featured

Tatil Bütçesi Nasıl Hazırlanır? En Uygun Bütçeyi Hazırlayın Zor Durumda Kalmayın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatile çıkacaksınız ama bütçeyi bir türlü denk getiremiyor musunuz? Sizler için, en doğru tatil bütçesi nasıl hazırlanır araştırdık. İşte, detaylar!

Tatil Bütçenizi Hazırlayın Zor Durumda Kalmayın!

Tüm senenin yükünden kurtulmak için yaz tatiline çıkmak hemen hemen herkesin arzu ettiği bir durum. Koşuşturma içinde geçen koca bir yıldan sonra da herkes bunu hak ediyor öyle değil mi? Peki, tatil bütçesi için planlarınız nelerdir? Tatil de ve tatil dönüşü zorda kalmamak adına neler yapabilirsiniz hiç düşündünüz mü? Tavsiyelerimize uyun, tatilde ve sonrasında yarı yolda kalmayın!

1. Toplam Tatil Bütçesi

Ucuz tatil yapmak herkesin istediği bir durum olsa da bunu önceden planlamak gerekir. Gideceğiniz otel, pansiyon vs. gibi yerleri önceden bulup araştırmanız son dakika sürprizleri ile karşılaşıp zor durumda kalmaktan sizi kurtarır.

Gideceğiniz yeri en ince ayrıntısına kadar araştırmanız yararınıza olacaktır. Örneğin gittiğiniz otelin imkanları neler, çarşıda yeme-içme ne kadar, tekne gezisi, rafting gibi ekstra etkinliklere katılır mısınız gibi şeyleri de hesaba katarak yapacağınız bir tatil bütçesi sizi yarı yolda kalmaktan kurtarır.

2. Ulaşım Bütçenizi Ayarlayın

Tatile gideceğiniz yeri ve tarihi önceden belirler iseniz böylece ulaşımı daha uygun fiyata getirebilirsiniz. Örneğin ucuz uçak biletleri için birkaç ay öncesinden bilet almak cebinize ekstradan para kalacağı anlamına gelir. Tabii gideceğiniz yerde kalacağınız yere kadar hangi ulaşım aracıyla gideceğiniz de önem teşkil eden durumlar arasında.

Konaklayacağınız otelin ulaşım aracı var mı? Otogar ya da havaalanı şehir merkezine ya da kalacağınız yere ne kadar uzaklıkta? Gideceğiniz yere otobüs var mı yoksa taksi mi kullanacaksınız? Bu sorular her ne kadar basit gibi dursa da eğer kısıtlı bir bütçe ile tatil yapacaksanız oldukça önemli.

3. Uygun Konaklama Yerlerini Tercih Edin

Konaklama için en doğrusu elbette ucuz oteller listesinde yer alan otellerdir. Unutulmaması gerekir ki tatil de tek seçeneğiniz otel değil. Pansiyonları, kamp alanlarını ve hatta kumsala ya da orman içine çadır kurup kalma fikrini bile değerlendirmeye almalısınız. Konaklama ücretini ne kadar ekonomik hale getirirsiniz, diğer faaliyetler için o kadar bütçeniz kalır.

4. Yeme-İçme Konusunu Abartmayın

Tatile çok gezmek ve eğlenmek için gideceksiniz. Gittiğiniz yerin yöresel yemeklerini tatmak isteyebilirsiniz ancak “yöresel yemek” adı altında fahiş fiyatlar ödeyebilirsiniz. Bunun yerine süper marketlerden yararlanabilir, fiyatları sabit olan fast-food zincirlerini tercih edebilirsiniz. Böylece yemeği daha uygun bir fiyata getirerek gezmek ve yeni yerler keşfetmek için daha çok bütçe ayırabilirsiniz.

5. Ekstraları Tatile Çıkmadan Göz Önünde Bulundurun

Her şey hesapladım tatile hazırım demeden önce ekstraları da düşünün. Unutacağınız güneş kremi, canınızın isteyeceği bir içecek vs. gibi şeyler için de ekstra ve sınırlı para ayırın ki ne kadar harcama yapmanız gerektiğini bilin. Hiç aklınız da yokken ayağınıza deniz kabuğu batması sonucu hastaneye gitmek zorunda dahi kalabilirsiniz. Tatile çıkmadan önce bu gibi durumları da mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

6. Eğlence için Bütçe Ayırın

Tatile giden herkes elbette tüm gün uyumak yerine gece dışarı da çıkmak ister. Bunun için bir bütçe hazırlamak yararınız olacaktır. Sadece gece eğlenmek için değil gündüz yapacağınız kültür turları için de belli ve ayrı bir bütçeye sahip olmanız gerektiğini unutmayın

7. Alışveriş için Bütçe Ayırın

Tatile gittiğiniz yerden yöresel ürünler satın almak ya da sevdiklerinize hediyeler getirmek isteyebilirsiniz. Bunun için de az da olsa belli bir bütçe ayırmanız iyi olacaktır. Yine de hediyelik eşya alırken çok da abartmayın ki tatilinizden ve eğlencenizden ödün vermek zorunda kalmayın.

Erken rezervasyon yaptırarak tatilinizi daha uyguna getirebilirsiniz. Uygun tatil fiyatları için iyi bir araştırma yapmanız gerekmektedir. İyi bir tatil için yeme içme konusunda da araştırma yapın Erken rezervasyonda haziran seyahat etmek için oldukça iyi bir ay.

Şimdiden herkese iyi tatiller dileriz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!