Singapur Botanik Bahçeleri: Asya'nın Cennet Köşesi!
Singapur Botanik Bahçeleri: Asya'nın Cennet Köşesi!

Singapur Botanik Bahçeleri: Asya’nın Cennet Köşesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Singapur Botanik Bahçeleri (Singapore Botanic Gardens), Asyanın ve Dünyanın en özel ve gözde noktalarından biri konumunda bulunuyor.

Tam 156 yıllık bir tarihe sahip olan bu botanik bahçesi, dünya üzerinde UNESCO Dünya Mirasları Listesi‘ne alınmış üç parktan birisi ve bu listedeki tek tropik bahçe özelliğine de sahip.

singapore, view, architecture
Singapur Botanik Bahçeleri

Singapur Botanik Bahçeleri

Singapur Botanik Bahçesi, toplamda 2,5 km gibi büyük bir alana yayılıyor. Dünyanın en güzel köşelerinden biri olan bu botanik bahçede on binden farklı bitki çeşidi bulunuyor.

Asya’nın ve Singapur’un en güzel noktaları arasında yer alan bu bahçeler aynı zamanda turistlerin ve gezginlerinde cazibe merkezi. Singapur Cennet bahçelerini her yıl yaklaşık olarak 5 milyon kişi ziyaret ediyor.

Bu bahçelere yapılan ziyaretler yalnızca binlerce farklı bitki türünü görmek yanında yemyeşil bu alanda huzurla dinlenebilmek ve piknik yapmak için de tercih ediliyor. Singapur Botanik bahçeleri kapılarını sabah saat 5’den başlayarak açıyor ve botanik bahçeleri gece yarısına dek açık kalıyor.

Singapur Botanik Bahçeleri Bölümleri
Singapur Botanik Bahçeleri Bölümleri

Singapur Botanik Bahçeleri Bölümleri

Yeşilin neredeyse tüm farklı tonlarını görme imkanını sunan Singapur Botanik Bahçesi farklı bölümlere ayrılmış durumda.

Singapur Botanik Bahçelerinin içerisinde, binden fazla orkide çeşidinin bulunduğu “Ulusal Orkide Bahçesi” bulunuyor. Bu özel bahçelerin diğer bir bölümünde ise “Yağmur Ormanları” bulunuyor. Bu anlamda Singapur, Brezilya’nın Rio De Janeiro kenti ile birlikte dünyada şehir hudutları dahilinde yağmur ormanlarının bulunduğu iki kentten birisi. Singapur Botanik Bahçelerinde ki bir diğer bölüm ise  “Zencefil Bahçesi” ismini taşıyor. Bu bölümde yine ağırlıklı olarak içinde zencefil bulunan özel tarifleri hazırlayan “Halia (Zencefil)”  isimli bir restoran bulunuyor.

Yine bu bahçelerde “Jacob Ballas Çocuk Parkı” ismi ile çocuklara özel bir bölümde var. Bu çocuk parkında ise çocuklar için eğlence ve eğitim alanları yer alıyor. 

Yemyeşil alanları içerisinde binlerce özel bitki çeşidini barındıran ve ziyaretçilerine huzur dolu zamanlar vaat eden Singapur Botanik Bahçesi, ünlü bir alışveriş merkezi olan Orchard Road’a beş dakika mesafede bulunuyor. Singapur Botanik Bahçelerine en yakın metro durağı ise “The Botanic Gardens MRT” isimli durak.

Singapur Botanik Bahçesi ücretsiz olarak ziyarete açık ise de Orkide Bahçesi’ne giriş ücreti 5 Singapur Doları.

Hem çocuklu ailelerin hem de doğa severlerin en gözde gezi rotasyonları arasında bulunan Singapur Botanik Bahçeleri, doğal yaşama ve ülke kültürüne tanık olunabilecek bir yer olması nedeniyle de dünyanın en özel noktalarından biri olarak öne çıkıyor. 

İlginizi Çekebilir : Dünya’da Seks İşçiliğinin Yasal Olduğu Milyonerler Şehri Singapur!

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!