featured

Telefonlarımız Yeni Fakat Bataryası Çabuk Bitiyor Neden?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski telefonların batarya ömürleri bir kere şarj yapıldıktan sonra birkaç gün kullanabilirlerken ve hatta dönemimizin telefonları Nokia 3310 gibi telefonlardan çok daha kaliteliyken neden hemen telefonlarımızın şarjları bitiyor? Kuşkusuz bataryaların ömürleri oldukça kötü. Dışarı çıkarken her ne kadar yanımıza Powerbanklar alsak da dönemimizin akıllı telefonlarının bataryaları ile 1 gün dahi idare etmek zor oluyor. Hatta telefonlarımızın eskiye göre daha iyi olması nedeniyle daha çabuk pil harcadığı ve pillerin daha çabuk bittiği söylenmektedir.

Son dönemlerde telefonların iç bileşenlerinin daraltılarak yoğunluğunun artırıldığı da bilinmektedir. Ancak Srinivasan’a göre,

 “Beş yıl önce, daha fazla şeyi kaldıramayacağımız belli oldu, yangınlar vardı. Enerji yoğunluğundaki yeni gelişmelerin değişen pil malzemelerinden kaynaklanacağı bir aşamaya ulaştık ve yeni malzemeler mühendislik ilerlemesi olarak adlandırdığım şeye kıyasla her zaman daha yavaş”

demiştir.

Günümüzde araştırmacılar özellikle yoğun enerji gerektiren malzemelerde kullanılabilecek katı hal piller gibi yeni pil teknolojisi üzerinde duruyorlar ve bunun üzerine çalışmalar yapıyorlar. Eskiye göre telefonlarımızın yeni oluşu bataryaların daha çabuk bitmesine neden oluyor ve bataryalar daha çabuk bitiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!