sal-baglamasi-modelleri-ozel

2023 Şal Bağlaması Modelleri Özel Gün İçin Tavsiyeler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şal bağlaması modelleri özel gün için nelere dikkat etmelisiniz? Tesettür modasının en önemli noktası şal bağlama modelleri özel gün konusudur. Mezuniyet, söz, nişan, düğün ve diğer özel günlerde herkes hoş ve şık görünmek ister. Bu nedenle de şal bağlaması modelleri özel gün için de birkaç tavsiye almak da fayda var.

Şal Bağlaması Modelleri Özel Gün İçin Nelere Dikkat Etmelisiniz?

sal-baglamasi-modelleri-ozel

Sadece özel günlere dikkat etmeksizin, eğer her zaman şık olmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bu hususlar yardımı ile şalınız, kıyafetiniz, makyajınız ve her şeyiniz ile bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Şal bağlaması modelleri özel gün için aşağıdakilere dikkat edebilirsiniz.

1 -Yüzünüzün Şekli

Şal bağlaması modelleri özel gün için yüzünüzün şeklini ve hangi tarzın size yakışacağını bilmelisiniz. Örneğin yuvarlak yüzler için bonenin ne çok önde ne çok arkada kalması gerekiyor. Boneyi ortalamalısınız. Oval yüz şekli ise genel olarak ideal yüz tipi diye geçer ve her şal bağlama tarzı bu yüz şekline sahip kişilere yakıştırılır.

2 -Şalınızın Kumaşı

Şal kumaşları yüzünüzle bütünlük sağlamalı. Ne çok kalın ne çok ince olmamalı. Ama özel günler için farz edersek orta incelikte olması daha iyi bir fikir. Çünkü yoğunluğu şala değil de elbiseye, ayakkabıya veya takılara vermek ortaya yoğun görüntü çıkmasını engelleyecektir. Şal bağlaması modelleri özel gün tercihlerinizde kumaş büyük etkendir.

3 -Şalınızın Rengi

Tesettür olsun olmasın renk uyumunu yakalamak önemlidir. Şal bağlaması modelleri özel gün için de büyük önem arz eder. Tesettür de her zaman tek renk veya ton sür ton görüntüsü daha çok tercih edilir. Özel günlerde de olsa tek renk ile istediğiniz özeni veya abartıyı çarpıcı renkler ile yakalayabilirsiniz.

4 -Şal Bağlaması Modelleri Özel Gün Tercihleri

Özel gün için seçeceğiniz bağlama modelinde önemli unsur rahat etmek de olabilir. Özel günün koşuşturmacası, acele telaş derken şalınızı en rahat olacak şekilde yapmak yükünüzü biraz olsun azaltacaktır. Bu tercih için en uygun şal bağlaması modelleri özel gün için boynu açık şal modeli olabilir.

Abiye Şal Bağlamaları Modelleri Nelerdir?

sal-baglamasi-modelleri-ozel
Şal Bağlaması Modelleri Özel Gün için

Abiye elbiselerde şal tercihleri genelde saten kumaşlı, inci taşlı şallar sıkça tercih edilmektedir. Saten kumaş yumuşaklığı ve hafifliği sayesinde abartıdan kaçabilir, şık bir görüntü yaratabilirsiniz. Ayrıca saten şallardan ziyade direkt olarak saten kumaş düğünlerin vazgeçilmez kumaşıdır. Hem kıyafetler için hem şal için çokça kullanılır.

Diğer bir model olarak ise yine boynu açık şal modeli, abiye üstüne rahatlığı açısından düğün için şal bağlama modelleri arasından sıklıkla tercih edilen bir modeldir. Bu modellerde genellikle taş ve pigmentasyonu ağır olan taşlar kullanılır. Boynu açık şal modelinde şal kuyruğu da görülür. Boynunuzdaki açıklığı şal kuyruğu ile dengeleyebilirsiniz.

Şal bağlaması modelleri özel gün için abiyeler ve şallar bütünlük oluşturmalı. Hem abartıyı çok kaçırmamak hem de sönük kalmamak gerek. Abiye üstü için simli ve pigmentli şallar da çokça kullanılmaktadır. Şal bağlaması modelleri özel gün ve simli abartılar bazı kişilerin vazgeçilmezi olabilir.

Abiye Şal Modelleri 2022 Yılında Trendler Nelerdi?

sal-baglamasi-modelleri-ozel

Her sezon değişen düğünlük şal modelleri 2022 yılı içinde farkını ortaya koymuş. 2023’te sadelik, satenin şıklığı ve hafifliği moda olurken geçen yıl, şal bağlaması modelleri özel gün için gündeme gelen modelin pliseli şallar olduğunu görüyoruz.

Pliseli şalların geçen yıllarda moda olmasının sebebi farklı olarak düz değil de dalga dökümlü tasarımı olsa gerek. Dalga dökümlü pliseli şallarda havanızı değiştirebilir. Eğer şal bağlaması modelleri özel gün için elbise, takım veya abiyeniz oldukça sade ise pliseli şal ile kombininize renk katabilirsiniz. Bu tüyo düğünlük şal modelleri 2022 yılı için birebirdir.

Ayrıca pliseli şallar, saten ve diğer düz, hassas kumaşlı şallar gibi sürekli ütü istemez. Sizi zaman tasarrufuna sokar. Daha kullanışlı ve rahattır. Kışın ise ısı tutma özelliğinden dolayı 2022 yılında çokça kullanılmıştır. Hala daha şal bağlaması modelleri özel gün ve etkinlikler için kullanıldığını görebilirsiniz.

Evde Abiye Şal Yapımı Nasıl Olur?

sal-baglamasi-modelleri-ozel

Her ne kadar şal bağlaması modelleri özel gün için kuaföre yaptırmak önerilse de kendiniz şal modelini kolayca yapabilirsiniz.

  • Önce şalınızı seçin
  • Şalın kaymaması için uygun boneyi seçin
  • Arkada yeterince pay kalacak şekilde şalı katlayın
  • Günlük hayatta şalınız bağladığınız gibi yine bağlayın
  • İğneler yardımı ile şalınızı tutturun
  • Şalınıza uygun aksesuar ekleyiniz

Görsel olarak da abiye, özel gün ve günlük hayat için çokça video internette mevcuttur. Özellikle yeni tesettüre girmiş kişiler için bu videolar çok yardımcı olur. Sizler de bu videolara erişebilir ve düğün için şal modellerini yapmada dahi eliniz alıştıkça hızlandırabilirsiniz.

Çapraz Şal Modelleri Düğün İçin Uygun mu?

Şal bağlaması modelleri özel gün seçeneklerinde çapraz şal modelleri de sıkça kullanılır. Eğer düğün için bu modeli tercih edecekseniz kendi kendinize değil kuaförde yapmanız öneriliyor. Zorluğundan ziyade yaparken sizleri yorabilecek bir modeldir. Görüntü olarak estetik ve farklı izlenim yaratabilir. Bu nedenle düğünler için uygundur. Bu modeli boynunuz açık da kullanabilirsiniz.

Boynu Açık Şal Modelleri Düğün İçin Kullanışlı mı?

sal-baglamasi-modelleri-ozel

Düğün için şal modelleri arasında boynu açık modeller şüphesiz ki düğünlerde tesettürlü gelinlerin vazgeçilmezi. Çünkü boynu açık olması nedeni ile ne kullanılan şalı ne de arkada kalan kuyruğun ağırlığı hissedilmiyor. Kullanan kişi bunalmıyor. Gelinliğin işlemeciliği dolayısı ile gelinlikler de biraz ağır ve sıkı olabilir. Durum böyle iken boynu açık şal modeli kullanmak sizi rahatlatacaktır.

Sadece gelinler için değil bütün tesettürlü kişiler için bu kullanış önemli. Hatta genel olarak şal bağlaması modelleri özel gün tavsiyelerinin en kullanışlı modeli olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca bu modelde de çapraz bağlama modelini beraber kullanarak hem görüntünüzden hem de rahatlığınızdan taviz vermemiş olursunuz.

Modern Şal Bağlamaları Modelleri İçin Tavsiyeler

Herkesin tarzı farklıdır. Modern, sade, abartılı, renkli ve daha niceleri. Eğer modern bir tarza sahipseniz, tesettür için şunları bilmenizde fayda var;

  • Genel olarak sade ama etkili renkler seçmek
  • Tek renk bütünlüğünü sağlamak
  • Parlak kumaş dokusu seçmek
  • Fazla takıdan kaçınmak
  • Genel olarak takım halinde kıyafetler seçmek
  • Makyajınızı keskin ama hafif yapmak

Genç Şal Bağlamaları Modelleri Nelerdir?

Z kuşağı hem şal bağlaması modelleri özel gün tercihlerinde hem de günlük hayattaki şal bağlamaları tercihleri ile ortaya farklarını koyuyor. Şaşırtıcıdır ki düz, yumuşak ve tüylenmeye yatkın olan penye kumaşı şallar gençlerin sıkça kullandığı bir şal modeli. Özellikle sıcak havaların vazgeçilmezi çünkü başınızda yok gibi bir hissiyat veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!