featured

Sperm Testi Hangi Bölümde Yapılır? Sperm Testi Nedir? Sperm Sayısı Arttıran Yiyecekler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüp bebek tedavisine başlanmadan önce erkeklerde kısırlık olup olmadığını anlamak için sperm testi yapılır. Peki, sperm testi hangi bölümde yapılır, spermiogram nedir ve sperm testi nasıl yapılır sorularının cevaplarını öncelikle verelim. Ardından sperm artıran yiyecekler nelerdir konusuna değinelim. İşte cevaplar!

Spermiogram Nedir?

Spermiogram, erkeklerde kısırlık veya başka problemlerin olup olmadığını anlamak amacıyla yapılan testlerden biridir. Bir diğer adıyla spermiogram, sperm testi olarak bilinir.

Spermiogram testi, düşük sperm sayısı, spermin kanallarda ilerleyip ilerlemediğini anlamak, şekli hakkında verilere ulaşabilmek ve tespit edebilmek için yapılır

Sperm Testi Hangi Bölümde Yapılır?

Eğer sperm testi yaptırmak istiyor ve sperm testi hangi bölümde yapılır diye araştırıyorsanız, bunun için öncelikle bir devlet hastanesinin üroloji bölümünden randevu almalısınız. Doktorunuz gerekli görmesi halinde sizden bu testi yaptırmanızı isteyecektir.

Güvenli sonuçlar elde etmek istiyorsanız spremiogram testi için androloji laboratuvarlarını tercih etmelisiniz. Sperm testi fiyatı 2020 yılında ne kadar diye öğrenmek için,bu siteden gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Sperm Testi Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi başlangıcında erkekler, sperm testi nasıl yapılır diye merak edebilirler. İşte, bu sorunun cevabı ise şu şekildedir. Hastanede sperm örneği vermek için baba adayı öncelikle kliniğe gitmelidir.

Sperm örneği hastanede alındıktan sonra direk olarak laboratuvara ulaştırılır. Bu nedenle evde sperm testi tercih edilmemektedir. Bu testin öncesinde erkek üç gün veya yedi gün boyunca cinsel perhiz yapmalıdır.

Sperm Sayısı Artıran Yiyecekler Nelerdir?

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan biride sperm sayısı olarak bilinmektedir. Düşük sperm sayısı nedeniyle yumurta döllenmeyebilir ve hamilelik şansı minimuma düşebilir.

Bu nedenle erkeklerin sperm sayısı artıran yiyecekler ile beslenmeleri halinde bu soruna çözüm bulabilmeleri de mümkündür. İşte, sperm testi öncesinde baba adaylarının sperm sayılarını artıran yiyecekler şunlardır:

1- Sarımsak

Sarımsak içerisinde allicin maddesi bulunan bir yiyecektir. Allicin maddesi ise kanın cinsel organlara akışını hızlandırmaktadır ve bu şekilde sperm sayısını artırıcı özelliği vardır.

2- Bitter Çikolata

Bitter çikolata da sperm sayılarını artıran enzimler bulunmaktadır. Tüketilmesi halinde sperm sayıları için etkilidir.

3- Yemiş

İçerisinde antioksidan bulunan yemişlerde sperm artırıcı besinlerdendir. Kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.

4- Ceviz

Sperm için oldukça faydalı besinlerden bir diğeri ise Omega 3 içeren cevizdir. Faydaları saymakla bitmeyen bir gıdadır.

5- Muz

Muzun içerisinde bol miktarda sperm artıran enzimler vardır. Muz yiyerek sperm sayısı artırmak mümkündür.

6- Ispanak

Folik asit almayan erkeklerde spermler güçsüzleşir ve azalır. Bu nedenle yeşil yapraklı sebzeler ve hatta ıspanak gibi bol miktarda folik asit kaynağı olan besinlerden tüketmek gerekir.

7- Kırmızı Meyveler ve Sebzeler

2014 yılında yapılan bir araştırmanın sonucunda lycopene ( domatese renk veren madde ) içeren besinlerin sperm sayılarını artırıcı özelliğinin olduğu ve sperm sayılarını yüzde 70 oranında artırdığı tespit edilmiş. Bu nedenle içi ve dışı kırmızı olan sebzeler ve meyvelerden tüketmek erkeklerin üretkenliğini artırmaktadır. Domates, karpuz, kırmızı biber, greyfurt, papaya ve benzeri yiyeceklerden tüketmek erkekler için faydalıdır.

8- Havuç

Havuç içerisinde A vitamini barındıran bir yiyecektir ve A vitamini ise spermler için oldukça faydalıdır.

9- İstiridye

Romalılar tarafından cinsel hayata faydası olduğu keşfedilen istiridye içerisinde zink barından bir yiycektir. Zink ise sperm için temel taşlardandır.

10- Mantar

Sperm sayısı artıran yiyecekler denilince mantarı da unutmamak gerekir. Her türlü mantardan yemek D vitamini bakımından zengin olduğu için kan dolaşımında faydalıdır. Ereksiyon problemini çözmeye yardımcı olur. Yine güneş ışığı ve mantar seks hayatınızı iyileştirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!