featured

Samsung Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra Görücüye Çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsung yeni amiral gemileri Samsung Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra modellerini görücüye çıkarttı. Büyük bir merakla beklenen yeni nesil amiral gemiler yapılan lansman ile tanıtıldı ve özellikleri hakkında bilgiler verildi.

Samsung ailesi Unpacked 2020 tanıtım günü ile büyük bir merakla beklenen modellerini tanıttı. Tanıtımın en gözde modelleri ise hiç şüphesiz Galaxy Note 20 serileri oldu. Ailenin gözbebeği olan yeni modeller Galaxy 10 serisinin bir üst modeli olarak çıkartıldı. Bugün yapılan tanıtımla resmi olarak çıkartıldığı duyuruldu.

https://www.youtube.com/watch?v=0h4_sJbnRsI

İki model olarak çıkartılan yeni amiral gemilerde, Ultra versiyon en dikkat çekici model oldu. Ekranın kenarında uygulanan kavis ve ince kenarlıklar telefonlara ayrı bir şıklık ve tarz kazandırmış. Kavisli kenarlar alt model olan Note 20 modelde bulunmuyor. Bu model daha düz şekilde üretildi. Ayrıca ekranın üzerinde ultrasonik parmak izi sensörü bulunduran yeni modellerin ön kameraları ufak bir ekran deliğine yerleştirilmiş.

YouTube video

Telefonların uzaktan kontrol edilmesini sağlayan yeni model S Pen kalemi geliştirildi. Kalem telefona engtegre olarak geliyor. İki modelde de 3,5 mm büyüklüğünde bir mikrofon girişi bulunuyor. Selfie kamerası ise ekranın ön yüzünde bulunan bir delik içerisinde yerleştirilmiş.

Samsung Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra modelleri 3 farklı renk seçeneği ile tanıtıldı. Bronz ve siyah renkleri iki modelin de ortak renkleri olarak sunuluyor. Farklı renkler ise beyaz ve yeşil olarak gösterildi. Galaxy Note 20 Ultra beyaz renk farkı ile Galaxy Note 20 ise yeşil renk farkı ile piyasaya sunuldu. Teknoloji tutkunları yeşil renk modele pek bir rağbet göstereceği benzemiyor fakat diğer renkleri çok şık bulduklarını ifade ediyorlar.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Özellikleri Nelerdir?

Galaxy Note 20 Ultra modeli farklı pazarlara 2 ayrı işlemci ile geliyor. Türkiye ve Avrupa pazarı Exynos 990 işlemci modelleri kullanacak. Diğer pazarlar ise Snapdragon 865 Plus işlemci ile telefonlarına sahip olacaklar.

Bu modelin ekranı 6,9 inç ile geniş bir görüntü imkanı sağlıyor. Ekranın özelliği 6,9 inç WQHD 120 Hz Dinamik Amoled ekran olarak tanıtıldı. Yeni amiral gemi modelin arka tarafında 108 megapiksel kamera bulunuyor. Ayrıca +12 megapikselli iki adet daha kamera telefonun özellikleri arasında sunuldu. Kameralarda lazer otomatik netleme özelliği bulunuyor. Yine aynı netleme özelliği ön kamerada da sunuluyor.

Telefon 8 GB Ram ile geliyor. Bu yüksek ram kapasitesi telefonun hızına büyük oranda katkı sağlayacak. 256 GB ve 512 GB dahili depolama seçenekleri sunuluyor ve istenilirse harici microSD kullanılabiliyor.

Güvenliği üst düzeye taşıyan parmak izi sensörü ise ekrana entegre olarak sunuluyor. Bu büyük telefon ise yine güçlü bir batarya ile destekleniyor. 4,500 mAh batarya uzun süre şarj sıkıntısı yaşanmamasını sağlıyor. Şarj ise 25W hızlı şarj ve 15W kablosuz şarj ile yapılabiliyor.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Microsoft ortak çalışması ile çıkartılan Project x Clound özelliğini barındırıyor. Bu özellik sayesinde Xbox ile oynanabilen oyunlar telefon dünyasına getiriliyor.

Samsung Galaxy Note 20 Özellikleri Nelerdir?

Üst modeli olan Ultra da bulunan bazı özellikler bu modelde bulunmasa da birçok özellik ortak olarak sunuluyor. Bu model Ultra gibi kavisli bir ekran yerine düz çerçeve ile geliyor. Ekranı biraz daha küçük olan Note 20 modeli 6,7 inç FHD Super Amoled ekran ile sunuluyor.

Ram olarak bir fark görünmüyor ve bu model de 8 GB Ram ile geliyor. Dahili depolama olarak sadece 256 GB depolama fırsatı sunuluyor. Bir eksi yönü ise microSD kullanılamaması. Ön tarafta bulunan selfie kamerası 10 megapiksel F2.2 olarak geliyor. Arka kamerası ise otomatik netleme özelliği ile 64 megapiksel olarak sunuluyor. Yine +12 megapiksel iki kamera daha telefonda bulunan özellikler arasında.

Bataryası Ultra modele göre küçük olsa da amiral gemiler için uygun bir boyutta sunuluyor. Batarya büyüklüğü 4.300 mAh seviyesinde geliyor. Şarj ise 25W hızlı şarj ve 15W kablosuz şarj ile yapılabiliyor. Bu model de diğeri gibi Project x Clound özelliğini destekliyor.

Samsung Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra Ortak Özellikleri

Her iki modelin video çekme kaliteleri aynı olarak geliyor. Telefonların çekebildikleri videoların kaliteleri şu şekilde;

8K 24 fps4K 30 – 60 fps1080p 30 – 60 – 240 fps720p 960 fps değerlerine sahip.

Samsung’un yeni göz bebekleri olan Note 20 ailesi kablosuz Dex uygulaması desteği ile geliyor. Bu özellik sayesinde herhangi bir desteğe ve standa ihtiyaç duymadan telefonları PC olarak kullanma olanağı sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=x3EcfBrjGPY

Yeni amiral gemiler için geliştirilen S Pen kalemi Ultra modelde 9 ms, düz modelde 26 ms gecikmeli olarak işlem görüyor. Ultra’nın 9 mslik gecikmesi çok daha akıcı bir kullanım fırsatı sunuyor. Samsung Galaxy Note 20 Ultra modelinin ekranı ise yeni çıkartılan Gorilla Glass Victus ekran koruyucusuna emanet.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!