featured

Selülit Nedir? Kahve Selülit Yapar Mı? En Çok Merak Edilen Sorulara Cevap Verdik

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle etek, şort, mayo ya da bikini giydiğimiz zamanlar selülit, kilosu ne olursa olsun bir çok bayanın en sıkıntı yaşadığı sorunlardan biridir. Yanlış beslenmeden, hareketsizliğe kadar çok çeşitli nedenlere bağlı selülit oluşabilir.

Bu yazımızda selülit nedir, selülitin dereceleri ve selülite sebep olan etmenler hakkında bilgiler haricinde en sık sorulan ve merak edilen “kahve selülit yapar mı?” sorusunun cevabına da yer verdik.

Selülit Nedir Ve Selülitin Dereceleri Nelerdir?

Selülit Nedir?

Selülit çoğunlukla bacaklarda görülen, derinin portakal kabuğu görünümünde olması olarak tanımlanabilir. Kilolu kişilerde daha fazla görülüyor olsa da zayıf olan kişilerde de selülit oluşumuna rastlanmaktadır.

Selülitin Dereceleri 

Selülitin şiddetine göre 4 farklı selülit vardır:

Gizli selülit: Herhangi bir durumda görülmeyip zamanla belirginleşen selülitHafif selülit: Sadece cilt sıkıldığında görülen selülitNormal selülit: Bacak bacak üstüne atıldığında , yürürken ve cilt sıkıldığında görülen selülitŞiddetli selülit: Her durumda görülen ve görüntüyü ciddi anlamda bozan selülit

Selülitin Nedenleri ve Selülit Oluşumuna Sebep Olan Etmenler Nelerdir?

1 – Fazla Kilo Ve Yüksek Yağ Oranı

Selülitin nedenleri arasında ilk sırada fazla kilo ve yüksek yağ oranı yer almaktadır. Ancak bu söylediğimizden selülit sadece kilolu kişilerde oluşur yorumu çıkmasın. Zayıf olup da yüksek yağ oranına sahip olan kişilerde de sıklıkla selülit görülebilmektedir. Fazla kilo veya yağ nedeni ile oluşan selülit tedavisi ise kilonuzu dengelemek ve spor yaparak fazla yağları kasa döndürmektir. Özellikle kilo verirken cildinizin toparlanması için bacak bölgesini şekillendirecek egzersizlere daha fazla ağırlık verilebilir.

2 – Sağlıksız Beslenme

Sağlıksız, yetersiz ya da düzensiz beslenmede selülit oluşumuna sebep olan etmenler arasında önemli bir yere sahiptir. Yağlı ve şekerli gıdaların fazlaca yenilmesi, yüksek miktarda ve kalitesiz karbonhidratların tüketilmesi bacakta selülit oluşumunu arttıracaktır. Bu durumu engellemek için kaliteli karbonhidrat tüketmeli, şeker ve yağdan mümkün olduğunca uzak durulmalı ve sebze ağırlıklı beslenilmelidir.

3 – Yaşın İlerlemesi

Yaşın ilerlemesi ile birlikte yağ oranı düşük olsa dahi derinin incelip sarkması sonrasında selülit oluşması mümkündür. Yer çekiminin etkisi ile beraber ciltte depolanan yağ deri altına ilerler ve görünür hale gelir. Yaşlılık sürecini engellememiz mümkün olmadığına göre yaşınız kaç olursa olsun spor yapmaktan ve esnekliğinizi korumaktan asla vazgeçmeyin.

4 – Kadınlık Hormonu

Selülit problemlerine erkeklerde de rastlanabiliyor olsa da en çok bayanlarda görülmektedir. Bunun sebebi de kadınlık hormonudur. Sağlıklı beslenme, bol su ve spor ile selülit oluşumunu engelleyebilir, mevcut olan selülitlerinizin azalmasını sağlayabilirsiniz.

5 – Hareketsiz Yaşam

Hareketsiz yaşam nedeniyle özellikle masa başında çalışanlarda selülit oluşumuna daha fazla rastlanmaktadır. Bu yüzden selülitlerden korunmak dışında sağlıklı bir yaşam sürebilmeniz için hayatınızda her zaman spor olmalı. Düzenli egzersiz yapmanız hem vücudunuzdan toksinleri atmanızı sağlar hem de kan dolaşımınızı hızlandırarak bölgesel olarak metabolizma ritminizi artırır.

Uzun süreli masa başında çalışanlar için tavsiyemiz, yarım saatte bir ayağa kalkarak kısa yürüyüşler yapmaları, imkanları var ise bacaklarını çalıştıracak ufak egzersizler yapmaları selülit oluşumunu engelleyecektir. Bacak bölgesine yönelik özel egzersizler, bisiklet kullanımı ve düzenli yürüyüş yaparak selüliti engelleyebilirsiniz.

6 – Selülitsiz Hayat İçin, Bol Su İçin

Selülit oluşumunu engelleyebilmek için bol su tüketmeniz gerekmektedir. Bol su tüketin, sağlıklı ve lifli gıdalar ile beslenin, spor yapın. Metabolizma hızlandırıcı bitki çaylarından destek alarak selülit görünümünü azaltmanız mümkündür.

Kahve Selülit Yapar Mı? İşte O En Çok Merak Edilen Sorunun Cevabı

Kahve selülit yapar mı? Sorusunun cevabı “evet kahve selülit yapar” olmaktadır. Çünkü kahvenin içerisindeki kafeinin kan dolaşımını olumsuz etkilediği ve bu nedenle selülit oluşumuna zemin hazırladığı sıkça söylenmektedir. Kahve dışında sigara kullanımı da selülite sebep olmaktadır. Nikotin nedeniyle cilt nemini kaybetmekte ve bağ dokularının zedelenmesine neden olmaktadır. Bu da zamanla selülit oluşumunu tetiklemektedir.

İlginizi Çekebilir: Vazgeçemeyeceğimiz İçeceklerden Olan Kahve ve Zararları

Selülitinizi Sevin Ve Ona Düzenli Masaj Yapın

Selülitinize sevgi göstererek ona düzenli olarak masaj uygulayın. Selülit tedavisi içerisinde selülit giderici kremler ya da sıkılaştırıcı ve selülit giderici bitkisel yağlar ile masaj yapmak oldukça etkili bir yöntemdir. Sert hareketler ile dairesel masaj yapmanız yağ dokularının parçalanmasını ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.

Sıkılaştırıcı ve Selülit Giderici Bitkisel Yağlar

Rezene tohumu: Toksin atıcı özelliği ile selülit tedavisi için doğal bir çözümdür.Selvi yağı: Aromaterapi de sıkça kullanılan selvi yağı, antiseptik özelliğe sahip ve toksin atıcı olması nedeniyle selülit tedavisinde kullanılabilir.Portakal yağı: İçeriğindeki C vitamini kalojen üretimini teşvik eder. Portakal yağı iyi bir selülit giderici etkiye sahiptir.Itır yağı: Selülit giderici kremler içerisinde de yer alan ıtır yağı, lenf sistemini uyararak ödem atılmasında etkili olması nedeni ile önemli bir selülit savaşçısıdır.Hindistan cevizi yağı: Cildinizi nemlendirerek selülitlerinizin azalmasında etkilidir.Tarçın yağı: Sıkılaştırıcı ve temizleyici etkisi ile önemli bir selülit yağıdır. Tarçın yağı bulamadıysanız, zeytinyağ içerisine toz tarçın ilave ederek de selülit masajınızda kullanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!