En İyi Tırlar Listesinde Yer Alan 7 Muhteşem Tır
En İyi Tırlar Listesinde Yer Alan 7 Muhteşem Tır

En İyi Tırlar Listesinde Yer Alan 7 Muhteşem Tır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın bir numarası olan en iyi tırlar listesindeki araçlara hayran olmak için illa tır kullanıyor olmaya gerek yok. Her biri son teknoloji olan dünyanın en iyi tırları, özellikleri ile herkesi cezbediyor. Pek çoğu rampada en iyi tır olma özelliğini de taşıyan bu araçlar, otomotiv alanında isim yapmış firmalara ait.

YouTube video

En İyi Tırlar

En İyi Tırlar Listesinde Yer Alan 7 Muhteşem Tır
Bugatti Futuristik Tır Modeli

Dünyanın en güçlü tırı listelerinde de bulabilceğiniz son teknoloji araçların iç yapısı da size pek çok özellik sunuyor olacak. Hatta en güzel tır içi ödülüne de layık görülen pek çok modeli listemizde bulabilirsiniz. O zaman dilerseniz dünyanın en iyi tırlar listesine daha da yakından bakalım.

Tesla – Semi Truck

En iyi tır markası 2023 listelerine de giren Tesla Semi Truck, son teknoloji baz alınarak üretilen en önemli tırlardan biridir. Hız konusunda pek çok rakibini geride bırakan bu markanın hızı 0’dan 100 kilometreye yalnızca 5 saniye gibi bir sürede çıkıyor. Tesla Semi Truck, aynı zamanda otopilot ile hizmet sunan tırların da başında geliyor.

YouTube video

Elon Musk tarafından özenle tanıtımı yapılan bu tırın sürücü asistanı oldukça iyi bir performans sunuyor. Öyle ki Musk, Tesla Semi Truck için şidmiye dek yapılmış en iyi sürücü asistanlı araç tanımlamasında da bulunuyor.   Tasarruf özelliği ile de ön plana çıkan Tesla Semi Truck, bu bağlamda rakiplerini geride bırakan bir araç.

Samsung Tır

Samsung Tır

Söz konusu en iyi TIR lar ise Samsung tarafından tasarımı yapılan tır modelini de mutlaka listemize eklememiş gerekiyor. Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden olan Samsung, üretim için gün saydığı tır için de teknolojiyi kullanmayı tercih etmiş. Sürüş güvenliği ve konfor ile de ön plana çıkan bu tırda özellikle üzerinde durmamız gereken bazı detaylar bulunuyor.

https://youtu.be/lIhFbr9rmqc
Samsung Tır

Samsung tırlarda tırın arka kısmına yerleştirilen dev bir LCD ekran bulunuyor. Geniş bir tırın tek şeritli yolda güvenli hareket etmesi için bu ekrandan faydalanılabiliyor.

Ekran sayesinde tırın önündeki yol arkadaki araçların görüşüne sunuluyor. Bu da trafikte güvenliğin önemli ölçüde sağlanmasına yardımcı oluyor.  Samsung tır, iç tasarımı ve inovatif özellikleri ile de sürücüleri cezbeden özelliklere sahip olacak.

Firma tarafından tasarımı yapılan tırın ne zaman piyasada yer alacağı da merak konusu.

Iveco Z Truck

Iveco Z Truck

En iyi tırlar listemizde Iveco Z truck isimli çevre dostu ve son teknoloji bir model de yer alıyor. Iveco firması tarafından üretilen bu model çevre dostu yapısı ile geleceğin en önemli tır modelleri arasında şimdiden yerini almışa benziyor.  

YouTube video
Iveco Z Truck

Otopilot sisitemi de oldukça gelişmiş olan bu model, sizlere büyük ölçüde bir güvenli yolculuk deneyimi sunuyor. Iveco Z Truck, iç tasarımında sürücünün rahat etmesi için her türlü konforu sağlayan oldukça gelişmiş bir modeldir.

Mercedes-Benz Future Truck

En iyi tırlar listemize Alman devi firma Mercedes’in geleceğin araçlarından olan Future Truck modeli ile devam ediyoruz. 2025 yılı itibariyle piyasalarda yer alması beklenen bu modelin üstün teknoloji özellikleri bulunuyor. Almanya ve Amerika’da test sürüşleri tamamlanan modelin seri üretimi için de çalışmalara devam ediliyor.  

Mercedes-Benz Future Truck, sürücüsüz bir tır yolculuğu deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Otopilot sistemi bir hayli gelişmiş olan bu model, çevre dostu olması sebebiyle de dikkat çekiyor. Geleceğin en başarılı tır modellerinden olması beklenen Future Truck, henüz satışa sunulmamış da olsa oldukça iddialı bir tır modelidir.

Volvo – VNL Truck

Volvo tır modelleri her daim dikkat çekmeyi başaran kaliteli ve dayanıklı araçlar olmuştur.  Tır sürücülerinin güvenliğini üst düzeyde tutan Volvo, yeni serisi ile bunu bir ileri seviyeye daha taşımışa benziyor. Uyarı sistemleri çok gelişmiş olan bu tır serisinde hız sabitleyici gibi özellikler de yer alıyor.   Tır kabini içinde adeta bir otel konforu sunan VNL Truck serisi, 2018 yılında tanıtılan en önemli araç serilerinden biridir.

Freightliner – Super Semi Truck

En iyi Alman tır markaları arasında da yer alan Freightliner, Super Semi Truck modeliyle dikkat çekiyor. Super Semi Truck, enerji tasarrufu ve çevre dostu olması nedeniyle gönüllerde taht kuran bir model olmuştur. Öyle ki elektrikli motor ile birleştirilen dizel motorun diğer tırlara oranla tam %50 oranında tasarruf sağlaması mümkün kılınıyor.   Tır kasasında yer alan güneş panelleri de tırın ısınması bakımından oldukça önemli bir rol oynuyor.

Audi Future Truck

En iyi tırlar listemizde Audi firması tarafından tasarlanan Future Truck da yer alıyor. Henüz konsept olarak beğeniye sunulan bu tır modeli, görüntüsü ile bir hayli farklı bir çizgide bulunuyor. TIR MARKALARI VE MODELLERİ arasında büyük dikkat çeken bu tasarımda dikkat çeken pek çok önemli detay bulunuyor.

YouTube video

İki sürücüye birden yer açan bu modelde herhangi bir pencere bulunmuyor. Tır modelinde pencere bulunmamasının nedeni de sürücülerin arasın hemen üst kısmında yer alıyor oluşu. Oldukça yenilikçi olan bu tasarım hangi yıllarda üretime başlanıp satışa sunulacak henüz bilinmiyor. Fakat Audi konsept tır modeli şimdiden en iyi tırlar listesinde yer alabiliyor.  

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
8
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!