featured

Sapyoseksüel Ne Demek? Sapyoseksüel Kimlere Denir? Sapyoseksüel Kadın Ne Demektir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sapyoseksüel ne demek, sapyoseksüel nedir fazlaca merak edilirken sizler için oldukça kapsamlı bir araştırma yaptık. Karşı cinste dış görünüş veya fiziksel görünümden önce zeka ve entelektüel seviyeye önem verenler için kullanılan sapyoseksüel ne anlama geliyor? 

YouTube video

Fiziksel görünümden önce zeka, entelektüel seviye ve kültür düzeyi gibi kriterlerden etkilenen insanları yakından ilgilendiren sapyoseksüel ne demek yakından öğreneceğimiz içeriğimize fazla vakit kaybetmeden başlayalım…

Sapyoseksüel Ne Demek?

Şimdi sapyoseksüel ne demek kısaca detayları vermeye başlayalım… Sapyoseksüeller, zekayı ve zihinsel işlevi, fiziksel özelliklerden daha önemli cinsel çekicilik araçları olarak görürler. Sapyoseksüel ne demek ve kimler sapyoseksüeldir sorusunun cevabı kelimenin etimolojik kökeninde yatmaktadır. Bu kavram 21. yüzyılın başlarında ortaya çıkmıştır ve Latince “sapiens” ve İngilizce “seksüel” kelimesinin birleşimidir.

Sapyoseksüellik, romantik ve cinsel ilişkilerde görünüşten ziyade zeka ve bilgiye olan ilgiyi tanımlar. Zekanın en seksi kabul edildiği en seksi cinsiyette, duygusal bağların kurulmasında en önemli rol bilgi ve dildir. Sapyoseksüel olarak tanımlanan bu yönelimde akıl ile pornografi arasında güçlü bir ilişki vardır. Batı Avustralya Üniversitesi tarafından 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre, 18-35 yaşındakilerin yaklaşık %8’i sapyoseksüeldir. 

1- Sapyoseksüellik Nasıl Anlaşılır?

Sapyoseksüel insanların özelliklerini kısaca şöyle tanımlayabiliriz. Sapyoseksüeller, zeki olarak tanımlayabileceğimiz son derece akıllı ve pratik zekalı insanlardır. Bilgelikleri sayesinde başarılı pozisyonlar elde ederler ve iş hayatlarında lider oldular. Bilgelikleri ve mizahları nedeniyle çekici bulunurlar. Çok seçicidirler çünkü kolay kolay sevmezler, bu da onları zevkli kılar. Kısıtlıdırlar çünkü ne yapacaklarını ve nasıl davranacaklarını bilirler.

Sapyoseksüel kadın ve erkekler ikili ilişkiler konusunda standart bir anlayışa sahip değiller, sosyal olaylara farklı perspektiflerden bakarlar. Sosyal bir modda olmayı ve sınıflandırılmayı kabul etmezler. Sapyoseksüel kadın ve sapyoseksüel erkek için en önemli şeylerden biri özgüvendir. Bu kişiler bilgi ve deneyimlerini yüz ifadelerinde kendinden emin bakışlarında görmek isterler.

Bu ayrıntılar sapyoseksüel insanları otomatik olarak seçici yapacaktır. Zanaatkarlık ve mükemmeliyetçilik sapyoseksüel kadın ve erkek için en önemli kriterlerden biridir. Sapyoseksüeller çevreleri tarafından geçinilmesi zor, kolay tatmin olmayan kişiler olarak tanımlanır. Söylediğiniz en küçük cümle bile onlarda bir anlam bulabilir. Soru sormayı severler. İnsanlar tarafından kolay anlaşılmadıkları için de kibirli kabul edilirler.

2- Sapyoseksüel Kimlere Denir?

Sapyoseksüel kişilerin dış görünüşten çok beyne karşı bir hayranlık duygusu vardır ve zekayı bir uyarıcı olarak görürler. Kültürel düzey, eğitim durumu ve mizah anlayışı sapyoseksüel insanları etkilemek için önemli kriterlerdir. Kısacası kolay kolay sevmiyor, kimseyi beğenmiyorsanız karşı cinste aradığınız zeka ise, siz de sapyoseksüel olabilirsiniz. 

3- Sapyoseksüel Kadın ve Erkek Bireylerin Ortak Özellikleri Nelerdir?

En zeki burçlar içerisinde de sapyoseksüel ne demek konusunda da Kova bir çizgide, İkizler diğer çizgide. Her ik burçta çok fazla kendinden emin ve akıllıdır. Ancak çok yönlü İkizlerin bir adım önde olduğunu düşünüyoruz. Bir yandan akılcı, akılcı ve hızlı düşünürler. Bunu kullanırlar ve önlerindeki insanları etkilerler. Tabii ki Kova’ya haksızlık etmemeliyiz. Bu idealist, özgür ruhlu, farklı ve gayri resmi yaratıklar, zekada kolaylıkla ikinci sırayı alabilir, hatta birinciliği zorlayabilir.

6- Sapyoseksüel Ünlüler Kimlerdir?

Türkiye’de Hülya Avşar ve Ayşegül Aldinç gibi ünlüler dışında sapyoseksüel olduğunu belirten fazla ünlü olmasada, dünyada sapyoseksüel olduğunu her fırsatta dile getiren ünlüler de yok değil. İşte onlardan bazıları: 

Kevin Nadal (Yazar)Terence Tao (Matematikçi)William Kamkwamba (Mucit)Kim Ung-Yong (Mühendis ve deha)Akshay Venkatesh (Matematikçi)Stephen Hawking (Fizikçi)Conan O’Brian (Komedyen)Dr. Philip Emeagwali (Bilgisayar bilimci)Edward Snowden (Bilgisayar uzmanı)Chris Hirata (Kozmolog)Magnus Carlson (Satranç oyuncusu)Neil DeGrasse Tyson (Astrofizikçi)Branden Jacobs-Jenkins (Oyun yazarı)Lonnie Johnson (Mucit)

7- Bir Sapyoseksüeli Nasıl Etkileyebilirsiniz? 

Sapyoseksüeller kelimelerin yanlış telaffuz edilmesini sevmezler. Doğru konuşmak onlar için çok önemlidir. Genellikle yanlış telaffuz edilen bir kelimeyi doğru okumak onlar için harika olabilir. Aydınlar konuşmayı, bilgi ve becerilerini paylaşmayı severler. Size bir şeyler öğretmesi için doğru ortamı yaratın. Eşinizin oynamayı sevdiği satranç gibi oyunlar hakkında size bir şeyler öğretmelerini isteyin. Elbette yeni bir şey öğreneceksiniz ve entelektüel partneriniz bundan hoşlanacak.Romantik akşam yemekleri ve romantik filmler birçok çift için çekici gelebilir, ancak entelektüel bir sevgiliniz varsa romantik filmler iyi bir seçim olmayabilir. Belgesel izlemek ve tartışmak entelektüel partnerinizi daha mutlu edebilir.Çeşitli beyin egzersizleri ile zekanızı test etmenin ve güçlendirmenin yollarını bulun. Sapyoseksüel kişiler bunu karşılıklı bir rekabete dönüştürmek isteyebilir. İsterseniz, işleri daha ilginç hale getirmek için telefonunuza çeşitli akıl oyunları yükleyebilir ve puanlarınızı sırayla karşılaştırabilirsiniz. 

Sizlere en özgün şekilde sapyoseksüel ne demek kısaca anlatmaya çalıştık, bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!