featured

Tiramisu Keki Tarifi | Ev Yapımı Tiramisu Nasıl Yapılır? Tiramisu Kalori İçeriği Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tiramisu keki tarifi ile misafirlerinizi kusursuz bir şekilde ağırlayabileceksiniz. Tatlı kültürümüze sonradan dahil olan Tiramisu, hafif ve lezzetli olması nedeniyle kısa zamanda fazlasıyla sevildi. Şimdilerde ülkemizde yaygın olarak yapılan bu tatlı özellikle 5 çaylarında tüketiliyor. Peki ev yapımı tiramisu nasıl yapılır? Tiramisu keki tarifi sırasında nelere dikkat edilmeli? İşte yanıtlar…

Tiramisu Keki Tarifi | Tiramisu Tarifi Kek ile Borcamda Yapılabilir mi?

Tiramisu keki tarifi, şeflere ve yapılış şekline göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle biz yazımızda orijinal ve yalancı tiramisu tariflerine yer vereceğiz. Tiramisu tarifi kek ile borcamda yapılabilir mi? Elbette, dilerseniz borcamda dilerseniz farklı kaplarda tiramisu kekinizi yapabilirsiniz. Ancak yuvarlak ve kare formatındaki borcamlar kullanmak kekinizin daha çok kabarmasını ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

1- Tiramisu Nereye Ait Bir Tatlıdır? Tiramisu İçin Pandispanya Keki Nasıl Yapılır Püf Noktaları?

Tramisu İtalya’ya özgü bir lezzet olup, zaman içerisinde ülkemizde de yapılan lezzetlerden biri haline gelmiştir. Bu tat normal standartlarda mascarpone peyniri ile yapılarak tüketilmektedir. Ancak ülkemizde yalancı tiramisu adı altında labne peyniri ile de bu kekin yapılabilmesi mümkündür. Tiramisu için pandispanya keki nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Yapılan tiramisu keki tarifi sırasında pandispanyanın yumuşak ve yoğun kabarmış olması oldukça önemlidir. Bu nedenle malzemelerin oda sıcaklığına getirilmesi ve şeker ile yumurtanın iyice çırpılması gerekecektir. En az 10-15 dakika çırpıldığı takdirde kekinizin yoğun bir şekilde kabaracağını görebilmeniz mümkün olacaktır.

2- Evde Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır? Tiramisu Keki Fırında Kaç Dakika Pişer?

Evde kolay tiramisu nasıl yapılır? Tiramisu keki tarifi evde kolayca hazırlanarak, misafirlere ya da ailenize sunulabilecektir. Tiramisu keki fırında kaç dakika pişer? Tiramisunun pandispanyasının ne kadar pişirileceği konusunda net bir zaman dilimi söylemek mümkün olmayacaktır. Tiramisu keki tarifi pişme süresi tamamen fırının performansına bağlıdır. Ancak 180 derecede kekin 30-40 dakika pişirilmesi yeterli olacaktır.

3- Tiramisu Keki Tarifi İçin Hangi Kahve Tercih Edilmeli?

Tiramisu keki tarifi için Türk kahvesi, Nescafe, Mocca ya da Cappuccino tercih edebilmeniz mümkündür. Seçeceğiniz kahve türünün ne olduğu tamamen damak tadınıza bağlıdır.

4- Tiramisu Tarifi Kedi Dili ile Yapılabilir mi?

Tiramisu tarifi kedi dili ile de yapılabilir. Pandispanya keki hazırlamaya vakti olmayan kişiler, iki paket kedi dili temin ederek bu tatlıyı hazırlayabilir. Kedi dili ile tatlıyı hazırlamak için orijinal tiramisu keki tarifi kremasını hazırlayabilir, kedi dilini sırasıyla dizerek kremayı üzerine dökebilirsiniz.

5- Orijinal Tiramisu Tarifi- Nefis Yemek Tarifleri | Dikdörtgen Borcamda Kekli Tiramisu

Orijinal tiramisu tarifi- nefis yemek tarifleri adlı sitede birçok versiyonu ile bulunmaktadır. Ancak biz aralarından en çok tefcih edilen ve olumlu yorumlar alan Elif Atalar’a ait tiramisu keki tarifi vereceğiz. Bu tarifi dilerseniz dikdörtgen borcamda kekli tiramisu şeklinde de yapabilirsiniz. Tiramisu keki tarifi için gerekli olan malzemeler;

4 adet yumurta,1 su bardağı şeker,1 su bardağı un,3 çorba kaşığı kakao,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilin,

Tiramisu Keki Tarifi Keki İçin Malzemeler;

1 litre süt,7 çorba kaşığı un,1 yumurtanın sarısı,250 gr maskarpone peyniri,2 paket vanilin,1 su bardağı şeker

Tiramisu keki tarifi ıslatmak için;

5 su bardağı su,2 çorba kaşığı istenilen bir kahve tozu,

Öncelikli olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır. Beyaz krema kıvamı aldıktan sonra tiramisu keki tarifi için gerekli olan un, kakao, kabartma tozu ve vanilya sırasıyla eklenerek kek kıvamı alması sağlanır. Kekin harcını hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika kek pişirilmelidir.

Tiramisu kek tarifi kek yapımı sonrasında krema yapıma geçilir. 1 litre süt, un ve yumurta sarısı iyice karıştırılarak kaynama noktasına ulaştırılır. Kaynamaya yakın iken, içerisine şeker eklenir. Kaynadıktan sonra vanilyada eklenerek, 2-3 dakika sonra altı kapatılır. Yeteri kadar soğutulduktan sonra peynir eklenerek, çırpıcı ile 5-6 dakika yüksek devirde çırpılır. İki eşit parçaya bölünen kek, sıcak suda eritilmiş kahve tozu ile ıslatılır.

YouTube video

Islatıldıktan sonra kekin birinin üzerine krema torbası ile kremadan sıkılır. Diğer kek kremanın üzerine yerleştirildikten sonra, istenirse kalan krema kekin üzerine sürülür ya da sıkılır. İşlem sonucunda kakao eleyerek, tiramisu kek tarifi sonlandırılır. Hazırlanan Tiramisu dolapta yaklaşık 2-3 saat kadar bekletilir, sonrasında ise dilimlenerek servis edilir.

6- Yalancı Tiramisu- Nefis Yemek Tarifleri | Tiramisu Tarifi Arda

Yalancı Tiramisu- nefis yemek tarifleri ve Tiramisu tarifi Arda şefin mutfağı tariflerinde farklı şekilde yapılmaktadır. Ülkemizde Mascarpone tatlısı, çok fazla bulunmadığı için tiramisu labne ile yapılarak farklı bir lezzet elde edilmiştir. Yalancı tiramisunun tiramisudan tek farklı, peynir çeşidinin değişik olmasıdır. Yalancı ev yapımı tiramisu- nefis yemek tarifleri için malzemeler ise şu şekildedir;

2 yumurta,1 çay bardağı şeker,Yarım su bardağı süt,Yarım su bardağı sıvı yağı,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya,1 su bardağı un,3 çorba kaşığı kakao,

Keki ıslatmak için;

1 çorba kaşığı Nescafe,1 su bardağı sıcak su,

Tiramisu keki tarifi kreması için;

1 litre süt,1 su bardağı un,1 yumurta sarısı,1 yemek kaşığı margarin,1 paket vanilya,1 paket labne peynir,

Tiramisu keki tarifi için öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yaklaşık 5-10 dakika çırptıktan sonra diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek kek harcınızı homojen bir kıvama gelene dek karıştırın. Kekinizi yağlı tepsiye döktükten sonra 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Kekinizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve kremanızı hazırlayın. Sütü, yumurta sarısını, unu güzelce karıştırarak kaynayana dek işlemi sürdürün. Sonrasında vanilya ve margarini ekleyerek, 5 dakika daha kaynatın. Altını kapatarak kremanızı soğumaya bırakın. Soğuma sonunda peynirinizi de ekleyerek yüksek devirde çırpın.

YouTube video

Pürüzsüz kıvam aldığında tiramisu keki tarifi kreması hazır demektir. Kekinizin üzerini krema ile kaplamadan önce kahvenizi eriterek kekin her yerini ıslatabilirsiniz. Islatılan kekin tamamını krema ile kapladıktan sonra üzerine kakao serpiştirerek, buzdolabında birkaç saat bekletmelisiniz. Bekleme süresi sonrası nefis tiramisu tatlısını ikram edebilirsiniz. Kolay tiramisu tarifi için tıklayınız. 

7- Tiramisu Kalori İçeriği Nedir? Diyette Tiramisu Tatlısı Tüketilir mi?

Tiramisu kalori içeriği nedir? Tiramisu tatlısı 100 gram için 223 kcal’dir. Bu tatlı yüksek kalori içeriğine sahip olduğu için diyette sınırlı olarak tüketilmelidir. Aksi takdirde kilo alımına sebep olabilir. Kilo kontrolü yapıyorsanız ya da kilo vermek istiyorsanız, tiramisu keki tarifi ile hazırladığınız tatlınızı haftada maksimum 1 dilim olarak tüketmelisiniz. Su muhallebisi nasıl yapılır yazımızı okumak için tıklayınız. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!