featured

The Wheel of Time Zaman Çarkı Konusu Nedir? Amazon Prime Dizisi The Wheel of Time Kaç Bölüm?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Wheel of Time Türkçe ismiyle Zaman Çarkı, her yerde fazlasıyla reklamlarını gördüğümüz işte o fantastik dizi!  Başarılı fantastik yazar Robert Jordan’ın aynı isimli roman serisinden uyarlanan The Wheel of Time yayınlandığı andan itibaren sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Peki kadınlardan oluşan bir örgütün üyesi olan Moiraine’in maceralarını anlatan The Wheel of Time konusu nedir? Oyuncuları kimlerdir? 

YouTube video

The Wheel of Time İMDb üzerinde nasıl bir etki yarattı? İşte ünlü oyuncu Rosamund Pike’ın Moiraine’in baş kahramanı oynadığını göreceğimiz The Wheel of Time dizi incelemesi ve hakkında tüm merak edilenler…

The Wheel of Time Konusu Nedir?

The Wheel of Time, Robert Jordan tarafından yazılan 15 ciltlik, yaklaşık 10.000 sayfalık fantastik bir kitap serisidir. Zaman çarkı, başka bir dünya döngüsünün tarihindeki bir dönemi tanımlar. Adalet ve kötülük arasındaki bitmeyen savaş yeniden başlamak üzeredir ve bu sırada birkaç yüzyıllık topyekûn savaştan sonra dünyayı ele geçirmeye çalışan karanlık varlık Shai’tan Lews Therin Telamon liderliğindeki Aes Sedai tarafından zindana hapsedilerek zindanı mühürlenir. 

Hapsedilmeden önce Shai’tan, Aes Sedai’nin gücünün kaynağı olan Saidin’i lekeler ve hepsinin çıldırmasına ve bir süre içinde dünyanın şeklini değiştirecek olan korkunç güçleri ilee ortalığı kasıp kavurmalarına neden olur.

Binlerce yıl sonra, küçük bir köyde, sıradan bir çocuk olan Rand ve arkadaşlarının hayatları, korkunç yaratıkların (Gölgelerin Çocukları) ve onları kurtaran moren saldırılarıyla sonsuza dek değişir. Rand, Lews Therin Telamon’un (Yeniden Doğan Ejderha) reenkarnasyonudur. O serbest bırakıldıktan sonra, kaderi karanlık güçlerle savaşmaktır. Arkadaşları Matrim Cauthon ve Perrin Aybara da kırılış öncesi reenkarnasyonlardan etkilenmişti.

The Wheel of Time dizi serisi boyunca, Rand’ın bir çobandan dünyanın kurtarıcısı ve yok edicisi olan Yenidendoğan Ejder’e nasıl dönüştüğü ve dönüşürken dünyayı da nasıl etkilediği üzerinde durulur. Birçok karakter ve zengin detaylar ile başlı başına bir bütün olan hikayede herkesin düşünceleri ve dönüşümlerine dikkat çekiliyor. Tarihten giyime, davranıştan mimariye kadar toplum yaşamı ayrıntılı olarak ele alınıyor…

1- The Wheel of Time Ne Zaman Çıkacak?

The Wheel of Time, tıpkı Game of Thrones, The Witcher ve Lord of The Rings Yüzüklerin Efendisi  gibi savaş, drama ve sihrin destansı bir hikayesi olmayı vaat ediyor. The Wheel of Time Zaman Çarkı dizisinin ilk sezonu 19 Kasım Cuma günü Amazon Prime ekranlarında yayınlandı.

2- The Wheel of Time İMDb Üzerinde Kaç Puan Aldı?

The Wheel of Time İMDb puanı 7.4’tür. 

3- The Wheel of Time Oyuncuları Kimler?

İlk önce bu şahane ekibi perde arkasında tanıyın. The Wheel of Time dizi serisinin yönetmen koltuğunda Uta Briesewitz ve onun yanı sıra Salli Richarson ve Wayne Yip gibi ünlü isimleri göreceğiz.

Dizinin kahramanları arasında ise Moiraine rolünü oynayan Rosamund Pike’ı izleyeceğiz. Pike’a  Rand al’Thor rolünde Josha Stradowski, Perrin Aybara rolünde Marcus Rutherford, Nynaeve al’Meara rolünde Zoë Robins, Matrim (Mat) Cauthon rolünde Barney Harris, Egwene al’Vere rolünde Madeleine Madden ve Daniel’ Henney Lan Mandala eşlik ediyor. Kilit rol değişikliğinde ise Barney Harris’in 2. sezonda Matrim (Mat) Cauthon rolünü oynamayacağı açıklanırken Sanaa Hamri’nin dizinin ikinci sezonunun baş yapımcısı ve yönetmeni olarak katılacağı bildirildi.

4- The Wheel of Time Hangi Platformda? 

Robert Jordan’ın 15 ciltlik ve yaklaşık 10.000 sayfalık fantastik kitap serisi uzun ve meraklı bekleyişin ardından Amazon Prime dizisi olarak Amazon platformunda ekranlara geliyor.

5- The Wheel of Time 1 Sezon Kaç Bölüm? 

The Wheel of Time Zaman Çarkı dizisinin ilk sezonu sekiz bölümden oluşuyor. Ayrıca sekiz bölümden oluşacak 2. sezon ise Amazon tarafından onaylandı.

6- The Wheel of Time Nerede Çekildi? 

Türkiye’de Zaman Çarkı ismiyle yayınlanan The Wheel of Time roman serisininin çekimleri Amazon’un Prag’da kurduğu dev bir stüdyoda devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!