featured

Sebze Diyeti İle Zayıflama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sebze diyeti, diğer diyetlere göre daha iyi sonuç veren diyetler arasında yer almaktadır. Sebze diyeti sayesinde, hem daha sağlıklı beslenmiş olacaksınız hem de verdiğiniz kiloları çok daha sağlıklı vermiş olacaksınız. Sebze diyetini uygularken kullanılan gıdaların düşük kalorili olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü her sebze zayıflamak için uygun besin olarak görülmemektedir.

Sebze diyeti yapan kişi yeteri kadar gıda tüketmektedir. Diğer diyetlere nazaran ara öğünlerde sebzeyi çok daha fazla tüketmektedirler. Bütün diyetlerde olduğu gibi, sebze diyeti kişiye özel olarak hazırlanmalıdır. Sebze diyeti uygulayan kişilerin, uzmanların hazırladığı diyete dikkatli bir şekilde uymaları gerekmektedir. Eğer diyet programı genel olarak kullanmak yerine, uzmanlar tarafından kişiye özel hazırlanır ise daha iyi sonuçlar vermektedir.

Sebze diyetinde uygulanacak gıdalar ve sebzeler kolay uygulanabilir bir içerik ile hazırlanmalıdır. Sebze ve meyve diyeti ile ilgili olarak hazırlanan bu diyetle beraber, sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Tabii ki her title=”günlük etiketli tüm içerik için tıklayınız”>Günlük diyet listesi olan sebze diyeti 10 günlük ara verildikten sonra yeniden yapılabilir.

Sebze diyeti menüsü

1. Gün Muz dışında istediğiniz kadar meyve tüketebilirsiniz.2. Gün Patates dışında istediğiniz kadar sebze tüketebilirsiniz.3. Gün Patates ve muz dışında istediğiniz kadar meyve ve sebze tüketebilirsiniz.4. Gün 5 su bardağı süt ve 5 adet muz gün içerisinde tüketilmelidir.5. Gün Haşlanmış sebze tüketilmelidir. Bunun yanında köfte, balık ya da tavuk tüketebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Yerli Malı Haftası ve Tarihi

Sebzeler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1 – Sebze tüketeceğiniz zam

an, sebzeleri çok fazla pişirmemeye özen gösterin, hatta çiğden yeme şansınız varsa, sebzeleri çiğden tüketin. Böylece sebzelerin içindeki vitaminleri öldürmemiş olacaksınız. 2 – Sebzeleri en iyi pişirme yöntemi, buharda pişirme yöntemi olmaktadır. Bu yöntem sayesinde sebzelerin vitamini suyun içerisinde değil, sebzenin üzerinde kalacaktır. 3 – Sebze yemeği pişirirken yağ konusunda dikkatli olmaya özen gösterin. 1 kilo sebzenin içerisine iki yemek kaşığı yağ kullanmanız yeterli olacaktır. 4 – Yemek yaparken soğanı yağda kavurma alışkanlığınızı bırakın, bunun yerine bütün sebzeleri aynı anda koyun ve tencerenizin ağzını kapatıp yemek piştikten sonra, bir miktar yemeğinize zeytinyağını ekleyin. 5 – Yemek piştikten sonra yemeğinize tuzunu eklerseniz, tuzun içerisindeki iyodu korumuş olursunuz.

İlginizi Çekebilir: Hızlı Kilo Verdiren Muz Diyeti Nasıl Yapılır?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!