featured

San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır? San Sebastian Cheesecake Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

San Sebastian  cheesecake pek çok kişinin son zamanlarda severek yediği bir tatlıdır. Türkçesi peynirli kek olan bu pastamsı San Sebastian tatlıyı, vereceğimiz San Sebastian Cheesecake tarifi ile yapıp misafirlerinize de sunduğunuzda eminiz konuklarınızda çok severek yiyeceklerdir. 7’den 77’ye pek çok kişinin severek tükettiği San Sebastian Cheesecake bir süre sonra sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelecektir. Bir sütlü kahve veya bir sade kahvenin yanında ikram edildiğinde nefis bir lezzet olacaktır.

Bu tatlı pişirildikten sonra ayrıca meyveli, karamelli ya da çikolatalı soslar üzerine dökülerek de servis edilebilir. Şimdi önce San Sebastian Cheesecake tarihçesi nasılmış bakalım, sonra da San Sebastian tarifi ile bu lezzetli tatlıyı yapalım.

San Sebastian Cheesecake İlk Nerede Yapıldı?

San Sebastian Cheesecake tarihçesi İspanya’ya dayanır. Bu pastamsı tatlı her ne kadar İstanbul’da meşhur olan bir cheesecake gibi bilinse de aslında İspanya’nın incisi olarak bilinen San Sebastian de la Gomera şehrinde ilk kez yapılmıştır. Bu cheesecake’in tarihi geçmişi ise şöyledir:

YouTube video

İspanya’nın San Sebastian de la Gomera isimli şehrinin, eski tarihi şehrinde dünyaca ünlü La Vina adında meşhur hem restoran hem de aynı zamanda kafe olarak hizmet veren bir mekân vardır. La Vina Restaurant & Café adı verilen bu mekanda yıllar öncesinde bir öğrenci aşçı yamağı, şefinden öğrenerek yaptığı normal cheesecake’i yanlış fırında ve yanlış derecede pişirir.

Cheesecake’in üzeri yanlışlıkla yanınca, La Vina bu cheesecake’i yeni bir spesiyalite olarak müşterilerine sunar. La Vina Restaurant & Café müşterileri içi kremsi ve dışı yanık olan bu yeni cheesecake’i beğenmeleri üzerine restoran aşçıları, San Sebastian adını verdikleri bu yeni cheesecake sürekli yapılmaya başlanır ve ünü dünyaya yayılır.

Doğal olarak tarifini öğrenen İstanbullularında bu tatlıyı yapıp kendi kafelerinde satması üzerine de İstanbul’da da bu cheesecake ikinci kez ünlenir. Şimdi ilk kez La Vina kafede yapılan San Sebastian usulü limonlu cheesecake tarifi nasılmış detaylı bir şekilde verelim…

San Sebastian Usulü Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

YouTube video

San Sebastian Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

1 kilo labne peyniri,355 gram şeker,40 gram nişasta,5 yumurta,Bir tutam tuz,1 yemek kaşığı vanilya ekstraktı (sıvı vanilya özütü),500 gram sıvı pasta kreması ( takriben 200 gramlık 2,5 paket )Yarım limon suyu. ( portakallı istenirse, portakal suyuda kullanılabilir)Meyveli yapmak isteyenler için 300 gram kadar istenilen taneli meyve.

San Sebastian Cheesecake Yapılışı

San Sebastian Cheesecake tarifi içerisinde bulunan ve oda sıcaklığında olan malzemelerden önce labne peyniri ( taze peynir ), şeker ve tuz birlikte kremsi olana kadar çırpın.Krem peynir üzerine yumurtalar tek tek kırılıp eklenerek çırpılmaya devam edilir.Sonra sıvı vanilya ekstraktı ekleyin, limon suyu ve sıvı krema da ilave edilerek kâse içerisindeki malzeme güzel bir şekilde çırpılmaya devam edilir.Son olarak nişasta yavaş yavaş ilave edilir ve çırpma işlemi daha kremsi bir cheesecake hamuru elde edilene kadar yapılır.Meyeli isteyen en son meyveleri ekleyebilirler.Pasta çemberi 25 santimetreye ayarlanır. Yüksek pasta çemberinin altına pişirme kâğıdı serilir.Başka bir alçak pasta çemberinin içerisine yüksek pasta çemberi ile altındaki kâğıt birlikte oturtulur.Alçak pasta çemberi sıkılaştırılır ve bu şekilde yüksek pasta çemberinin altındaki kâğıt sabitlenmiş olur.25 santime ayarlanmış yüksek pasta çemberinin içinin yanlarına da pişirme kâğıdı veya yağlı kağıt serilir.Hazırlanan pasta çemberinin içerisine malzeme dökülür ve bir fırın telinin üzerine konularak 250 derece de 25 dakika kadar üzeri koyulaşıp hatta biraz yanana kadar pişirilir.Takriben 25 dakika sonra fırından çıkarılan San Sebastian Cheesecake, oldukça yumuşak olacaktır.Mutfakta bir kenarda soğuyana kadar en az 3 saat dinlendirilir.Dinlendirilen San Sebastian usulü limonlu cheesecake kalıplarından çıkarılır.Altındaki ve yanındaki pişirme kağıtları da çıkarıldıktan sonra servise hazır hale gelir. Sıra tatlı nın sunumuna gelir. Yanık cheesecake bir sunum tabağına alınır ve San Sebastian cheesecake dilimlenerek servis tabaklarına konur.Bu lezzetine doyulamayan peynirli kekinizi servis edin ve afiyetle yiyin.

Geçtiğimiz yıl nisan ayında çekilmiş yukarıdaki videodan da tatlınızı yaparken faydalanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!