featured

Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır? En Güzel Fikirlerle Yaşam Alanınıza Neşe Katın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salon dekorasyonu kadınların birçoğu için çok büyük bir öneme sahiptir. Bunun sebebi ise çok göz önünde olmasıdır. Salon evin en çok kullanılan ve göz önünde olan odasıdır. Fazla vakit geçirdiğimiz, önemli konuklarımızı ağırladığımız ortamında kusursuz olmasınız isteriz.

Duvar ve parkelerin renk seçimi hoş bir görüntü oluşmasına büyük katkı sağlamaktadır.  Salon dekorasyon örnekleri araştırması yaparken bunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Salon dekorasyon örnekleri renklerin de önemini yansıtır. Renk seçimini belirleyen bazı unsurlar vardır. Bunlardan biri odanın büyüklüğü olacaktır. Örneğin küçük salonlarda açık renk tercih edilmesi ferah bir hava oluşmasına yardımcı olacaktır.

Fakat büyük bir salona sahibim diyorsanız daha koyu renklerle ortama renk katmaya yardımcı olabilirsiniz. Mesela fuşya veya mor gibi renkler kullanılarak duvarlara vurgu yapılabilir. Koyu renk ile boyanan duvarlara dekoratif raflarda çok şık duracaktır.

Salonda bulunan perdelerde dekorasyonu tamamlayıcı nitelik taşımaktadır. Perde seçiminde salon ile olan uyumuna çok dikkat etmelisiniz. Fakat son yıllarda perde alırken zıt renkler de seçilerek farklı bir görünüş elde etmek isteyenler de vardır. Mobilya seçerken de titiz davranmamız gerekir.

Öncelikle kendinizin ve misafirlerin konforu için rahat takımlar tercih etmelisiniz. Gün içerisinde en çok vakit geçirdiğimiz oda olduğu için alacağınız koltukların bel destekli olmasına da dikkat edilmelidir. Salon dekorasyon örnekleri, rahatlığı ön plana çıkarır.

Dikdörtgen Salon Dekorasyon Örnekleri

Salon dekorasyonu için evin şekli oldukça önemlidir. Dikdörtgen bir salonunuz varsa öncelikle yemek masanızı da dikdörtgen tercih etmenizde fayda vardır. Masanın yeri kapıya en yakın olan alan olarak seçilmelidir. Masanın olduğu kısma ayna kullanmak ortama derinlik kazandıracaktır.

Salonun ortasına da küçük bir sehpa tercih edilebilir. Salonda kendiniz için özel bir alan da oluşturmak isterseniz bunu kitaplık oluşturarak veya sevdiğiniz dergileri koyduğunuz bir bölüm hazırlayarak yapabilirsiniz. Salon dekorasyonu iyi bir şekilde yapılarak daha yaşanılası alanlar yapılabilir.

Salonun içerisinde iki başka dekoratif alan oluşturmak isterseniz de yemek masasını olduğu bölümü ışıklandırmalar yardımı ile ayırmanız mümkündür. Televizyonu koltuklarınızın hemen karşı bölümüne yerleştirebilirsiniz.

Dikdörtgen salonlarda L koltuk çok fazla tercih edilmektedir. Fakat L koltuğun kullanım amacı daha çok küçük odalarda alandan tasarruf etmektir. Bu nedenle eğer geniş bir salona sahipseniz L koltuk tercih etmenize gerek yok.

Bunun yerine daha konforlu ve geniş koltuk kullanabilirsiniz. Koltuğunuzun hemen önüne dikdörtgen şık bir sehpa hem hayatınızı kolaylaştıracak hem de hoş bir görüntüye sebep olacaktır. Salon dekorasyonu yapmak bazen usta kişilerle çalışmayı gerektirebilir.

Şekilsiz Salon Dekorasyonu

Salon dekorasyon fikirleri içinde şekilsiz salon modelleri içinde örnekler vardır. Şekilsiz salon dekorasyonu konusunda çoğu insan çok zorlanmaktadır. Fakat çok fazla telaş yapmanıza gerek olmadan yalnızca doğru salon dekorasyon fikirleri ile şık bir salona sahip olmanız mümkündür.

Eğer salonunuzun duvarı yamuk ise niş kullanmanız bunu kapatmak için güzel bir fikir olacaktır. Hem böylelikle aksesuarlarınız için de uygun bir ortam oluşturmuş olursunuz. Salon dekorasyon fikirleri şekilsiz salonları adeta harika hale getirilir.

Yamuk duvarın dekorasyonunuzdan en az şekilde etkilenmesini istiyorsanız mobilyalarınızı kesinlikle duvara yaslı olacak şekilde konumlandırmayın. Böylece mobilyalarınızın yamuk ve çirkin görüntüden etkilenmemesini sağlamış olursunuz.

Mobilyalar asimetrik olarak yerleştirildiğinde sıkıcı ve klasik bir düzenden de çıkarılmış olacaktır. Duvarın yamuk görüntüsü de eski kadar göze batmayacaktır. Şekilsiz salon dekorasyonu yapmak oldukça zordur.

Şekilsiz ve yamuk duvarlı salonlara salon dekorasyonu için mobilya seçilirken kesinlikle düz kesime sahip simetrik mobilyalardan uzak durulmalıdır. Hele köşe takımları yamuk duvarlı bir oda için kesinlikle tercih edilmemelidir. Bu yamuk görüntünün olduğundan daha fazla göze batmasına sebep olacaktır. Böylece ortaya hiç istemediğimiz bir görüntü çıkacaktır.

Yamuk ve şekilsiz salonlar için daha çok yumuşak detaylara sahip oval kesimli mobilyalara yönelmek daha doğru olacaktır. Halınızı da dikdörtgen yerine oval tercih edebilirsiniz. Bu şekilde salonun istenmeyen görüntüsü daha az dikkat çekecek seçmiş olduğunuz mobilyalar ortamda yumuşatıcı etki gösterecektir. Salon dekorasyon örnekleri içinde belki de en zor şekillendirilen bu salon tipidir.

Ferah Salon Dekorasyonu

Tül Perde modellerinin de eşlik ettiği salon dekorasyon fikirleri en çok ferah salonlar yapmanız için fikir verir. Ferah salon dekorasyonu oluşturmak hemen hemen herkesin hayallerindeki dekorasyondur. Ferah bir salona sahip olmak için öncelikle büyük camları olan bir salona sahip olmalısınız.

Bu salonda da mobilyayı nasıl yerleştirdiğiniz büyük öneme sahiptir. Eğer müstakil bir eve sahipseniz camın hemen karşısına çok yüksekliği olmayan bir mobilya tercih edilebilir. Camın önünü tamamen boş bırakmanız bulunduğunuz ortamda daha ferah bir etki yaratacaktır.

Perde seçimi de odanın ferah görünmesine yardımcı olan konulardan bir tanesidir. Koyu renkli ve ağır modellere sahip perdelerde olabildiğince kaçınmalısınız. Ferah salon dekorasyonu için uygun renkler kullanmalısınız.

Salon dekorasyon fikirleri içinde ferah evler gerçekten kendilerini belli ederler. Duvar boyasını açık renk olarak tercih etmek de salonunuzun ferah olmasına yardımcı olacaktır.

Aynı şekilde parkelerin rengi de çok önemlidir. Bunlar ufak detaylarmış gibi görünse de aslında ferah bir ortam oluşturmanın en önemli adımlarından sayılmaktadır.

O yüzden ferah olmasını istediğiniz salonunuzun parke ve duvar renklerine oldukça dikkat etmelisiniz. Özellikle dar olan salon ya da odalarda kesinlikle koyu renk boyalar tercih edilmemektedir. Bu odanın daha küçük, basık ve kasvetli görünmesine sebep olacaktır. Salon dekorasyonu yaparken renklerin uyumundan faydalanabilirsiniz.

Klasik Salon Dekorasyonu

Klasik salon dekorasyonu birçok kimse tarafından beğenerek kullanılmaktadır. Günümüzde birçok stil ve dekorasyon fikri olmasına rağmen klasik tarz hala çok fazla rağbet görmektedir. Klasik bir tarza her koltuk takımı yakışmamaktadır.

Bu nedenle tarza uygun doğru mobilyaları tercih etmeniz gerekmektedir. Klasik tarza göre tasarlanmış oturma odası veya salonlarda ilk olarak gösterişli avizeler ve varaklı mobilyalar dikkatimizi çeker.

Salon dekorasyonu için klasik tarz dekorasyonlarda genellikle altın sarısı tercih ediliyor olsa da bu rengi kullanmadan da klasik bir stile sahip olmanız mümkündür. Eğer bu renkten hoşlanmıyorsanız örneğin kırık beyaz da tercih edebilirsiniz.

Klasik tarz salonlara genellikle görselliği boğmaması açısından şeffaf sehpalar tercih edilmektedir. Bu dekorasyonu oluştururken modern dokunuşların da olmasını isterseniz, buna klasik tarzda fakat modern çizgilere ve dokunuşlara sahip mobilya gruplarını alabilirsiniz.

Küçük Salon Dekorasyonu

Birçok küçük salon dekorasyonu fikrinden yararlanarak salonunuzu daha kullanışlı daha hoş bir hale getirebilirsiniz. Eğer küçük bir salonunuz olduğunu düşünüyorsanız sizin için en uygun mobilya köşe takımı olacaktır. Böylece alandan tasarruf etmiş olursunuz.

Ayrıca kullanacağınız alana özgü tasarım mobilyalarda çok işinize yarayacaktır. Bu şekilde odanın içerisinde hareket edebileceğiniz alanı genişletmiş olursunuz.

Ayrıca salona uygun köşeye konumlandırılmış aynalarda ortama derinlik kazandırarak olduğundan daha geniş görünmesini sağlayacaktır. Özellikle küçük odalarda ve salonlarda gereksiz ayrıntılardan olabildiğince kaçınmak gerekir. Ne kadar fazla kalabalık olursa o kadar boğucu bir ortamda yaşamak zorunda kalırsınız. Dilerseniz salon dekorasyonu işini düzgün bir şekilde gerçekleştirmek için uzman biri ile de anlaşabilirsiniz.

Sade Salon Dekorasyonu

Sade salon dekorasyonu için son yıllarda özellikle yeni evli çiftlerin tercih ettiği dekorasyon fikridir diyebiliriz. Artık çiftler göz karmaşası yaşamak istemedikleri sade, şık, ferah ve rahat ortamlarda vakit geçirip misafirlerini ağırlamak istiyorlar.

Zaten bir ortamı güzelleştirmek için çok eşya dile doldurmaktan ziyade doğru ve uyumlu eşyalar tercih etmek gerekmektedir. Sizde sade bir salonunuz olsun isteyenlerdenseniz şu fikirleri uygulayabilirsiniz;

Öncelikle ferahlık ve sadelik katması için açık renk bir zemin tercih etmeniz gerekmektedir. Çok büyük ve gösterişli mobilyalar yerine sade, konforlu fakat şık mobilyalara yönelmeye çalışın.

Tamamen sadeliğe ve renksizliğe gömülmemek için ortama uygun küçük, sade dekoratif eşyalar tercih edilebilir. Duvarınızda da açık renkleri seçmeniz doğru bir tercih olacaktır. Örneğin çok açık bir mavi duvarlara ve açık renk mobilyalarınıza çok yakışacaktır.

İlginizi Çekebilir: Branda Kapı 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!