gerekir .Sakalı beslemenin çeşitli yollarından birisi de sakal serumlarıdır. Sakal serumları sakal kalınlaştırma işlemlerinde kullanılan bir yoldur. Bu da sakalın gür görünmesini sağlar. Ancak sakal serumları, sağlık açısından problem teşkil edebilir. Bu sebeple merdiven altı yani sağlıksız üretilen ürünlerden uzak durmakta fayda vardır.

6 – Düzenli Uyku ve Takviyeler

Düzenli uyku vücudun düzenli çalışmasını sağlar. Bu nedenle herhangi bir sağlık konusunda problem yaşayanlar düzenli uyku uyumalıdır. Uykunun saç ve sakal gelişimine de etki ettiği bilinmektedir. Bunun yanında takviye vitaminler sakalın gelişmesine ve gür görünmesine yardımcı olur. E vitamini cilt sağlığı konusunda en önemli vitaminler arasındadır. Cildi yeniler ve besler. Ayrıca çinko da sakal köklerini besleyen bir takviyedir. Kısacası düzenli uyku ve takviyeler sakal gürleştirme yollarındandır. 

7 – Sakal Ekimi

Surattaki kök hücre eksikliği sakalın çıkmasına engel olur. Buna alternatif bir çözüm sakal ekimidir. Sakal nasıl çıkar kesim çözüm olarak sakal ekimi gösterilebilir. Vücudun başka bölgesinden alınan kök hücre sakal istenen bölgeye yerleştirilir ve düzenli beslenir. Bu da kök hücrenin orada tutunmasını sağlar ve sakal problemini ortadan kaldırır.

Belirtilen bu yollardan farklı, bilinen ya da pek bilinmeyen sayısız sakal gürleştirme yöntemi vardır. Sakalının gür olmasını isteyen kişinin doğal yollara başvurması kendi sağlığı için önemlidir. Bilinmeyen kaynaklardan edinilen bilgiler ayrıca bilinmeyen yerden alınan kimyasallar önemli problemlere yol açabilir. Bu nedenle dikkatli davranmakta oldukça fayda var. Ayrıca  seyrek sakal sorunu araştırmalara göre genetik yatkınlığın yanında daha çok, stres kaynaklı ortaya çıkmaktadır. 

Harika Bir Sakala Sahip Olmak İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir? ( Video )

YouTube video

Siz de sakal nasıl gürleşir ? Seyrek sakal gürleştirmek için serum nasıl yapılır? Daha gür sakallar için badem yağını kullanmak doğru mudur? Masaj yaparak daha fazla sakala sahip olunur mu? Ne kadar sürede sakal gürleştirme uygulanabilir? sorularının cevaplarını arıyorsanız, videodaki anlatımı izlemeyi unutmayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!