featured

Spotify İndirme Nasıl Yapılır?Spotify Uygulaması Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spotify uygulaması son yıllarda oldukça rağbet görmekte. Peki, spotify nedir? Nasıl indirilir? İşte, detaylar!

Spotify İndirme Nasıl Yapılır?

Spotify indirme işlemi; bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlar aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Cep telefonları için uygulama yükleme merkezlerinden, uygulamanın indirilmesi gerekmektedir. Akıllı telefonlarda kullanılan Spotify dışında spotify web uygulamasının indirilmesi için tarayıcı kullanılmalıdır. Tarayıcı üzerinden uygulamanın resmi internet sitesine girilmelidir. Buradan, indirme sayfasına geçilerek, tercih edilen işletim sistemi seçilmelidir. Seçilen işletim sistemine göre de indirme işlemi yapılarak uygulama bilgisayara yüklenmelidir. 

Spotify Nedir? Spotify İndirme İşlemi Ücretli Midir?

Spotify nedir sorusuna kısa bir cevap verilirse; spotify uygulaması, online olarak müzik dinlemeye imkan tanıyan bir müzik akış platformudur denilebilir. Farklı üyelikler alınarak uygulamayı kullanmak mümkündür. Spotify, dünya genelinde çok sayıda kullanıcıya sahip olan bir uygulamadır. Uygulama üzerinden müzik listeleri oluşturmak oldukça kolaydır. Ayrıca uygulama tarafından hazır olarak bulunan müzik listeleri de kullanılabilmektedir. 

Örneğin, kişinin o anda sahip olduğu ruh durumuna göre bir müzik listesi seçmek mümkün olmaktadır. Spor salonunda egzersiz yaparken, spora uygun müziklerin tek tek seçilmesi zor olabilir. Spotify sayesinde hazır listeler kullanılarak pratik bir şekilde müzik dinlemek mümkündür. Uygulamada, hazır müziklerin dışında müzik klipleri de bulunmaktadır. Farklı podcastleri dinleyerek eğlencenin dozunu artırmak mümkündür. Uygulamada sunulan farklı özellikler arasında; haftalık keşif, yeni müzik radarı ve daily mix gibi farklı seçenekler yer almaktadır. 

Spotify indirme işlemi için herhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur. Spotify indir işlemi pek çok platform üzerinden ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Uygulamanın ücretsiz olan sürümünde bazı özellikler kısıtlanmıspotify premiumştır. Uygulamanın bedelsiz sunulan kullanımında reklamlar yer almaktadır. Ayrıca müzikleri sınırsız bir şekilde geçme imkanı da kullanıcılara tanınmamaktadır. Spotify’ın ücretli olan kullanımı  uygulamadaki müziklerin çevrimdışı ortama indirilmesine müsaade etmektedir. Yani indirme işlemini gerçekleştirdikten sonra indirilen müziğin internet olmadan da dinlenmesine imkan tanınmaktadır. Spotify İndir PC işlemi için de uygulamanın tarayıcı üzerinden açılması gerekmektedir. 

Uygulama Nasıl Kullanılmaktadır?

Spotify indirme işlemini, istenilen platform için tamamladıktan sonra spotify giriş işlemi yapılmalıdır. Uygulama, akıllı telefonlar üzerinden kullanılacaksa indirme işleminden sonra Facebook ya da Apple girişi yapılabilmektedir. Ayrıca ‘ücretsiz kaydol’ sekmesi ile uygulamada hesap oluşturulabilmektedir. Mevcut hesabı olanlar Oturum Aç bölümünü seçmelidir. Giriş işlemleri spotify web için de aynı şekilde yapılmaktadır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra uygulamanın sahip olduğu basit ara yüzü sayesinde kullanımı son derece kolaydır. Spotify yüksek kalite Müzik İndirme işlemi için premium hesap tercih edilmelidir. 

Spotify Hesapları Nelerdir?

Spotify uygulaması hesap türleri ile birlikte farklı kullanım imkanı tanımaktadır. Spotify premium apk ya da spotify öğrenci hesaplarının yanı sıra aile paketleri de mevcuttur. Aile paketleri kullanılarak tek bir üyelikle çok sayıda kullanıcıya, uygulamayı kullanma imkanı tanınmaktadır. Aile paketleri her zaman için ekonomik anlamda daha uygun olmaktadır. Aile hesabında 6 kişilik bir kullanıcı sayısının bulunması gerekmektedir. 6 kişilik kullanıcı sınırı için indirimli tek bir ücret ödenmektedir. Öğrenci paketinde, herhangi bir üniversitede öğrenci kaydı bulunanlar için %50 oranında iskonto sunulmaktadır. Uygulamanın öğrenci hesabını kullanmak için, öğrencilik durumunu tevsik eden belgenin SheerID platformuna yüklenmesi gerekmektedir. 

İnternet Olmadan Spotify’da Müzik Dinlemek Mümkün müdür?

Spotify indirme işleminden sonra uygulama çalıştırıldığında internet üzerinden müzik dinlemek mümkündür. Ancak premium üyeliklerde, şarkıların çevrimdışı olarak indirilmesine imkan tanınmaktadır. Şarkılar, çevrimdışı olarak yüklendiğinde, internet bulunmayan ortamlarda da müzik dinlenebilmektedir. Çevrimdışı olarak dinlemek istenilen şarkıların, internet olan bir ortamda uygulama kütüphanesine yüklenmesi gerekmektedir. Spotify hücresel veri ile indirme işleminden ziyade Wi-Fi kullanarak indirme işlemlerinin yapılması tavsiye edilebilir.

Spotify Kullanıcı Adı Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Spotify kullanıcı adı değiştirme işlemi oldukça pratik bir şekilde yapılmaktadır. Değiştirme işlemi için Ayarlar bölümü açılmalıdır. Ayarlar kısmından da profil görüntüleme seçeneği seçilmelidir. Profil görüntüleme işlemi yapıldıktan sonra da profil düzenleme tıklanmalıdır. Değiştirmek istenen bilgi bölümü tıklanarak değiştirme işlemi gerçekleştirilmelidir. Bu alandan, profil resmini değiştirmek de mümkündür. Değiştirilmesi istenen bilgiler düzenlendikten sonra kaydet butonu tıklanmalıdır. Spotify indirme işlemleri kadar kullanıcı adı değiştirme işlemleri de son derece kolaydır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!