featured

Salon Çiçeklerinizi Daha Canlı ve Sağlıklı Bir Hale Getirmek İster misiniz? O Halde, Bu Karışımı Mutlaka Deneyin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salon çiçekleri hepimizin dekorasyonda en çok tercih ettiği parçalardan biridir. Ancak salon çiçeklerinin ortama dekoratif bir hava katması için bitkilerin sağlığı oldukça önemlidir. Bitkilere yalnızca su vermek ve belirli aralıklarla bakımını yapmak yeterli olmayabilir. Bu noktada sizlere vereceğimiz karışım, bitkilerinizin canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır.

Bu Muhteşem Karışımla Salon Bitkilerinizin Solmasını Önleyebilirsiniz

Dekorasyonda önemli bir yer tutan salon bitkileriniz solduğunda ya da canlılığını yitirdiğinde sakın atmayın. Bu durumda kurtarılabilir olan bitkilerinize yazık etmiş olursunuz. Yaşam alanlarında canlı olan çiçekleri atmanız ve ölüme terk etmenizde doğru bir adım olmayacaktır. Bu karışım için gerekli malzemeler şu şekildedir;

·         1 adet muz kabuğu,

·         1 çay bardağı toz kahve,

·         2-3 adet yumurtanın kabuğu,

·         1 çay bardağı kadar su

Öncelikle tüm malzemeleri ufalayabildiğiniz kadar ufalamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Ardından malzemeleri blendere ekleyerek, tamamen sıvı bir forma ulaşana dek çekmeniz önerilmektedir. Malzemeler sıvı kıvama ulaştığında salon bitkinizi toprağından ayırmadan evvel bakımını yapmalısınız.

Kopan yapraklarını atmalı, solan kısımlarını tamamen kesmelisiniz. Daha sonra bu sıvı karışımı tüm bakımını yaptığınız salon bitkilerine birkaç kaşık ilave edebilirsiniz. Çiçeklerinizin, tamamı birkaç gün içerisinde inanılmaz şekilde canlanacak ve bu karışımın etkisi altında olduğunu gösterecektir.

Bu Karışım Ne Sıklıkla Yapılmalı? Karışımın Bitkiler İçin Zararı Var mı?

Bu karışımın tamamı doğal ve sağlıklı içeriklerle elde edilmektedir. Bu nedenle karışımın bitkiler için sağlıksız olduğunu söyleyebilmek söz konusu değildir. Salon bitkilerini canlandıran karışımın sık yapılması önerilmez. Ayda bir kez ya da iki ayda bir kez yapılması yeterli olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!