featured

Tatile Giderken Alınacaklar Listesi! Tatile Giderken Alınması Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazımızda tatile giderken alınacaklar listesi nasıl hazırlanır ve tatile giderken alınması gerekenler nelerdir gibi soruların cevaplarını arayacağız. Tatil dendiği zaman herkes için akan sular durur. Özellikle yurt dışı tatillerinde insanların heyecanı üst seviyededir. Heyecan içinde rezervasyonlar yaptırılır, kıyafetler alınır ve gidilecek yere göre valiz yerleştirilmeye başlar. Ancak tatile giderken valizde neler olmalıdır konusunda çoğu insan pratiktir ve hemen valizini toplar, kimi insan ise paniktir ve tatile neler götürülmelidir, bavulda neler olmalıdır konusunu angarya olarak düşünür. Önemli olan tatile giderken her şeyi yanınıza almak değil en önemli konu gerekli olanları almaktır.

Tatile Giderken Alınacaklar Listesi 

Tatilden uzun bir süre önce, öncelikle tatile giderken alınacaklar listesi yapmak gerekir. Bir yere veya bir tatile giderken alınması gerekenler listesi yaparken, hangi mevsimde tatile gidilecekse buna göre plan yapmak gerekir. Örneğin yaz tatili için plaj havlusu ve güneş gözlüğü gibi eşyalara ihtiyaç olurken kış aylarında yapılacak bir tatil için soğuktan koruyucu kışlık kıyafetler ya da kayak malzemeleri gibi tatile giderken yanınıza almanız gerekenler daha farklıdır. Tüm bu sebeplerden dolayı çok daha fazla eşya unutmamak için tatile çıkmadan önce liste yapmayı ihmal etmemek ve mutlaka uçak biletini ya da otobüs biletini son ana bırakmadan önceden almak gerekir.

Ayrıca otomobil ile seyahat edilecekse valizleri çok büyük seçmek yerine, bagajda az yer alan orta boy bavullar seçmekte fayda vardır. Gelin şimdi bir bavulda olması gerekenler nelerdir veya bavula neler koymamız gerekir bunları inceleyelim:

Tatile Giderken Alınması Gerekenler Nelerdir? Tatil Bavulunda Neler Olmalıdır?

Tatile giden insanların yaptığı en büyük hatalardan biri kendilerine bir liste yaparak valizlerini hazırlamamalarıdır. Eğer bir liste yaparsanız hem telaş etmez, paniğe kapılmaz hem de gerekli olan tüm malzemeleri bavula yerleştirmiş olursunuz. Tatile giderken tatil bavulunda olması gerekenler:

İster yurt dışı ister yurt içi olsun tatile giderken muhakkak hazırlamanız ve unutmamanız gereken ilaçlar, yanınızda bulunmalıdır.Yolculuk sırasında gerekli olan bilet, nüfus cüzdanı, pasaport, nakit para, telefon ya da laptopu şarj edeceğiniz prizler ve dönüştürücüler, valize konmalıdır.Tatile giderken güvenliğiniz için yanınızda bulundurmanız gereken bagaj kilidi, fazla nakit paranızı taşıyacağınız para kesesi, bagaj isim etiketleriniz gibi malzemeler unutmamalıdır.Tatil için kadın ve erkek kıyafetleri de bavulda olmazsa olmazlardan biridir. İster iş seyahati ister tatil seyahati olsun kadın ve erkeklerin hatta bebek ve çocukların bile kendine özgü kıyafetleri unutulmadan bavula konulmalıdır.Tatil için bakım ürünleri tatil bavulunun olmazsa olmaz malzemelerindendir. Diş fırçası, diş macunu, deodorant, parfüm, güneş kremi, traş makinesi ve kremi, şampuan, saç kremi, hijyenik pedler, ıslak mendil gibi kişisel bakım malzemeleri unutulmamalıdır.Tatil bavulunun olmazsa olmazlarından biri de tatil anılarınızı biriktirmek için alınacak malzemelerdir. Fotoğraf makinesi ve yedek pilleri, alacağınız hediyelik eşyalar için kolaylıkla ürünleri taşıyabileceğiniz portatif tatil çantası, tatil bavulunda bulunması gerekenler arasında yerini alır.Yurt içi ya da yurt dışı tatillerinde, gidilecek yeri daha iyi tanımak ve özümsemek için şehir rehberi kılavuzu, sözlük, harita gibi malzemeleri de bulundurmakta fayda vardır.Kafanızı dinlemek istediğiniz anlarda okuyabileceğiniz kitaplar yanında, özellikle yaz tatilinde sahilde güneşlenirken müzik dinlemek için yanınıza gerekli ürünleri almanız oldukça önemlidir.Birçok kadın tatile giderken fazlaca ayakkabı ve giyecek alır. Ancak bu çok gereksizdir. Rahat edebileceğiniz kıyafetler yanında sadece iki çift ayakkabı almak da size tatilde yeterli olacaktır.

Tatile çıkarken yapmanız gereken tek şey kendinize tatile götürülecekler listesi yaparak valizinizi hazırlamaktır. Böyle bir liste yaptığınızda hem paniğe kapılmaz hem de tatilde eksik bir şeyler olmadan rahatlıkla tatilinize devam edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!