featured

Şeker Hastaları İçin Diyet Aşure Tarifi! Diyet Aşure Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl aşure 29 Ağustos 2020 Perşembe günü başlıyor. Peki, aşure neden yapılır ve aşure nasıl yapılır? Hiç diyet aşure yaptınız mı? Şeker hastaları veya diyet yapanların yiyebileceği enfes bir diyet aşure tarifi verelim mi, ne dersiniz? Şimdi önce aşurenin tarihi geçmişi üzerinde biraz duralım ve sonra diyet aşure nasıl yapılır anlatalım.

Aşure Neden Yapılır?

Her sene Muharrem ayında yapılan aşurenin tarihi geçmişinde neler oldu ve aşure neden yapılıyor? En çok Hz. Nuh’un gemisinin Cudi dağına oturması ile özdeşleştirilen aşure gününde, Hz. Adem’inde tövbesi de kabul olmuştur. Hz. Yunus balığın karnından çıkmış, Hz. Musa ve İsrailoğulları ise Firavun’un yaptığı zulümden kurtularak feraha ermişlerdir. Tüm bu sebeplerden dolayı aşure her yıl Muharrem ayında yapılmaktadır ve dağıtılmaktadır.

Şeker Hastaları için Diyet Aşure Tarifi!

Malzemeler

1 Su bardağı kuru fasulye,1 su bardağı nohut,2,5 su bardağı aşurelik buğday,1 su bardağı kuru üzüm,Yarım su bardağı kuş üzümü,1 su bardağı kuru kayısı,1 su bardağı kuru incir,3 elma,3 adet portakalın suyu,5-6 tane karanfil,Bir tutam tuz,İçme suyu.

Süslemek için:

1 su bardağı hindistan cevizi,1 su bardağı ufalanmış fındık,1 su bardağı ufalanmış ceviz,1 su bardağı tuzlu badem,1 adet nar,Toz tarçın.

Diyet Aşure Nasıl Yapılır?

Şeker hastaları veya diyet yapanlar için enfes bir tatlı olan diyet aşure nasıl yapılır? Diyet aşurede diyet şekeri kullanmaya gerek yoktur. Fakat

meyvelerden gelen şeker eğer yetersiz kalırsa toz diyet şekeri kullanılabilir. Şimdi diyet aşure tarifi ile tatlıyı hazırlayalım.

Aşure yapmadan bir gün önce kuru baklagiller yıkandıktan sonra, ayrı kaplara su konulara ıslatılır ve aşure ertesi gün yapılır.İncir, kayısı ve üzümlerde sabahtan yıkandıktan sonra ayrı ayrı kaplarda ıslatılır ve incirle kayısı Arzuya göre sıcakken veya soğutulduktan sonra aşureler ceviz, nar, badem, fındık ve tarçınla süslenir.Hazır hale gelen aşureler sunulur.

Alışılagelmiş Şekerli Aşure Tarifi!

YouTube video

Yukarıda verdiğimiz diyet aşure tarifi içerisine yalnızca şeker ekleyerek alışılagelmiş şekerli aşure yapılır. Bunun için tüm malzemeler yumuşadıktan sonra takriben 1 kilo kadar şeker tencereye eklenir. Birkaç taşım kaynatılarak şekerin malzemelerle karışması ve tatlanması gerekir.

En son ocak kapatıldıktan sonra yine aynı şekilde hazırlanan aşure kaselere veya şık bir sunum yapabilmek için fincanlara konulduktan sonra süslemesi yapılır. Süslenen aşureler yine sıcakken veya soğutulduktan sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!