featured

Su Diyeti ile Hızlı ve Sağlıklı Şekilde Zayıflayın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Su diyeti adından da anlaşılacağı üzere su tüketiminin ağırlıklı olarak diyet programında yer aldığı bir zayıflama yöntemidir. Kilo vermek isteyen bir kişi için, vücuda günlük olarak alınması gereken su miktarı yüksek olmalıdır.

https://www.youtube.com/watch?v=zu1p4T2NY7U

Su, metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak kilo kaybını artırmaktadır. Suyun bu özel etkisinden yola çıkarak diyet programı hazırlanmıştır. Diyetin 7 günlük bir süresi bulunmaktadır. Diyet boyunca yeterli miktarda su alınması gerekmektedir.

Bu sayede vücutta bulunan toksinler hızlı bir şekilde atılır. Hem vücut sağlığı elde edilir hem de kilo kaybı mümkün hale gelir. Diyet boyunca şeker tüketimi azaltılmalıdır. Şekerin vücuda olan olumsuz faydaları göz önüne alınarak şekerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır. Diyetin 21 gün su diyeti olarak adlandırılan türü ise oldukça ağırdır. Bu tarz diyetler doktor tavsiyesi ile uygulanmalıdır.

Su Diyeti Nasıl Uygulanır?

Suyun insan sağlığına olan sayısız faydası vardır. Bu özelliği diyet için de tercih edilmesinde en büyük etken olmuştur. Su tüketimi ile birlikte vücuttaki organlar rahat bir şekilde çalışır. Su tüketiminin vücuttaki hastalıkların ortadan kaldırılmasında da etkili olduğu kanıtlanmıştır. Vücut ısısının korunması için günlük tüketilen su miktarı yeterli düzeyde olmalıdır. Diyet sırasında günlük tüketilmesi gereken su miktarı ihmal edilmemelidir.

7 gün boyunca vücuda alınan su, zayıflamaya yardımcı olacaktır. Diyetin özel bir programı bulunmamakla birlikte, genel diyet kuralları bu diyet için de geçerlidir. Protein ağırlık bir beslenme tipi seçilebilir. Günde en az 30 dakika kadar fiziksel aktivite yapılmalıdır. Vücudun fiziksel aktivite ile kalori yakması sağlanmalıdır.

Bu diyette ağırlıklı olarak çorba ve meyve suyu tüketmelisiniz. Aynı zamanda ananas, çilek gibi bağırsakları olumlu yönde çalıştıran meyvelere ağırlık vermelisiniz. Ayrıca sabah tüketeceğiniz büyük bardakta limonlu su ile insülin oranınız düşecek ve tokluk hissedeceksiniz. Hatırlatmamızda fayda var bu diyet listesi anne adaylarına, kalp ve şeker hastalarına yasak. Aynı zamanda kesinlikle doktorunuza danışmadan uygulamayın.

Su Diyeti Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diyet sırasında günlük alınan su miktarı belirlidir. Günlük olarak vücuda 3 litre su alımına dikkat edilmelidir. Bu kadar miktarda su tüketimi, bağırsak ve böbreklerin de iyi çalışmasına yardımcı olacaktır. Su tüketimi, metabolizma hızını artırarak kilo verme kabiliyetini yükseltmektedir.7 gün boyunca öğünlerden arta kalan vakitlerde su tüketimi yapılmalıdır. Bu sayede istenilen kilo hedefine ulaşmak mümkündür.

çalışmasına fırsat verilmelidir. Ayrıca aşırı kahve ve çay tüketimine de dikkat edilmelidir. Su diyeti zararları arasında baş ağrısı, mide bulantısı ve hipoglisemi gibi durumlar görülebilmektedir.

Su Diyeti Sırasında Hangi Egzersizler Yapılmalıdır?

Diyet uygulanırken günlük aktivite yapmak son derece önemlidir. Bazı subazlı olarak yapılan diyet programlarında egzersizlerin yapılmasına gerek olmadığı belirtilse de bu doğru değildir. Ağır olmayan spor egzersizleri diyet boyunca yapılmalıdır. Diyet boyunca yapılan egzersizler vücuttaki suyun sağlıklı bir şekilde vücudu terk etmesine de yardımcı olmaktadır.

Diyet sırasında ağır spor egzersizlerinin yapılması zorunlu değildir. Yarım saat süresince günlük olarak yürüyüş yapmak yeterli olacaktır. Egzersizlerin açık havada yapılması, yağ yakma sürecini ciddi anlamda hızlandırmaktadır. Suyun tüketimi sırasında içerisine limon katmak da tercih edilebilir.

Diyet Sürecinde Tüketilen Suyun Sıcaklığının Bir Önemi Var Mıdır?

Diyet süresince tüketilen suyun ılık olması yeterlidir. Soğuk suyun kilo vermede etkili olduğu söylense de sağlık açısından çok soğuk olan suların tüketilmesi doğru değildir. Sıcak havalarda su tüketimi sırasında buz tercih edilebilir. Ayrıca diyet boyunca su tüketimi ile yetinmeye gerek yoktur. Başka sıvılar da diyet boyunca tüketilebilmektedir. Sıcak havalarda buzlu soğuk çay tüketimi, hem metabolizmayı hızlandırır hem de ferahlık sağlamada birebirdir.

Öğün aralarında maden suyu tüketerek sürece katkı sağlanabilir. Vücutta eksik kalan mineraller de maden suyu tüketimi ile tamamlanacaktır. Maden suyu ara öğünlerde ve ana öğünlerden sonra tüketilebilir. Mideyi rahatlatıcı etkisinden faydalanmak için öğünlerden sonra tüketilmesi önerilmektedir. Maden suyunun aşırı derecede soğuk olmamasına dikkat edilmelidir.

Diyet Suyunun İçerisine Neler Katılabilir?

Diyet sırasında suyun tek başına içilebilmesinin yanında, doğal tatlandırıcıların kullanılması da mümkündür. Doğal tatlandırıcı olarak meyve parçacıkları tercih edilebilir. Limon, çilek, kiraz ve elma parçacıkları ile daha lezzetli bir su tüketimi imkan dahilindedir. Suyun ya da tüketilen diğer içeceklerin içerisine şeker katılmaması gerekmektedir.

Şekerli gıdalar vücuttaki hücrelerin zarar görmesine yol açtığı gibi vücudun bölgesel olarak kilo almasına da yol açmaktadır. 1 haftada 10 kilo verdiren su diyeti olarak da adlandırılan bu diyet sırasında kuru yemişlerden de sıkça faydalanılmaktadır. Ayrıca öğünlerde salata ve yoğurda da yer verilmektedir.

Su Diyeti Listesi

YouTube video

Kahvaltıda;

Bir bardak limonlu suPortakal ve greyfurt suyu karışımı 1 bardak olacak şekilde2 kaşık yulaf ezmesi2 dilim taptaze ananas6 adet çilek

YouTube video

Ara öğün olarak 1 bardak su ve 1 çay kaşığı kadar zencefil tozu ile hazırladığınız çayı için. Öğle yemeği;

2 kase sebze çorbası ile 2 porsiyon yeşil salata2 bardak su

Ara öğün olarak 3 adet ceviz, 2 dilim ananas, 1 dilim tam buğday ekmeği ile 1 dilim peynir. Akşam Yemeği;

2 Bardak su ile başlayın.2 Kase sebze çorbası1 Porsiyon sebze haşlama1 kutu probiyotik yoğurt

Bu diyeti devamlı olarak uygulamak sağlığa olumsuz sonuçlar doğurabilir. Dilerseniz Her ay, ayda bir kez gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!