featured

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? Evde Tırnak Bakımı İçin Kullanılması Gereken Ürünler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güzellik ve estetik görünüm denildiğinde, ellerin öncelikli olduğunu söylemezsek olmaz. Ellerin farklı bir zarafetinin olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçek! Ellerin zarafeti için ise, tırnaklarınızın güzel ve sağlıklı görünmesi gerekecektir. Pek çok kişilerin tırnaklarında soyulmalar, sararmalar ve kırılmalar görülmektedir. Buda tırnakların zarif ve sağlıklı görünmesinin önüne geçecektir. İşte, tırnak bakımı için ihtiyacınız olan ürünler ve yapmanız gerekenler…

Tırnağınızı Güçlendirmek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Tırnak yapınızı güçlendirerek sağlıklı ve estetik bir görünüm elde etmek istiyorsanız, doğal ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu noktada kullanabileceğiniz ürünler şu şekildedir;

·         Limon: Tırnaklarınızda sararmalar ve çatlamalar mevcutsa, bunu gidermek için limon kullanmalısınız. Düzenli kullanıldığı takdirde limon tırnak üzerinde kollajen yapımını destekleyerek çatlakları ve sararmaları önleyecektir. Bunun yanı sıra limon kabukları ile tırnaklarınızı ovmanızda güçlenmesini sağlayacaktır.

·         Elma Sirkesi: Tırnaklarınızı yumuşatmak ve hızlı bir şekilde uzatmak için mutlaka tırnaklarınıza düzenli olarak elma sirkesi uygulamanız önerilmektedir.

·         E Vitamini: E vitamini tırnaklarınızın beslenmesini ve nemlendirmesini sağlayabilecektir. Düzenli kullanımda tırnaklarınız parlak görünürken, çok çabuk uzayacaktır. Besinlerden E vitamini almak çok zor olduğundan, takviye gıdalarla bu vitaminin alınması önerilmektedir.

·         Badem Yağı: Badem yağı artık sertleşen ve yumuşaması mümkün olmayan tırnaklar için birebirdir. Yalnızca birkaç damlası tüm tırnakları yumuşatırken, hızlı ve sağlıklı uzama vadedebilecektir.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnak bakımı için öncelikle, tırnak bakım malzemelerin tamamının temin edilmiş olması gerekecektir. Ilık bir su kabının içerisine tırnaklarınızı koyarak ortalama 20 dakika yumuşamasını beklemelisiniz. Sonrasında yapacaklarınız ise şu şekildedir;

·         Tırnaklarınız yumuşadığında öncelikle, hangi boyda kalmasını istediğinize göre tırnaklarınızı kesmelisiniz.

·         Tırnaklarınızı kestikten sonra güzelce törpüleyerek, kare ya da badem tırnak görünümüne ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Uzun bırakmak istemiyorsanız, törpü ile tırnağınızın keskinliğini azaltabilirsiniz.

·         Törpüleme işlemi sonrasında katikül kesiciyi elinize alarak, tırnak etlerinizin fazlalıklarını kesmelisiniz.

·         Tırnak kenarlarındaki ölü etleri de aldıktan sonra, güzelce ellerinizi yıkamanız ve kurulamanız gerekecektir.

·         Bu küçük ve etkili bakımın ardından tırnaklarınıza istediğiniz renkte oje sürebilirsiniz.

·         Ojeniz kuruduktan sonra daha sağlam ve parlak olması için, bir kat cila atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!