featured

Şems Arslan İle Yüz Beyazlatma Teknikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güzelliğine önem veren kadınların, cilt bakımları önem arz etmektedir. Son zamanlarda kendini ön plana çıkarmış olan güzellik uzmanı Şems Arslan Kimdir? Sıklıkla internet üzerinden araştırmaların yapıldığı Şems Arslan İle Yüz Beyazlatma Teknikleri Nedir?

Şems Arslan Kimdir?

Siyaset işleriyle uğraşan bir babası ve üniversite hocası olan annesi vardır. 1970 yılında dünyaya gözlerini açan Şems Arslan, 1991 Yılında Azerbaycan da bulunan Devlet Petrol Akademisini başarıyla tamamladıktan sonra Kimyager ve Cilt Uzmanı olan Şems Arslan, 2007 yılından beri İstanbul da Güzellik ve Cilt Sağlığı Merkezi işletmektedir. Aynı zamanda uluslararası kanallara konuk olan Arslan, iki yılda bir de gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Aynı zamanda kişiye özel cilt bakım kürleri hazırlamasıyla ünlü olan güzellik uzmanı, cildimizin mücevher değerinde olduğunu her fırsatta dile getirerek cildimize doğru bakımı uygulamanız gerektiğini belirtmektedir.

uygulanan bitkisel yağlar cildinize alerji yapabilir. Dolayısıyla bu yağları kullanmadan önce el bileğine birkaç damla dökerek test edilmesi gerekebilir.Şems Arslan İle Yüz Beyazlatma Teknikleri ve Cilt Bakımı konusunda birlikte çalışabilirsiniz.

Şems Arslan İle Yüz Beyazlatma Teknikleri

Şems Arslan İle Yüz Beyazlatma Teknikleri mi öğrenmek için kendi cilt maskesi tarifleriyle evde de cilt bakımını kolayca yapabileceğinizi belirtmektedir. Sizde bu maskeleri öğrenmek için Okumaya devam edin.

Cilt Lekeleri İçin Maske

Malzemeler

Yarım çay bardağı balYarım çay bardağı limon suyuYarım çay bardağı maydonoz suyuMaden SuyuGazlı Bez

Yapılışı Tüm malzemeler cam veya seramik bir kapta karıştırılır. Yüze uygulandıktan sonra ıslak gazlı bezle örtülür. 6-7 dakika bekletildikten sonra yüzünüzü maden suyuyla yıkayın. Haftada 3 veya 4 kez uygulayacağınız bu maske sayesinde cilt lekelerini ortadan kaldırın.

Maya Maskesi

Malzemeler

1 çay kaşığı limon suyuYarım çay bardağı su1 bardak buz1 poşet maya

Yapılışı Yukarıdaki malzemeleri kullanarak hazırladığınız maya maskesini cildinize uygulayarak sivilce ve aknelerin yok edilmesini sağlayabilirsiniz. Limon suyu ile su karıştırılarak pamuk yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz.

Şems Arslan İle Yüz Beyazlatma Teknikleri

Sivilce Gideren Maske

Malzemeler

Bir çay kaşığı elma suyuYarım yumurta akıBir çay kaşığı sütGazlı bez

Yapılışı Malzemeleri cam derin bir kaseye koyun. Karışımı göz ve burun delikleri açılmış olan gazlı bir bez yardımıyla cilt üzerine örtün. Karışım cildinizde 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile temizleyin. Haftada 1 kez uygulanması önerilen bu maske sivilce izlerinin giderilmesinde de etkilidir.

Şems Arslan İle Yüz Beyazlatma Teknikleri

Cilt Beyazlatma Maskesi

Malzemeler

1 kilogram kuru fasulye1 su bardağı patates nişastası1 tatlı Kaşığı tuz1 tane limon4 Yemek kaşığı bal

Yapılışı Yukarıdaki malzemeleri birbirine karıştırıp düzenli olarak kullandığınızda cilt renginizin açıldığını göreceksiniz. Hazırlanan kuru fasulye sabunu yapılmadan önce kuru fasulye bir gün öncesinden suda bekletilir. Haşlanarak püre haline getirilir. İçerisine patates nişastası eklenerek karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir. Yoğrulun karışım küçük ceviz parçalarına ayrılarak güneşte kurutulur. Hazırlanan bu sabunlarla yüzünüzü sabah akşam yıkayabilirsiniz. Bir süre sonra yüzünüzün renginin beyazladığını göreceksiniz.

Peeling

Malzemeler 

3-4 kaşık yulafsu

Yapılışı Doğal bir peeling maskesi olan yulaf maskesi ile siyah noktalardan ve ölü dokudan kurtulabilirsiniz. Yulaf ile su pişirilir ve ılıdıktan sonra cilde sürülerek kuruması beklenir. Maske kuruduktan sonra ılık su ile maskenin temizliği yapılır.

Göz Altı Morlukları Maskesi

Malzemeler

Orta boy patatesBir tutam maydonoz

Yapılışı Orta boy bir patatesin yarısı rendelenir ve içerisine bir tutam doğranmış maydonoz eklenerek tahta kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımın temiz gazlı bir bez üzerine sürülerek göz altlarına koyulur. Yaklaşık 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile maskeyi temizleyebilirsiniz. Haftada 3 veya 4 kez uygulayacağınız maske göz altı morluklarını giderecektir.

BAKINIZ: Yağlı Ciltler İçin Doğal Maskeler

   

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!