featured

Selülit Tedavisi Nedir? Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz aylarının yaklaşması ile beraber başta kadınlar olmak üzere pek çok insan selülit tedavisi ile ilgili araştırmalara başladılar bile. Genetik faktörlerden yaşam şartlarına kadar bir çok etkenden oluşan selülit insanların hayat kalitelerini düşürmektedir. Selülit tedavisi yaptıranlar kadar doğal yollarla selülitlerinden kurtulmaya çalışanlarda oldukça fazladır.

Selülit, cildin epidermis ve dermis katmanları arasında aşırı yağ birikmesi sonucunda ciltte meydana gelen tümsekli ve çukurlu görünüm bozukluğudur. Genellikle kalça, uyluk ve karın bölgelerinde görülen selülit bölgesel bir görünüm bozukluğudur. Bu görünüm bozukluğu insanların kendilerine olan güvenlerini sarsarak onların başarısız olmalarını sağlayabilir.

Selülit tedavisi klinikte yapılabilmektedir. Bununlar ilgili pek çok klinik farklı tedavi yöntemleri ile çözümler sunmaktadır. Bunun yanında selülit tedavisi evde de yapılabilmektedir. Streçle selülit tedavisi, selülit masajı gibi alternatif çözüm yöntemlerini insanlar evlerinde deneyebilmektedirler. Selülit tedavisi kadınlar kulübü dediğimiz kadınlar arasında oldukça yaygın olarak uygulanmaktadır.

Portakal kabuğu görünümü ile yaza girmek istemeyen kadınların büyük bir çoğunluğu selülit nasıl geçer, selülit neden olur ve selülit görünümünü ortadan kaldırmak için ne yapılır sorularına cevap aramaktadır.

Selülit Oluşumunun Nedenleri

Selülit oluşumunun birden fazla nedeni olabilmektedir. Bu kimi zaman genetik faktörler olabiliyorken kimi zaman ise yaşam standartları ile de alakalı olabiliyor. Selülit sonradan meydana gelen bir cilt bozukluğu olmuş olsa da kimi zaman genetik olarak ortaya çıkabiliyor. Özellikle aile genleri içerisinde obezite mevcutsa selülit oluşumunu etkileyebilmektedir.

Bunun dışında düzensiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan ani yağlanmalar selülit oluşumunun en önemli faktörlerinden birisidir. ayrıca çağımızın en önemli problemlerinden olan hareketsiz yaşam şartları da selülit oluşumunda oldukça etkilidir. Deri içerisinde kalan yağlar sporla yakılmadığından dolayı belli bir süre sonra katmanlaşarak selülit oluşturmaktadır.

Bunların dışında hamilelik sürecinde alınan kilolar ve yaşlanma ile beraber ortaya çıkan cildin esnekliğini kaybetmesi selülit oluşumunun nedenleri arasında sayılabilmektedir.

Kliniklerde Selülit Tedavisi

Klinikler selülit tedavisi için kadınların ilk koştukları yerlerin başında gelmektedir. Bilimsel uygulamalar ile selülit problemlerini çözen klinik sayısı oldukça fazladır. Selülit tedavisi fiyatları da doğal olarak klinikten kliniğe göre değişmektedir. Kliniklerde uygulanan tedavi yöntemlerine geçmeden önce buralara gitmeden önce fiyattan ziyade kalite noktasında araştırma yapmanızı öneririz.

Lazer destekli liposuction kliniklerde en çok uygulanan selülit tedavisi yöntemlerinden birisidir. Vücutta açılacak küçük bir kesikten ince bir tüp sokularak yağ hücreleri çekilir. Lazer uygulaması ile de cilt altındaki yağ tabakası yakılmaktadır. Ultrason tedavisi yönteminde ise karın bölgesinde ki yağ tabakası deri altına verilen ses dalgaları ile yakılır.

Retinol krem selülit tedavisinde uygulanan etkin yöntemlerden birisidir. Düzenli kullanımlarda 6 ay gibi bir süre içerisinde selülitleri yok ederek pürüzsüz bir cilt imkanı sunmaktadır.  Karboksiterapi yönteminde ise deri altına karbondioksit gazı verilerek hedeflenen yağ tabakası yakılabilmektedir. Fakat yan etki olarak morarma yaptığı için çok fazla tercih edilmemektedir. Selülit tedavisi yaptıranlar, selülit tedavisi öncesi sonrası şeklinde paylaşımlarda yapabilmektedirler.

Kliniklerde uygulanan selülit tedavisi yöntemleri bu şekilde sıralanabilir. Selülit tedavisi Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde pek çok klinik tarafından uygulanmaktadır. Bunların kimisi profesyonel olarak işlerini yaparken kimisi ise merdiven altı çalışmalar yapabilmektedir. Klinik tedavi yöntemlerinde iyi bir araştırma sonrasında adım atılmalıdır.

Doğal Yöntemlerle Selülit Tedavisi

Doğal yöntemler kullanılarak verilen selülit mücadelesi çok hızlı sonuçlar vermeyebiliyor fakat yöntemler daha sağlıklı olduğu kadınlar tarafından sık tercih edilebilmektedir. Yani 1 haftada selülit nasıl gider diye düşünüyorsanız doğal yöntemler size göre olmayabilir.

Selülit oluşumunun en önemli faktörlerinden birisi hareketsizlik olduğu için en doğal çözüm yöntemlerinden birisi spordur. Her gün düzenli olarak spor yapıldığında vücutta yer alan selülitin ciddi oranda azaldığını göreceksiniz. Ayrıca masaj salonlarında uygulanan selülit masajı yöntemini evde uygulamakta mümkündür. Masaj yolu ile ısıtılan deri altındaki yağlar belli bir süreden sonra yanmaya başlayacaktır. Bu masajda kese kullanımı oldukça önemlidir.

Evlerde uygulanan bir diğer selülit tedavisi yöntemi ise selülitli bölgelere streç sarılmasıdır. Streçle selülit tedavisi yöntemi evlerimizde sıkça uygulanan yöntemlerin başında gelmektedir. Selülitli bölgeler streç ile sarıldıktan sonra spor yapılmaktadır. Ve vücudun terlemesi ile beraber deri altındaki yağ tabakaları yanmaktadır.

Selülit tedavisi evde en çok elma sirkesi ile yok edilmeye çalışılmaktadır. 2 çay kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırarak düzenli olarak tüketildiğinde selülit oranı azalacaktır. Burada önemli nokta düzenli olarak tüketmektir. 6 hafta gibi bir süre içerisinde vücutta yer alan yağ tabakaları azalacaktır. Ayrıca düzenli olarak yeşil çay tüketmekte yine selülit ile mücadelede oldukça önemlidir.

Selülit Tedavisi Kürleri

Doğal selülit tedavisi yöntemlerinden birisi de hazırlanan karışımların selülitli bölgeye sürülmesidir. Bu yöntemler evlerde sıkça uygulanabilen kolay ve etkili mücadele metotlarındandır. Örneğin elma sirkesi küründe, 1 yemek kaşığı elma sirkesi masaj kremi ile karıştırılarak günde 2 kez selülitli bölgeye masaj yolu ile uygulanır.

Bunun dışında limon suyu ve aspirin kürü de selülit ile mücadele sürecinde etkili yöntemlerdendir. 10 adet limonu sıkarak suyunu çıkardıktan sonra toz haline getirilen aspirinler ile karıştırılır. Oluşturulan kür selülitli bölgeye masaj ile uygulanır. Ardından ılık su ile bölge yıkanarak temizlenir. Bu kür haftada 2 kez uygulanmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!