featured

Ter Kokusu Neden Olur? Ter Kokusu Çözüm Yolları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ter kokusu, yaz aylarının kabusu olan kokulu bir durumdur. Özellikle kalabalık ortamlarda kokunun rahatsız edişi insanları oldukça bunaltmaktadır. Kokunun giderilmesi için birçok yol denenmektedir. Ama yapılması ilk gereken şey günlük olarak duş almaktır.

Tabi duş almak başlı başına kokuyu gidermekte yeterli olmuyor. Bunun için de bazı ek önlemler alınmalı, kişisel bakıma önem verilmelidir. Hiç beklenmedik anlarda, hiç istemediğiniz kişilere karşı da mahçup olmamak için bakımlara dikkat edilmelidir.

Özellikle yaz aylarında hem kendinize kötü kokmamak için hem de karşınızdaki insanlara mahçup olmamak için kolay önlemler almanız gerekir. Evde alacağınız bazı basit önlemler sizleri ter kokusu derdinden kurtaracaktır. İşte sizi yaz aylarının kabus kokusundan koruyacak önlemler…

Ter Kokusu Neden Olur?

Her insan az veya çok terlemektedir. Terin açığa çıkardığı koku da hem kendinizi hem de etrafınızdaki kişileri fena halde etkilemektedir. Terin oluşumu ise vücut ısısının artması sonucudur. Vücut ısısı arttığı zaman beynin ön kısmında bulunan hipotalamus, bir termometre gibi beyne terleme isteği duyurur.

YouTube video

Bu emir sonrası vücutta terleme başlar ve vücut ısısı düşürülmeye başlar. Aslında terlemek, vücudun denge sağlama mekanizmasıdır. Kokusuz bir şekilde açığa çıkar. Fakat koltuk altında bulunan bazı bakteriler ve tükettiğimiz katkısal maddeler terin kokulu şekilde meydana çıkmasına neden oluyor.

Kokulu bir terin açığa çıkmaması için sağlıklı besinler tüketmek faydalı olacaktır. Bebekleri bu konuda örnek alabilirsiniz. Bebekler herhangi bir katkısal madde tüketmediği için, anne sütü ile doğal beslendiği için kötü bir koku ile terlemezler. Cennet kokusu almanız bu nedenledir.

Özellikle soğan, sarımsak, alkol ve kahve tüketenlerde, insanı çok rahatsız edici ter oluşumu gerçekleşir. Ayrıca baharatlı gıdaları da fazla tüketmekten kaçınmalısınız. Bu sayede insanları bunaltıcı kokular çıkarmanızın önüne geçmiş olursunuz. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeniz önerilmektedir. Sigara kullanımından da uzak durmalısınız.

Ter Kokusu Nasıl Giderilir?

Aşırı terleme sonucu rahatsız edici kokular meydana çıkar. Bu kokulara engel olmak ev şartlarında alacağınız birkaç önlemle engelleyebilirsiniz. İşte o yöntemler… 

1- Koltuk Altınızı Temiz Tutun

Temiz bir vücuttan pis kokuların yükselmesi pek mümkün değildir. Bu nedenle vücudunuzu her daim temiz tutmalısınız. Bu temizliği yaparken de koltuk altınızı asla ihmal etmemelisiniz. Koltuk altı temizliği için doğal sabun kullanımı etkili bir çözüm olacaktır.

Pis kokulardan kurtulmak için koltuk altınızı her gün yıkamaya özen gösterin. Sabun ile iyice köpürtün ve daha sonra güzelce durulayın. Parfümlü sabunlar temizlik için pek önerilmez. En güzeli doğal sabunlardır.

2- Koltuk Altı Tüylerinizi Temizleyin

Koltuk altındaki tüylerin temizlenmemesi kokuların artmasına neden olduğu bilinmektedir. Ayrıca bu tüyler, mantar ve bakterilerin yuvasıdır. Bakteri ve mantarlar da ter ile bir araya gelerek pis kokunun açığa çıkmasına neden olmaktadır.

3- Uygun Kıyafetler Tercih Edin

Ter kokusunun başlıca nedenlerinden biri de kıyafetlerdir. Uygun kıyafet seçimi ile kokuların önüne geçebilirsiniz. Vücudunuzu havalandıracak kıyafetler seçinizi. Açık renkli ve pamuklu kıyafetler terlemenin önüne geçecektir.

4- Deodorant Kullanımına Özen Gösterin

Deodorant kullanımı genel bir kişisel bakımdır. Fakat deodorantın da kullanım şekli vardır. Doğru şekilde kullanılmadığı takdirde etkili olmayacaktır. Bu nedenle deodorant kullanmadan önce koltuk altınızı güzelce yıkayıp temizlemeniz önerilir. Daha sonra kuru şekilde koltuk altınıza deodorantı uygulayın. Bunun için en güzel zamanlama duş sonrasıdır.

5- Karbonat Kullanın

Deodorant kullanmak istemeyebilirsiniz. Bunun da çözümü basittir. Evlerinizde bulunan karbonat ile pis ter kokularından kurtulabilirsiniz. Bunu için; koltuk altınızı güzelce temizleyin ve kurulayın. Daha sonra bir pamuk yardımıyla karbonatı koltuk altınıza uygulayın ve bir müddet bekleyin. Bir diğer uygulama şekli ise limon suyu ile karıştırıp, koltuk altına yedirmektir.

6- Aloe Vera Kürü Uygulayın

Aloe vera doğal bir ter kokusu engelleyicidir. Aloe veralı jelleri koltuk altınıza uygulayarak kokulardan kurtulabilir ve özgür şekilde dolaşabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!