featured

Sebzeli Enginar Tarifi İle Damaklarınız Şenlensin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sebzeli enginar hem kalorisinin az olması, hem de sağlıklı olması nedeniyle çok tercih edilen bir yiyecektir. Daha çok kış aylarında tercih edilir. Enginar içerisinde bir çok vitamine sahip çok yararlı bir sebze olmasının yanı sıra, pek çok çeşitte de kullanılabilir. Yemeği, salatası, çorbası, dolması… Bir çok şekle girebilen bu harika sebzenin en güzel haliyle sizlerleyiz! İşte sebzeli enginar tarifi!

Sebzeli Enginar Tarifi

Sebzeli enginar, kolaylıkla yapabileceğiniz, enginar yemeyenlere bile bu yemeği sevdirecek harika sebzeli enginar tarifi ile sizlerleyiz! Sebzeli enginar tarifi için gereken malzemeleri kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Malzemeler

doğrayın.Soğanları kızdırdığınız yağa alarak kavurun.Soğanlar kavrulurken havuçları ekleyin.Patatesleri ve enginarları küp küp olacak şekilde doğradıkdan sonra havuç ve soğana ekleyerek az daha kavurun.Ardından bezelyeleri de ekleyin.Bir bardak suyu tencereye alın.Önce tuzu sonra şekeri ekleyin.Tencerenin altını en kısığa getirerek yemeğinizi pişmeye bırakın.Yemek piştikten sonra servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyerek servis edin.Afiyet olsun.

 

Eğer enginarı seviyor iseniz, sebzeli enginar çorbası ve sebzeli enginar dolması denemeniz gereken lezzetler arasındadır. Sebzeli enginar çorbası da oldukça kolay bir tarife sahiptir. Sebzeli enginar dolması ile, tarifini verdiğimiz yemek ile benzerlikler gösterir.

 

Bu tarif Garnitürlü enginar ya da Zeytinyağlı enginar olarak da geçer. Kimi yerlerde Klasik enginar yemeği olarak adlandırılır. Dilerseniz bu tarifi Fırında enginar Yemekleri olarak da yapabilirsiniz. Zeytinyağlı enginar kalbi diye de bilinen bu yemeği Nursel’in Mutfağı Zeytinyağlı Enginar olarak arattığınızda da bulabilirsiniz. Ege Usulü Zeytinyağlı Enginar Yemeği verdiğimiz tarifte ki gibidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!