featured

Tesla Semi Truck Özellikleri ile Lojistikte Yeni Bir Çağ Başlatıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli araç üretiminde bir dünya markası olan Tesla, yeni projesi Tesla Semi Truck özellikleri ile dikkat çekmeyi başardı. Benzinli ve dizel araçlarının tamamen yasaklanması planlanan ülkelerde ulaşım ve lojistik için büyük olanak sağlayacak olan bu yeni Tesla kamyonu dünya ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağa benziyor. 

YouTube video

Tesla Semi Truck ile Elektrikli Otomobil Dünyası Canlanıyor

Geçtiğimiz aylarda gündem konusu olan sera gazı emisyonu oranlarındaki artış ve buna bağlı olarak ekosistem üzerindeki bozulmalar, bazı ülkelerin dizel ve benzinli araçları tamamen yasaklama kararı almasına neden oldu.

Bu karar ile birlikte elektrikli otomobil üreticileri hem proje hem de üretim konusunda büyük bir hız kazanma çabasına girdi. Bu pazarın en büyüklerinden olan Tesla ise yeni projesi ile dünya teknoloji ve otomotiv sektöründe büyük bir adım attı. 

1 – Tesla Semi ile Daha Güçlü Ulaşım

Günümüze kadar pil ömrü konusunda büyük sorunlar yaşayan kamyon türleri, Tesla Semi Türkiye modeli ile tam dolu tek şarj ile 800 km kadar yol alabiliyor. Tamamını elektrikli olarak aldığı bu yolda 0’dan 100 km hıza ulaşması için 5 saniyeye ihtiyaç duymaktadır. 

2 – Güçlü Elektrik Motorları 

Elon Musk ‘ın dahiyana ürünlerinden olan Tesla Semi özellikleri arasında dikkat çeken bir diğer yön ise 36 ton yük taşırken 0’dan 100 km hıza 20 saniye içerisinde ulaşabilmesidir. Bunu yapabilmesini sağlayan şey ise güçlü elektrik motorlarına sahip olmasıdır. 

3 – Tesla Elektrikli Kamyonu Semi Truck Eğimli Yokuşlara Dayanıklıdır

Elektrikli kamyon modelleri arasında önemli bir yere sahip olacağı aşikar olan bu truck ile yüzde 5 eğimli yokuşlar dahi saatte 105 km hızla gidilebiliyor. 

4 – Ekonomik Elektrikli Araç

Elektrikli araçların en temel özelliği olan ekonomik olmak, Tesla Semi Truck modeli için de geçerli. Bakım yapılması gereken parçalar konusunda da oldukça ekonomik bir kamyon olan Tesla Semi Truck bu özelliği ile de çok tutulacağa benziyor. Öyle ki bir Semi Truck kullanılamaz hale gelene kadar toplam 200 bin dolar tasarruf sağlamaktadır. 

5 – Logistikte Elektrikli Araç Moda mı Olacak?

Tesla firması, özellikle elektrikli araç üretimi konusunda rakiplerini de etkileyen bir firmadır. Öyle ki geliştirdiği teknolojiler ile her geçen gün çıtayı bir adım daha yükseğe çıkaran Tesla, Semi Truck ile taşımacılık alanında yeni bir çağ başlatacak gibi duruyor. Hatta UPS, DHL ve Walmart firmaları ön siparişlerini aylar öncesinden verdi. 

6 – Tesla Semi Truck ile Yakıt Yerine Şarj Dönemi Başlıyor

Şarj sürelerinin kısa kalması nedeniyle yaşanan sorunlara da bir önlem alan Tesla, 30 dakikalık şarj ile tam 650 km yol alabiliyor. Yüksek hızlı ve güneş enerjisi özellikli Mega Şarj özelliği ile ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Şu an tek ihtiyaç duyulan şey, araçların her 600 km’de bir şarj istasyonuna ulaşmasını sağlayacak sıklıkta istasyon yerleşimi kurmaktır. Araca yükleme yaparken ya da şoför dinlenirken, yarım saat içerisinde 650 km’den daha fazla yol alacak kadar şarj doldurulabiliyor. Bu da hem zamandan hem de enerjiden tasarruf sağlıyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!