featured

Teknolojik Alet Clip ile Tanışın | Koronavirüs Döneminde Normal Bisiklete Motor Takma Fikri Tasarruf Sağlayacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknolojik alet çeşitleri her dönem ilgi çekiyor ve ihtiyaca göre alıcı buluyor. Clip isimli ürün de bisikleti elektrikli bisiklete çeviren sistem olarak dikkat çekenlerden biridir. Koronavirüs salgını döneminde tasarrufun ön plana çıktığı düşünülürse, bisikleti hızlandırarak yeni araç bulmak mantıklı görünüyor.

Bisikleti Hızlandıran Teknolojik Alet Hayatınıza Ne Getirecek? Clip Özellikleri ve Bisiklete Uygulanışı

Piyasada birçok farklı seçenekte teknolojik alet bulabilirsiniz. Önemli olan hayatınıza artı katarak size daha da kolay bir yaşam sunmasıdır.  Bisiklet kullanmayı sevenler için bir tık hız kazandığınızı düşünürseniz bu aleti daha yaygın ulaşım aracı şeklinde kullanabilirsiniz. Gereken mekanizmayı sağlayan Clip bu açıdan portatif bir çözüm sunuyor.

1. İşe Ulaşımda Pratik Teknolojik Alet Clip

Bir süredir devam eden salgın etkilerini azaltıyor ve normal yaşam yeniden başlıyor. İşe eskisi gibi devam edenler için ulaşım tasarrufu yapmak isteyenler Clip sistemini kullanabilir. Saniyeler içinde bisikletinizi değiştiren bu mekanizmayı güvenle kullanabilirsiniz.

2. Dik Yokuşları Kolay Çıkabilirsiniz

Somnath Ray tarafından tasarlanan ve değişik aletler arasındaki Clip geçici olarak bisikletinizi elektrikli hale çeviriyor. Zorlu yollar nedeniyle bisikletten vazgeçtiyseniz mutlaka Clip’i kullanmalısınız.

3. Ön Tekere Takılan Portatif Taşınabilir Özellik

Bisikletinizin ön kısmına Clip’i takarak yeni özelliği güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz. Aletin içinden çıkan iki kol gidona sabitleniyor ve ardından da koldaki düğmeler üzerinden hız ayarı yapılıyor.

Clip’in ağırlığı 7 kilogramdır. Standart bir diz üstü bilgisayar kadar ağırlığı olduğu için size çok zorluk çıkarmaz.Genel aerodinamik yapıyı bozmaması nedeniyle bisikletin elektrikli bisiklete çevrilmesi kolayca gerçekleşebiliyor.Elektrik motorunun batarya özelliği 450 W kadardır. Cihazın tümü sırt çantası kadar yer kaplamaktadır.Evde ve iş yerlerinde kolayca Clip’i şarj edebilirsiniz. Zaman açısından size önemli bir tasarruf sağlar.Tek seferde yapılan şarj size 16-24 kilometre arasında bir yol kat etme imkanı sunacaktır.

Kalıcı Şekilde Elektrikli Bisiklet Yapma Aleti Farkları

Kalıcı şekilde bisikletinizi elektrikli bisiklete çevirmek için portatif çözümlerden daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır.  Bisikletinizin motor gücünün daha yüksek olması, mekanizma tak çıkar sistem yerine kalıcı bir uygulama sağlanmalıdır. Bir teknolojik alet tamir merkezi, motorlu araçların modifiye edildiği alanlara başvurabilirsiniz.

Farklı ve Kullanışlı Teknolojik Aletler Ne Kadar Dayanıklı?

Hangi aleti nasıl kullandığınıza göre değişen şekilde teknolojik sistemler kendi içerisinde sınıflandırılmaktadır. Aynı özellikleri olan mekanizmaların marka incelemesini yapmanız önerilir. Her markanın üretim aşamasındaki süreçleri farklı olabilmektedir. Kesin bilgiler için tamir yapılan alanları kullanmanız daha etkili olacaktır. Kalıcı ve az sorun çıkaran motor sistemler için ön hazırlık yapmak önemlidir.

Clip Elektrikli Bisiklet Akıllı Aletler Sınıfına Girer mi?

Akıllı aletler demek yazılımla beraber çalıştırılan sistemler demektir.  Bisikletlerin elektrikli bisiklete çevrilmesinde motor bölümü ayrı ve düğmeyi motorla bağlayan sistem ayrı şekilde incelenmelidir. Bu bağlantı kabloyla düz mekanik sistem bağlıysa akıllı aletler arasında olmaz. Ancak düğme ve harekete geçiren sistem bir yazılımla karmaşık biçimde programlandıysa akıllı aletlerden olacaktır. Bilgisayar içerisinde nasıl bir ana kart bölümü ve buraya bağlı mini kablolar varsa bu model üzerinden mantık yürütülebilir.

Normal Bisiklete Motor Takmak için Başka Yol Var mı? Elektrikli Bisiklet Projesi Önemi

Bir güç kaynağı bularak bisikletinize hızlandırıcı teknolojik alet sistemi kurabilirsiniz. Ancak bir model örnek alarak uygulamanız gerekir. Motorun doğru bir şekilde bisiklete optimize edilmesi için hangi kanaldan nasıl aktarım olacağı taslak halinde oluşturulmalıdır.

Clip’in Riskleri Var mı? Fiziksel Zarar Verir mi?

Yanlış uygulama olursa kullandığınız alet size fiziksel zarara dönüşebilir. Clip uygulama talimatlarını bu açıdan mutlaka değerlendirmelisiniz. Sistem kurulumu esnasında motor ve diğer bölümleri sıvı maddelerden uzak tutmalısınız. Yağmurlu havalarda üzerini kapatarak sürmeniz faydalı olabilir. Ancak cihazın kendi koruması da bulunuyor. Önlem amaçlı tercih ederseniz korumalık takılabilir.

Elektrikli Bisiklet Fiyatları Neye Göre Değişiyor? Faydalı Aletler Neden Pahalı? 

Teknolojik alet türleri ve ekonomik açıdan bir değerlendirme yapılırsa arka planda yurt dışından alınan parça değerlendirmesi yapılabilir. Pahalı bir şekilde ülkeye gelen bir ürünü, dağıtıma çıkardığınızda her mağaza bir fiyat ekleyecektir.  Yerli üretim maliyeti düşük olacağı için eklenen mağaza payı da az olur. Elektronik aletler de Türkiye’de yeni yerli üretim odaklı devam ediyor.  

YouTube video

Geçmişte yerli üretim ve hızlı kalkınma planları yapılmış olsa da birtakım iç ve dış etkenler nedeniyle devamı gelememişti. Koronavirüs ardından küresel değişimlerle yerel üretimlerin odakta olması bekleniyor. Bu durum teknolojik aletler açısından da yansıyacaktır.

Bisiklet türleri arayışınız varsa uygun büyük modelleri link üzerinden bulabilirsiniz. Clip satışı yapılan platformlar için yurt dışı mağazalarında araştırma yapabilirsiniz. Ayrıca en iyi elektrikli bisiklet modelleri incelemesi de yapılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!