featured

Sarı Rengi Tonları Duvarda Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dekorasyon fikirleri uygularken sarı rengi tonları gibi dikkat isteyen renk ve tonlarına hassasiyet göstermek önemlidir. Genellikle dekorasyonla uyumuna ve kullanım kolaylığına dikkat edilse de, renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri büyüktür. Özellikle sarı renginin, psikolojik anlamda rahatlatma özelliği bulunduğu için ev dekorasyonunda mutlaka kullanılmalıdır. 

Duvarlarda Sarı Rengi Tonları Esintisi 

Sarı rengi duvarlarda dikkatli şekilde kullanılması gereken renklerin başında gelmektedir. Doğru tonlarda kullanımı rahatlamaya yardım ederken, yanlış ve yoğun tonlarda kullanımı rahatsızlık yaratabilmektedir. Sarı rengini duvarda kullanmaya karar verildiği zaman, bazı püf noktalarına dikkat edilmelidir. Sarının kullanılacağı odalar, dikkatli bir biçimde tercih edilmelidir.

Açık sarı rengi, insan psikolojisi üzerinde rahatlamaya yardım etmektedir. Bu nedenle bebek odalarında da rahat bir biçimde kullanılabilir. Açık sarı rengi, dekorasyon anlamında da rahat kullanılabilecek bir renktir. Pek çok renkle kombin edilmesi kolaydır ve odaları olduğundan daha büyük gösterme özelliği taşır. Bu özellikleri taşıyabilmesi için dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunur.

Duvarlarda Sarı Rengini Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sarı rengi, açık tonlarda kullanılırken rahatlamaya yardım etmekteyken; yanlış tonlarda kullanıldığı zaman agresif davranışlara sebep olmaktadır. Fazla koyu ve canlı tonlarda kullanılması önerilmemektedir. Bu noktada sarı rengin insan üzerindeki etkisi dikkate alınmalıdır. Canlı sarı rengini, bebek odalarında kullanmak doğru değildir. Çünkü sarı rengi ferahlatmanın ve dinlendirmenin ötesinde enerji vermekte ve bebeklerin uykuya dalmasını güçlendirmektedir.

Açık sarı rengi kullanılacağı zaman da, açık mavi ile beraber dekore ederek dengelemek gereklidir. Mutfaklarda, banyolarda ve yatak odalarında da rahatlıkla sarı rengi kullanılabilmektedir. Sarı duvarlar, mevcut banyonuza daha sıcak bir hava katacaktır. Mutfağınızın duvarlarını sarı renginde kullanmak istiyorsanız da, siyah dolaplardan uzak durmalısınız. Sarı ve siyah renginin beraber kullanımı; dekorasyonda bir arada bulunması önerilmeyen renklerdir.

Duvarlarda Sarı Rengi Nasıl Kullanılabilir?

nedenle genellikle kahverengiye yakın olan ya da çok açık olan sarı renkleri duvarda kullanılmak üzere önerilmektedir.

1 – Rahat Oda Dekorasyon Fikirleri ve Sarı Rengi

En çok tercih edilen dekorasyon fikirleri arasındaki minimalizm, yani az eşya ile yaşamak düşüncesi, sarı rengi ile adeta bütünleşmiştir. Bu özel renk ve tonlarının inanılmaz enerji verici etkisi sayesinde doğru ton ve tasarımla çok daha enerjik yaşam alanları hazırlanabilmektedir. Okuma odası ve TV odası tasarımlarında koyu sarı rengi tercih edilebilir.

2 – Çatı Katı Dekorasyonu

Dar alanlarda, az eşya ile hazırlanan konseptlere oldukça uygun bir renk olan sarı rengi ile çatı katı dekorasyonu yapmak oldukça doğru bir karardır. Bunun yanı sıra okuma odası, çalışma odası ya da çay sohbetlerinin geçtiği misafir odası tasarımlarında da sarı rengi tercih edilebilir. 

3 – Sarı Rengi ve Mutfak Dekorasyonu

Kadınların çokça zaman geçirdiği mutfaklarda enerji verici bir hava yaratmak istendiğinde, sarı rengi tercih edilebilir. Beyaz ya da krem rengi mobilyalar ile desteklenen bu özel renk ile yemek yapmak artık çok daha eğlenceli olacak. 

4 – Sarı Rengi Anlamı ve Ofis Dekorasyonu

Eğer sarı rengi anlamı hakkında detaylı bilgiye sahip bir kimse söz konusu ise ofis dekorasyon fikirleri alırken, bu rengi de tercih edebileceği tasarımlara göz gezdirmeliidr. Açık sarı rengi tonları ile ofis tasarımları hazırlamak, enerji verici ve motive edici olacağından tercihler arasında bulundurmanız faydalı olacaktır. Koyu sarı rengi ile ofis ortamına ciddilik katılabileceği gibi, bu renginin koyu tonlarının alanı çok daha küçük gösterme dezavantajı da göz önünde bulundurulmalıdır. 

5 – Çalışma Odası Dekorasyonu

Özellikle küçük çocukların ders çalışacakları çalışma odası dekorasyonu hazırlanırken koyu sarı renklerden uzak durulmalıdır. Sarı enerjik bir renktir. Fakat tonu çok önemlidir. Şampanya, açık sarı ya da kreme yakın sarı renkler iç açıcı bir etki oluştururken, koyu sarı ya da çok parlak sarı hem göz yorar hem de baskı hissi uyandırır. Bu nedenle ders çalışma odası dekorasyonu için sarı renk çok da uygun bir tercih değildir. 

6 – Yatak Odası Dekorasyonu ve Sarı

Geniş bir yatak odası için sarı tonları oldukça doğru bir tercih olabilirken, dar yatak odası dekorasyonu için sarı ve tonları uygun değildir. Sarı rengin anlamı göz önünde bulundurulduğunda, uyku için hazırlanmış yatak odalarında enerji ihtiyacı neredeyse sıfırdır. Bu noktada sarı rengin anlamı ve insan psikolojisi üzerindeki enerji verici etkisini en aza indirecek koyu sarı renkler tercih edilebilir. 

Bonus : Sarı Rengi ve Yazlık Ev Dekorasyonu

Yaz aylarında sahip olunan enerjik ve motive olmuş insan psikolojisi, yazlık ev dekorasyonu hazırlarken sarı renginin enerji verici etkisinden yararlanabilir. Çok uzun süre zaman geçirilmeyen, dönemlik konaklanan yazlık evlerde eğlenceli bir dekorasyon tercihi için sarı rengi ve ona uygun olan yeşil ve beyaz renklerinin tonları kullanılabilir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!