featured

Tekirdağ Gezilecek Yerler ile Tekirdağ Gezi Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trakya bölgesi denildiğinde akla ilk olarak Tekirdağ gezilecek yerler listesi gelir. Trakya’nın incisi olan bu kentte yapabileceğiniz pek çok gezi planı bulunuyor. Hem sahilleri hem de kültürel mirası ile Tekirdağ ilimiz turistlerin öncelikli tercihi oluyor. Tekirdağ gezilecek yerler doğa yürüyüşleri ve diğer doğa sporları ile de dikkat çekmeyi başarıyor.

Tekirdağ Gezilecek Yerler

YouTube video

Tekirdağ gezilecek yerler haritası içerisinde yer alan en güzel noktaları da sizler için derlemek istedik. Hem tarihi ve kültürel mirası hem de plajları ve doğal güzellikleri ile Tekirdağ ilimizi yakından tanımaya ne dersiniz? İşte, Tekirdağ’ı ziyaret ettiğinizde mutlaka görmeniz gereken başlıca yerler:

1 – Tekirdağ Gezilecek Yerler Namık Kemal Evi (Müzesi)

Tekirdağ gezilecek yerler arasında ilk başı unutulmaz şairlerimizinden Namık Kemal’in evi çekiyor. 1840 senesinde Tekirdağ’da dünyaya gelen Tanzimat şairimizin evi günümüzde müze olarak kullanılıyor. Namık Kemal Evi, aynı zamanda o dönemin de mimari özelliklerini yansıtan bir görünüme sahip. Bunun yanı sıra evde usta şaire dair pek çok detay da yer alıyor.

YouTube video

1993 senesinden itibaren müze olarak kullanılan bu evin 19. Yüzyıldan kaldığını da söylememiz gerekiyor. Ev, başarılı bir şekilde restore edilerek günümüze dek ulaşmayı başaran önemli tarihi yapılardandır.

Namık Kemal Müzesi, şairimize ait pek çok tabloyu ve özel belgeleri de barındıran bir yerdir. Vatan şairimiz Namık Kemal’i daha yakından tanımak isteyenlerin mutlaka bu müzeye uğramalarını öneriyoruz. Müzeyi Pazartesi günleri haricinde haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz. Üstelik Namık Kemal Müzesi tamamen ücretsiz olarak hizmet sunmaktadır.

2 – Rakoczi Müzesi

Tekirdağ gezilecek yerler 2017 listesinde de yer alan Rakoczi Müzesi, 1700’lü yıllara dayana önemli bir yapıdır. Müze, Macar Prensi II. Frenc Rakoczi’ye ait tarihi yönü yüksek bir yapıdır. Prensin bu evde 1720 ve 1735 yılları arasında yaşadığı bilinmektedir.

YouTube video

Rakoczi’nin yaşadığı ev olan bu yapı, 1935 senesinde Macaristan Hükümeti’nin attığı adımlar ile müzeye dönüştürülmüştür. O gün bugündür de bu müze Tekirdağ ilimizin en önemli kültürel mirasları arasında yer almaktadır.

Müzede döneme ait eserleri ve Prens’in bazı kişisel eşyalarını da bulabilirsiniz. Müzeyi, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

3 – Hora Feneri

Tekirdağ gezilecek yerler arasında Şarköy ilçesi yakınlarından yer alan Hora Feneri de bulunuyor. Şarköy’e yaklaşık 20 km kadar uzaklıkta olan bu fener, 160 yıllık bir geçmişe sahiptir. Hala işlevini koruyan feneri yakından görmek size büyük keyif verecektir.

YouTube video

Marmara Denizi üzerinden seyahat eden gemilere ışık sunan fenerin mimarisi de oldukça önemlidir. Sultan Abdülhamid döneminde yaptırılan fenerin malzemeleri de Fransa’dan özel olarak getirtilmiştir.

Hora Feneri, Tekirdağ il sınırı içerisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Tekirdağ gezilecek yerler onedio listelerinde de Hora Feneri’ni bulabilirsiniz.

4 – Rüstem Paşa Camii ve Külliyesi

Tıpkı Edirnede gezilecek yerler listesinde olduğu gibi Tekirdağ ilimizde de hatrı sayılı cami ve külliyeler bulunuyor. Buna göre de en çok dikkat çeken yapı Rüstem Paşa Camii ve Külliyesi oluyor. 1546 yılından günümüze dek ayakta durmayı başaran caminin en önemli tarihi kalıntılardan olduğunu da söyleyebiliriz.

Rüstem Paşa Camii, Tekirdağ gezilecek yerler listesinin de en önemli noktalarından biridir. Cami, Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı olan Rüstem Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin mimarı da Osmanlı döneminin en önemli mimari olan Mimar Sinan’dır.

YouTube video

Cami içerisinde yer alan çiniler de Osmanlı döneminin sanat anlayışını en iyi şekilde ortaya koymaktadır. Tek kubbesi bulunan caminin mimari özellikleri de Mimar Sinan’ın bu alandaki başarısını bir kez daha kanıtlar niteliktedir.

Tekirdağ gezilecek yerler ekşi listesinde de yer alan bu caminin külliye kısmı da görülmeye değerdir. Külliye kısmında hamam, medrese ve kervansaraylar yer almaktadır.

5 – Uçmakdere

Tekirdağ gezilecek yerler blog yazılarına göz attıysanız Uçmakdere’yi mutlaka görmüşssünüz demektir. Yine Şarköy ilçesine bağlı olan bu lokasyonda ilk göze çarpan yamaç paraşütü etkinlikleri oluyor. Tekirdağ ilimizin doğal güzelliklerini de görmek istiyorsanız Uçmakdere lokasyonu bunun için ideal bir noktadır.

YouTube video

Bölgede her sene çeşitli zamanlarda yamaç paraşütü etkinlikleri ve eğitimleri düzenlenmektedir. Bu etkinliklere katılmak isteyenler alanında uzman eğitmenler tarafından kapsamlı bir eğitimden geçiriliyor.

Uçmakdere, Tekirdağ Çanakkale arası gezilecek yerler listelerinde de ilk sıralarda bulunuyor. Doğa ile baş başa sakin bir vakit geçirmek isteyenler için Uçmakdere lokasyonu fazlasıyla uygundur.

6 – Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ için adeta bir müzeler kenti desek çok da yanılmış olmayız. Trakya gezileceler yerler arasında da ilk sırada yer alan Tekirdağ Müzesi, bu bölgenin en geniş kapsamlı müzesidir. Trakya ve Tekirdağ tarihini en iyi şekilde yansıtan bu müze, içerisinde binlerce eseri barındırmaktadır.

YouTube video

1992 senesinden beridir hizmet sunan bu müze içerisinde bölgenin en önemli arkeolojik bulguları yer alıyor. M.Ö. 4500 senesine dek uzanan bu eserleri yakından görme şansına sahip olabilirsiniz. Tekirdağ gezilecek yerler söz konusu olduğunda başı çeken bu müzeye mutlaka bir gününüzü ayırmalısınız.

Müzenin bahçe kısmında da Roman ve Bizans dönemine ait çeşitli kalıntılar da bulunmaktadır. Adeta bir kültür beşiği olan Tekirdağ ilimizde aynı zamanda Helenistik döneme dair eserleri de bulabilirsiniz.

7 – Şarköy Plajı

Tekirdağ gezilecek yerler arasında Şarköy ilçesinin ayrı bir yeri bulunuyor. Şarköy ilçesi aynı zamanda Yeniçiftlik gezilecek yerler listesi içerisinde de yer alıyor. Marmara Denizi’ne kıyısı olan bu ilçenin plajları da büyük dikkat çekiyor. Öyle ki ilçenin plajlarının neredeyse tamamı Mavi Bayraklı olarak hizmet sunuyor.

YouTube video

İlçede şarap imalatçısı olan bazı butik mekanlar da bulunuyor. Balığı ve şarabı ile ünlü olan bu bölgeyi kesinlikle keşfetmelisiniz. Özellikle de ekonomik yollu bir tatil arayanlardansanız Şarköy plajları tam size göre demektir.

60 km kadar devam eden Şarköy plajı boyunca berrak sularda yüzmenin de keyfini çıkartabileceksiniz. Şarköy, Tekirdağ gezilecek yerler listesinde önemli konumda bulunan bir bölgedir.

8 – Çamlıköy Kastro Plajı

Tekirdağ gezilecek yerler arasında bir diğer önemli plaj da dikkatleri çekiyor. Tekirdağ’ın Saray ilçesi sınırlarında olan bu plaj, sizelere doğa ile iç içe olmanın da huzurunu sunuyor. Aynı Kırklarelide gezilecek yerler listesinde olduğu gibi Tekirdağ içinde ilçeler büyük bir rol oynuyor.

YouTube video

Çamlıköy Kastro Plajı, Istıranca Dağları boyunca uzanan oldukça özel bir plaj olma özelliğini taşıyor. Plajın doğal güzellikler içerisinde yer alması görenleri cezbetmeye yetiyor. 1988 senesinde sit alanı ilan edilen bu bölgede kamp alanları da yer alıyor.

Siz de şehir yaşantısından tamamen uzak doğa ile iç içe bir tatil hayal ediyorsanız Çamlıköy’ü tercih edebilirsiniz. Tekirdağ gezileceler yerler arasında bu bölgeye de mutlaka bir uğramalısınız.

9 – Çorlu Kalesi

Gelelim Tekirdağ’ın en büyük ilçesi olan Çorlu’ya. Çorluda gezilecek yerler söz konusu olduğunda Çorlu Kalesi’nin ilk sırada yer aldığını kolayca söyleyebiliriz. Tarihi Ortaçağ dönemine dayanan bu kale, günümüzde kalıntılar halindedir.

Çorlu Kalesi, Balkanları koruyan ve Anadolu taraflarından gelen akınları önlemek adına kurulmuş bir kaledir. Günümüzün en önemli tarihi kalıntılarından olan bu kaleyi de gezi listenize mutlaka eklemeniz gerekiyor. Tekirdağ gezilecek yerler listenizde Çorlu’ya uğramayı da kesinlikle ihmal etmeyin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!