featured

Sevgi Dili | 5 Sevgi Dili Testi, Erkeklerin Sevgi Dili Nasıldır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevgi dili sevginin gösterilmesini sağlayan en önemli beceridir. İnsan ilişkilerinde sözel olmayan iletişim, total iletişimin %80’lik kısmını oluşturmaktadır. Bu nedenle bu iletişim türü, insan ilişkilerinin belirli bir düzeyde olabilmesi son derece önemlidir. Sevgi dilini iyi ifade eden insanlar, karşı tarafın beyni tarafından da kolayca algılanabiliyor. Samimiyet duygusunu gösterebilen kişilerin sevgi dilini en iyi şekilde yansıtabilmesi için özellikle seveceği nesneyi kendi içerisinde belirlemesi gerekiyor.

Sevgi Dili Nedir?

Sevgi dilinin hakkında bilgi vermeden önce sevgi dili nedir konusuna değinmek gereklidir. Bu iletişim biçimi, insanın karşısındaki kişiyi sevgisini gösterebilme şeklidir. Bu iletişim şekli içerisinde barındırdığı içtenlik duygusu ile sıcaklığı ve samimiyeti ortaya çıkaracaktır. Sevgi dilinin tanımı ve gösterme şekli kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. 

Örneğin hiçbir önceliği olmadığı düşünülen beyaz renk, diğer yedi farklı rengin oluşumunda etkilidir. Sevgi dili iletişimini bir gökkuşağı gibi düşünürsek sevginin en sade ve doğal renk olan beyaz olduğu söylenebilecektir. Sevginin en yoğun şekli aşk olsa da eşlerin birbirine olan ilgisi ve gösteriş şekli farklılık gösterecektir. Örneğin aşık bir kişiye sevgi nedir diye sorulduğunda kesin ve net olarak kendi sevgi nesnesini gösterecektir.

Sevgi Dili 5 Adımda Anneden Bebeğine Geçiyor!

Yenidoğan bebeklerde sevgi dili iletişimini öğreten en iyi nesne annedir. Sevgi aslında yönetilebilecek ham bir duygudur. Sevginin iyi beslenmesi ile gelişmesi ve açığa çıkması kaçınılmaz olacaktır. İnsan ilişkilerinde karşısındaki kişideki sevgiyi açığa çıkaran kişi, sıcak bir iletişim kurmalıdır. Aksi halde karşısındaki kişinin kaybedilmesine neden olabilir. 

Sevgi dili 5 farklı adımla anneden bebeğine geçirebiliyor. Üstelik bebeğin sevgi dilini öğrenebilmesi için belirli bir süre geçmesi de gerekmiyor. Annenin bebeğine sarılması, onu sıkça kucaklaması, öpmesi, varlığını sık sık hissettirmesi ve ona güven aşılaması sevgi dilini en iyi bir şekilde öğrenmesini sağlıyor.

Sevgi Dili Türkçe Dersiyle Çocuklara Aşılanarak İletişim Güçlendiriliyor…

Sevgi dili Türkçe dersimizde bir konu olarak verilmekte ve çocuklarımız önemli bir iletişim şekli olan sevgi dilinin gösterilmesi konusunda cesaretlendirilmektedir.  Çocuklarda bu konu ile ilgili olumlu düşünceler geliştirmek sonraki dönemde düşüncelerin duyguyu yönetmesini sağlıyor. 

Çocuklarda çekimser kalınan duyguların yerine pozitif duygular koyabilmek, zihinsel açıdan stratejiler geliştirebilmelerine yardımcı oluyor. Öncesinde yalnızca annenin ve babanın öğrettiği sevgi dili, şu anda anne ve babanın beslemesi ile ne yazık ki yeterli gelmiyor. Bu nedenle sosyal bağlarda kaotik sonuçlara ulaşıldığı için dersler aracılığıyla sevgi dilinin bilimsel olarak öğretilmesi gerekiyor.

Erkeklerin Sevgi Dili Nasıl?

Erkeklerin sevgi dili konusunda yetersiz oldukları bilinen bir gerçek! Yapılan araştırmalara göre erkeklerdeki sevgi dilinin genellikle ayna hücrelerle bağlantılı olduğu ortaya çıkartıldı. Beynimizde yer alan ayna sinir hücreleri, karşımızdaki kişinin duygularına göre şekillendirilmesini sağlıyor. 

Güçlü sevgi duygusu hisseden kadınlar karşısındaki kişilere sevgisini söyleyemese de, karşısındaki kişiye bunu beden dili ve kimyasal bir etkileşimle gösterebiliyor. Bunu algılayan ayna hücreleri erkeklerin beynine sinyaller göndererek, karşı tarafa duygularını sözel yolla ya da beden diliyle iletebilmelerini sağlıyor. Erkek sevgi dili ya da sözel iletişim yoluyla duygularını ifade edemezse bu durumda, beyinler anlaşarak ikisi arasında bir sıcaklık oluşmasını sağlıyor.

Kadınların Sevgi Dili Nasıldır?

Kadınlarda sevgi dili ise daha çok romantizm üzerine kuruludur. İkili ilişkilerde erkekler erotik duygulara yer verirken, kadınlar daha çok romantik bir sevgi dilini benimsiyor. Romantik sevgi amacı itibariyle, sevgi nesnesine güçlü bir bağlanma hissi duyulmasını sağlıyor. İçerisinde anlam olan sevgi türü olan romantik tür, kadınlarda kimi zaman hayal kırıklıklarının yaşanmasına neden oluyor.

Sevgi Dili Kitabı Var Mı?

Sevgi dili kitabı, sevginin ruhu geliştiren bir hissi olduğunu vurguluyor. Sevgi ruhu ve dürtüleri geliştiren bir histir. İşte bu nedenle oluşturulan sevgi dili kitapları, sevgi nesnesinin belirlenmesini, insanlığın sevgi dilini nasıl açığa çıkarabileceğini ve bu dili kullanarak nasıl iletişim kurabileceğini açığa çıkartıyor. Örneğin sevgi dilinde samimi bir niyet beslemek, karşınızdaki kişiyi aşka ikna etme konusunda oldukça güçlü bir silah oluyor. O yüzden güçlü duygular hissedilen kişiler için olumlu duygular beslemek, karşınızdaki kişi için davetkar olabilir.

5 Sevgi Dili Nelerdir?

5 Sevgi dili, Gary Chapman tarafından oluşturulmuş bir kitaptır. Chapman’a göre sevgi dilini ortaya çıkarabilmek ve karşınızdaki kişiye sevgiyi gösterebilmek için 5 farklı maddenin yerine getirilmesi gereklidir. Peki 5 sevgi dili nelerdir? 5 farklı madde şu şekilde açıklanabilecektir. 

a) Onay Sözleri:

Sevgi dili en iyi onay sözleri ile açığa çıkartılabilecektir. Chapman’a göre onay sözleri iltifat ve takdir sözlerinin tamamını içerisine alacaktır. Bu sözler cesaret verici, dürüst ve samimi bir şekilde ifade edildiğinde karşınızdaki kişiyi fazlasıyla etkileyebilecektir. 

b) Nitelikli Beraberlik:

Sevgi dilinin en iyi nitelikli beraberlikle açığa çıkarılabildiği biliniyor. Karşınızdaki kişi ile ortak bir uğraş bulabilmeniz, vakit geçirmeniz, önem vermeniz ve uğraşlarınızdan zevk aldığınızı göstermeniz bu iletişim şeklinin en güçlü kriterleridir. 

c) Armağan Alma:

Armağan alma sevgi dilini ortaya koyan en önemli detaydır. Bir kişiye sevdiği ve ilgi duyduğu bir hediye almak ‘’Seni Seviyorum’’ diyebilmek kadar değerlidir. 

d) Hizmet Davranışları:

Hizmet davranışları karşısındaki kişiyi memnun edebilmek için yapılanları ifade eder. Yani birine sevginizi göstermek istiyor bunun içinde sevgi dili kullanıyorsanız, bu noktada karşınızdaki kişinin sevdiklerini yapmanız başarılı sonuçlar almanızı sağlar.  

e) Fiziksel Temas:

Fiziksel temas özellikle evlilik ve sevgililik döneminde sevgiyi güçlü bir şekilde ileten ayrıntıdır. Öpüşme, sarılma, el ele tutuşma ve cinsel ilişki birincil sevgi dili olup daha iyi bir iletme yönteminin bulunmadığı söylenebilecektir.

5 Sevgi Dili Testi Kadınlar İçin Sonuç Veriyor Mu?

5 sevgi dili kitabı sonrasında Gary Champman tarafından belirlenen 5 kriter baz alınarak çok sayıda sevgi dili testi oluşturulmuştur. Oluşturulan sevgi dilinin testleri bu 5 kriteri açığa çıkartan kapalı uçlu sorulardır. Bu soruları yanıtlayan kişiler, taslak olarak hazırlanan değerlendirmeyle karşılaştırılarak, karşıdaki kişiye bilgi verilir. Test sonucunda kişilerin sevgi dilini açıkça gösterip gösteremediği ortaya koyulabilecektir. 5 Sevgi dili ortaya çıkarılabilmesi açısından uygulanan iki farklı test bulunmaktadır; 

a) 5 Sevgi Dili Testi Kadınlar İçin

5 sevgi dili testi kadınlar için partnerine ya da yakın bir arkadaşınıza sevginizi ne derece gösterdiğinizi ortaya koyacaktır. Bu sevgi dili testinde kadınlara daha çok romantik sevginin varlığını ispat edecek sorular yöneltiliyor.

b) 5 Sevgi Dili Testi Erkekler İçin

5 Sevgi dili testi erkekler için, daha çok bilimsel verilere dayandırılarak oluşturulur. Erkek testinde daha çok partnerine ya da bir yakınına nasıl davrandığı ve karşısındakinden nasıl bir elektrik aldığına yönelik sorular yöneltilerek, testin sonucuna ulaşılıyor.

 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!