featured

Tarkan Tevetoğlu Türkiyenin Süper Starı Sanat Hayatı ve Biyografisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarkan Tevetoğlu 17 Ekim 1972 tarihinde Almanya’nın Frankfurt yakınlarındaki Alzey kasabasında doğdu. 6 çocuklu ailenin beşinci çocuğu. Almanya’da bir süre yaşadıktan sonra ailesiyle Türkiye’ye döndü. Karamürsel Lisesi’nde bitirdi. Müzik eğitimini, Karamürsel Musiki Cemiyeti ve ardından da Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde aldı. Basın tarafından Megastar olarak nitelendirildi.

YouTube video

Tarkan Albümleri

Tarkan 1992:

Yine Sensiz

Tarkan 1994:

Aacayipsin

Tarkan 1997:

Ölürüm Sana Tarkan

Tarkan 2001:

Karma

Tarkan 2006:

Come Closer

Tarkan 2008:

Metamorfoz

Tarkan 2009:

Gelenek

Tarkan Hakkında Çıkan Haberler

MHP’li Mehmet Gül bir gol daha yedi Sabah 20 Nisan 2001 Tarkan’a eşcinsel dediği için parti yönetimine şikayet edilen Gül, baltayı taşa vurmuş: Tarkan ülkücü aydın Dr. Fethi Tevetoğlu’nun kardeşinin torunu çıktı. MHP İstanbul milletvekili Mehmet Gül’ün, “Eşcinsel olmasaydı da başka türlü olsaydı, daha çok severdim” dediği ünlü şarkıcı Tarkan (Tevetoğlu), “ırkçı ve turancı” olduğu iddiasıyla 1944 yılında Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız’la birlikte yargılanan eylemci ve radikal ülkücü Doktor Üsteğmen Fethi Tevetoğlu’nun akrabası çıktı.

Tarkan, Fethi Bey’in erkek kardeşinin torunu. SAZAK’A ŞİKAYET

İlk golü Tarkan’ın eşcinsel olduğunu iddia ederek Gül atmıştı. Bu sözlere öfkelenen Tarkan, “Mehmet Gül ismindeki vekili nefretle kınıyorum. Onunla yargı önünde hesaplaşacağım” demişti. Bu arada MHP’nin Eskişehir Merkez İlçe Başkanı Muhammet Tevetoğlu’nun Tarkan’ın amcasının oğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

M. Tevetoğlu, “Tarkan bunu haketmedi” demiş ve soluğu Ankara’da alarak, Gül’ü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sazak’a şikayet etmişti. Böylece durum 1-1 olmuştu. Derken bir bomba daha gündeme düştü: Tarkan, eski tüfek ülkücülerden Fethi Tevetoğlu’nun yakın akrabasıydı. Fethi Tevetoğlu 1944 yılında ‘ırkçı ve turancı’ olduğu iddiasıyla yargılanan ve 11 ay da hapis yatmış bir ülkücüydü.

Umay Türkeş’ten Tarkan’a Destek

Alparslan Türkeş’in kızı Prof.Dr. Umay Türkeş, Tevetoğlu’nu yakından tanıyan isimlerin başında geliyor. “Fethi Bey, Türk milliyetçi hareketinin çok önemli bir simasıydı” diyen Prof.Türkeş, Fethi Tevetoğlu hakkında şunları söyledi: “Çok kibar biriydi. Türkçe’yi kusursuz kullanırdı. Cumhuriyet aydınıydı. 1944’te hapse girene kadar ‘Kopuz’ adında bir dergi çıkartmıştı.

Hekimdi. Hatta tıbbi tedavi yöntemleriyle ilgili buluşları da bulunuyordu. 1960’larda Adalet Partisi’nden hem Samsun milletvekili, hem de Samsun Senatörü seçilmişti. ‘Türkiye’de Sosyalist ve Komunist Akımlar’ ve ‘Atatürk’le Samsun’a Çıkanlar’ adında önemli kitapları vardı.” TORUNU DEĞİL Tarkan’la Fethi Tevetoğlu arasındaki akraba bağına da açıklık getirdi: “Fethi Bey’in Samsun’daki akrabalarıyla da konuştum. Tarkan, Fethi Tevetoğlu’nun torunu değil; Fethi Beyin kardeşinin torunu.” Sonuç olarak sık sık töreden ve büyüklere saygıdan söz açan Mehmet Gül bu kez de tarihten bir gol yiyor ve 2-1 yenik duruma düşüyordu.

Kaynak: Hurriyet 14.04.2001

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!