featured

Toksik İlişki Yaşayıp Yaşamadığınızı Test Edin! Toksik İlişki Yaşamanın 5 Göstergesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toksik ilişki nedir? Toksik ilişki sevgili, arkadaş, dost ya da aile içerisinde yaşanan manipüleye dayalı bir ilişkidir. Bu ilişkide sevildiğinizi düşünürken aslında büyük bir çıkmaz içinde bulunuyorsunuz.

Yaşadığınız tüm anıları göz önüne aldığınızda sizi depresyona sürüklediği, yaşam enerjinizi sömürdüğü görülüyor.

Yapmak istediğiniz davranışları yapamamak ya da farkında olmadan siz olmaktan çıkıyorsunuz. Peki nedir toksik ilişki belirtileri?

Gelin ilişkinizi test edelim!

1- Gizli Saldırganlık

Her ne kadar toksik ilişkilerde açık bir saldırganlık aransa da durum pek de öyle değildir. Partneriniz tarafından gizli cezalandırılıyorsanız bu da bir saldırıya maruz kaldığınızın göstergesidir.

Nasıl mı? Örneğin partnerinizin hoşuna gitmeyen bir davranış yaptığınızı düşünün. Dışarı çıkmak, birisiyle görüşmek gibi.

Eğer partneriniz bir sorun olmadığını sözel olarak ifade etmesine rağmen gizli gizli trip atıyor, soğuk davranıyorsa bu sizi cezalandırdığını gösterir.

Alttan alta yapılan bu tip saldırganlıklar sizi kötü hissettirebilir. Bu da direkt olarak pasif/gizli saldırganlık belirtisidir. Toksik ilişki belirtileri arasında çok sık görülür.

2- Sürekli İzin Alma İsteği

Kendi hayatınıza dair kararlar alırken dahi bir şekilde izin alma ihtiyacı duyuyorsanız yanlış yolda olduğunuzu belirtmek gerekiyor.

Sağlıklı ilişkilerde elbette partnerinizden bir konu hakkında bilgi almak isteyebilir, düşüncelerini öğrenirsiniz. Fakat gün sonunda kararı veren kişi siz olursunuz.

Toksik ilişki belirtileri arasında yer alan izin alma isteği daha çok kişinin en basit konuda dahi bir ebeveyn varmışçasına hareket etmeyi yansıtır.

En ufak olaylarda bile partnerinizin kızacağını, kırılacağını düşünerek izin alıyorsanız toksik ilişki yaşıyor olabilirsiniz.

3- Değersiz Hissetmek

Özgüven şüphesiz kişi için oldukça önemli bir değerdir. İlişki sırasında da kişilerin birbirini dozunda desteklemesi, özgüvenini yükseltici hareketler yapması beklenir.

Karşınızdaki kişiden sürekli kendinizi değersiz hissettirecek cümleler mi duyuyorsunuz? Giydiğiniz elbisenin size yakışmadığını ağır bir dille söylemek, yeteneklerinizi küçümsemek vs.

İşte tüm bunlar sizin değerinizi kıran özgüveninizi düşüren davranışlardır. Sağlıklı bir ilişkide bu tarz şeyler yaşanmaz.

4- Sevilip Sevilmediğinizi Sorguluyorsanız

Sağlıklı bir ilişkide taraflar sevildiği konusunda emindir. Sürekli sevginin, aşkın sorgulaması yapılmaz. Eğer partneriniz tarafından sevilip sevilmediğiniz konusunda tereddüt yaşıyorsanız birtakım problemler olduğunu söyleyebiliriz.

Tam tersi durumda eğer partneriniz sizin onu sevmediğini sık sık belirtip bunu kullanarak isteklerini yerine getirtiyorsa yine burada çarpık bir ilişkiden söz edilebilir.

5- İlişkinizde Kendinizi ‘Siz’ Gibi Hissetmiyorsanız

Toksik ilişkiler genelde oldukça güzel başlar, zamanla durulur. Bir müddetten sonra sorgulamalara başlarsınız.

Hala kendiniz gibi siz gibi olup olmadığınız konusunda şüpheye düşersiniz. Hatta çoğu zaman çevrenizden artık eskisi gibi enerjili, keyifli olmadığınızı işitirsiniz.

Bu gibi durumlar kırıcı olsa da maalesef bu ilişkinin sizden çok şey götürdüğünü yansıtıyor. Bu tarz durumlarda benliğinizden vazgeçtiğiniz görülüyor.

Halbuki sağlıklı bir ilişkide kişilerin değişime ihtiyacı yoktur. Çünkü partnerler kendilerini olduğu gibi kabullenmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!