featured

TikTok ‘a Büyük Rakip Geliyor! Facebook Collab Uygulaması ile Neler Değişecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook’un yeni geliştirmiş olduğu Collab uygulaması dikkat çekici özellikleriyle, özellikle gençler arasında oldukça yaygın bir şekilde kullanılan sosyal medya uygulaması TikTok’a yeni bir rakip olacak. Henüz deneysel bir proje aşamasında olan Collab uygulaması, özel davet yoluyla sınırlı sayıdaki kullanıcı kitlesinin kullanımına açılmış durumda. Facebook bu yöntemle, henüz proje aşamasında olan uygulamanın, davet yoluyla uygulamayı kullanan kişilerden alacakları geri dönüşlerle, uygulamadaki eksik ve hatalı bölümleri tespit etmeyi amaçlıyor.

Uygulamaya yeni bir müzik eklemek isteyen kullanıcıların, herhangi bir müzik deneyimine sahip olmalarına gerek yoktur. Uygulama, kompozisyonunuzu tamamlayabilecek diğer videoları kaydırmanızı ve keşfetmenizi sağlar. Yapmış olduğunuz paylaşım, diğer sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları arasında paylaşılabilir ve sevdikleriniz de sizinle bu eğlenceli deneyime ortak olabilir.

Collab Uygulaması TikTok İle Benzer Özelliklere Sahip

Facebook’un yeni çıkaracak olduğu Collab uygulaması, TikTok’tan aşina olduğumuz özelliklere sahip. Uygulamada paylaşılan videolar, şimdilik herkese açık olarak yayınlanmalıdır. Yayınlanan videonun tamamı veya bir bölümü, uygulamada yer alan diğer kullanıcılar tarafından da kullanılabilir. Örneğin başarılı bir akustik veya elektronik gitar çalan birinin videosunu keşfet ekranında gördüğünüzde, kendi içeriğinizi oluşturmak için yapacağınız videoda bu bölümü kullanabilirsiniz. Bir sanal davul solosu üzerine kendi bestenizi okuyabilir ve yepyeni bir şarkı yapabilirsiniz. Ayrıca

Facebook, müzikal anlamda yeteneği olmayan fakat video düzenleme konusunda bilgi birikimi olan kişilerin de uygulamaya katılmasının gerekliliğini vurguladı. Facebook Collab uygulamasında kişi, enstrüman çalmadan, şarkı söylemeden, sadece beğendiği videoların kesitlerini birleştirerek içerik oluşturabilecek.

Collab Uygulaması ile Yeni Şarkılar Yapmak Mümkün

Collab uygulaması genel itibariyle TikTok uygulamasına benzerlik gösterse de tam olarak aynısı olduğunu söylemek doğru değil. Collab’da, içerik oluşturucular kendi müzikal düzenlemelerini kaydedebilir veya bir kompozisyon oluşturmak için keşfet bölümündeki içerikleri kullanarak bir ortak çalışma yapabilirler.

Collab ile Video Eşleştirme Özelliği Geliyor

Bu işleyişte TikTok düetlerinin bazı unsurları olsa da fark Collab’a gönderilen tüm videoların başkalarıyla karıştırılıp eşleştirilebilmesidir. TikTok uygulamasında paylaşmış olduğunuz içeriği kimlerin görebileceğini seçme şansınız varken Collab uygulamasında yapılan paylaşımları herkes görmek zorunda. Buna ek olarak, Collab sadece şu an için orijinal müzik videoları yapmak için tasarlanmıştır, bu da diğer video uygulamalarından ayırır.

Özgün Müzik Üretmek Collab ile Artık Çok Kolay

TikTok, Dubsmash, Triller ve diğer benzeri uygulamalarda hali hazırda var olan şarkılar kullanılırken Collab uygulamasında özgün müzik üretilebilecek olması kullanıcılara farklı deneyimler yaşatacak.

Collab ile yürütülen ortak çalışmalar sadece 15 saniyeye kadar uzayabilir. Çünkü bu profesyonel bir müzik yapma platformu değil, eğlence ve deney için kullanılan bir platformdur.

TikTok ‘ta Paylaşılabilecek

Kullanıcılar bir ortak çalışma oluşturduktan sonra, başkalarının izlemesi veya daha fazla remix yapması için bu müziklerini yayınlayabilirler. Ortaya çıkan ortak çalışma, Instagram, Facebook Hikayeleri ve daha fazlası dahil olmak üzere diğer sosyal medya platformlarında da yayınlanabilir. Uygulama iOS Paylaşım Sayfasını kullanıyor, yani Collab uygulamasında oluşturulan içerikler TikTok’ta bile paylaşılabilecek. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!