featured

Theta Healing Nedir Nasıl Uygulanır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlığın var olduğundan bu yana insanın akıl sağlığıyla ilgili binlerce defadan fazla çalışmalar yapılmış teknikler uygulanmıştır. Akıl sağlığıyla ilgili ana araştırmaları, alt başlıklara ayrılan araştırmaları öğrenmeye kalkışsak insan ömrünün yetmeyeceği bir bilgi birikimiyle karşılaşmız oluruz. Theta healing bir bilinçaltı iyileştirme yöntemidir. 

https://www.youtube.com/watch?v=Vv3zlh_K6m8

Bir meditasyon yöntemi olarak da adlandırılmaktadır. Diğer meditasyon ritüellerinden ayrılan kısmı ise beynimizin enerji dalgalarından olan teta frekansı ile çalışıyor olmasıdır. Teta frekansını anlamak için uyku ile uyanıklık arasında kaldığınız zamanları aklınıza getirin. Teta frekans evresi sezgilerimizin en üst düzeyde olduğu ve de hem ruh olarak hem bedeni olarak en rahat hissettiğimiz bir evredir.

Theta Healing Ne Demek ?

Türkçe kelime karşılığı teta iyileşimidir, ancak uygulanış biçimi kişiden kişeye farklı algılanabildiğinden terapi, meditasyon gibi anlamlara da gelebilmektedir diğer bir deyişle de bir şifa tekniğidir. Teta adı ise en temelde bir frekans çeşidinin adı olmakla birlikte bu tanımda beynin teta frekansındaki safhası belirtilmek istenmiştir.

Theta Healing – Youtube

Bu terapi yöntemiyle ilgli yönlendirme ve bilinçlendirme amaçlı farklı farklı kişilerin videoları youtube üzerinde mevcuttur. Öne çıkan kişiler de olmak üzere tekniğin nasıl uygulandığı, nasıl yapıldığı ile ilgili uygulamalı anlatımları görsel olarak deneyimlemek için mevcut videolara da göz gezdirebilirsiniz.

Theta Healing Nedir Nasıl Uygulanır

Theta healing yöntemi uygulanırken öncelikli olarak bilinçaltındaki durumu anlamak adına ‘kazma tekniği’ denilen bir teknik ile kişiyi engelleyen iz aranır. Bu öncelikli yöntem, seanslarda genellikle soru – cevap şeklinde olmaktadır. Kişideki negatif izi saptamak için ne kadar geçmişe gidilebiliyorsa o kadar gidilmektedir. Sonrasında negatif izlerie sebep olan kararlar, travmalar, anıların sözel kayıtları gibi olumsuz kök inançlar net olarak belirlenmiş olur.

Theta Healing Tekniği Nasıl Yapılır ?

Bu terapi tekniğini sertifikası mevcut olan eğitmenler tarafından yapılmaktadır. Eğitmenler tarafından yapılan terapi ile daha hızlı sonuçlar alınmaktadır. Ancak genel olarak nasıl yapıldığını şöyle özetlenebilir:

Kazma tekniği ile derinlerde probleme neden olan inançlar ve düşünceler saptanır.Yoğunlaştığınız konu veya konular üzerinde kişiye sorular sorularak kas testinden geçirilir.Bu negatif inançların ve düşüncelerin kökleri boşaltılır yerine olumlamalar ile pozitif düşünce ve inançlar yerleştirilir.

Yeni uygulamaya geçtiğiniz zamanlarda negatif düşüncelerin yerine pozitif olanları düşünmek ve inanmak istediğinizde oldukça zorlanırsınız. Zorlanma ne kadar fazla ise en büyük negatif inanç ve probleme asıl neden olan kök düşünce odur.

Theta Healing – Vianna Stibal Türkçe pdf

Vianna stibal oluşturduğu Theta healing, doğasının anlaşılabilmesi açısından bunun üzerine bir de kitap yazmıştır. Orijinal versiyonu uluslararası en çok satan kitaplar arasına girmiş bu kitabın Türkçe diline çevrilmiş versiyonu da bulunmaktadır. Kitabı eğer dijital olarak okumak istiyorsanız kitabın pdf formatını temin etmeniz gerekecektir. Orijinal versiyonuna yasal bilinen en iyi  dokümanlara sahip academia.edu adresinden ulaşabilirsiniz.

Theta Healing Eğitimi

YouTube video

Theta Healing eğitimi bu tekniği bulan kişi tarafından verilmektedir. Ondan eğitim almış kişiler de bu eğitimi almak isteyenlere sağlıyor. Bu konuda bu tekniğin belki faydalarını görmek, işe yaradığını görmek için eğitimini almak istiyor olabilirsiniz. Bazı akademik kuruluşlar ve sertifikalı eğitim merkezleri bu konuda yardımıcı olabilirler.

Theta healing eğitimi için öne çıkan bir kuruluş henüz yokken güven konusunda dikkat etmeniz gerekebilir. Tercihinizi daha çok sistemi olan ve belli bir geçmişi bulunan akademiler veya eğitim merkezleri için kullanmanız özellikle de uluslararası akredite sertifikası verebilen kuruluşlarını tercih etmeniz tavsiye edilir.

Theta Healing Vianna Stibal

Theta healing adını bulan kişinin yani kurucusunun adı Vianna Stibal. Kanser hastası olduğu zamanda hastalığına yapılabilecek bir çözüm olmadığı için doktorlar tarafından kendisine çok az ömrü kaldığı söyleniyor. Yaşanan bu olaylar üzerine istenmeyen bu durum için çözüm arayışına giriyor.

Öğrendiği herşeyi içsel rehberliğiyle birlikte kullanarak kendi üzerinde uygulamalar yapmaya başlıyor ve sonuçta başarıyor, kanseri yeniyor. Kendisinde başarılı olunca sonrasında başkalarını da iyileştirebileceğini düşünerek başkaları üzerinde uyguluyor ve başkalarını da iyileştirmeyi başarıyor. Vianna Stibal bu tekniğini herkesin öğrenebileceğini ve uygulayabileceğini söylemektedir. Kendisi bu konuda bire bir eğitim de vermektedir.

Theta Healing – Kas Testi Soruları

Kinesyoloji yani kas testi ilk defa 1964 yılında Dr. George Joseph tarafından keşif edildi. G. Joseph’e göre insan kasları olumlu ve olumsuz inanç biçimlerinde doğru veya yalan söylenmesine göre farklı tepkiler veriyor. Kasların vermiş olduğu tepkilere göre de test yapılıp bilinçaltında problemlerin asıl nedeni araştırılır.

Kinesyoloji de kişi doğru söylediğinde kaslar daha güçlü, yalan söylediğinde ise daha zayıf tepkiler verir. Bu gözlemlere dayanarak Dr. Joseph beden ve bilinçaltı arasında kuvvetli bir bağ olduğunu söyler. Kas testi theta healing seansların da aşamalarından bir tanesidir. Bu testte duruma göre ilgili sorular yöneltilebilir. Genel olarak;

İlişkilerTüm kronik sağlık problemleriKariyer, Para ile ilgili tüm problemlerKendine GüvenYaratıcılıkMotivasyonStresHayattan Zevk AlamamakTravmalarBağımlılıklar (sigara, alkol, insan v.b.)Yetersizlik hissiKorkularDuygusal ProblemlerSuçluluk duygusuFobilerKıskançlıkEndişe

gibi konular altında sorular yöneltilmektedir.

Theta Healing Seansı

YouTube video

Theta healing seansları birebir olarak veya internet üzerinden online olarak gerçekleştirilebilmektedir. Her seans yaklaşık olarak 1 – 1,5 saat arası sürmektedir. Seanslarda kas testi aşaması da bulunduğundan seansa başlamadan önce gün içerisinde en az 1,5 litre su tüketilmesi önerilmektedir. Bir seansta karşılacağınız uygulama ise şöyle olacaktır:

Hayatınızda problem yaşadığınız konuyu uygulamacıya iletirsiniz.Uygulayıcı izniniz isteyerek bilinçaltınızı teta frekansına çıkarır, seans boyunca o frekansta kalmanız istenir.Teta frekansındayken sizde hedefinize ulaşmaktan alıkoyan negatif inançları bulur, çıkarır ve yerine pozitif inançları yerleştirir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!