featured

Turuncu İle Uyumlu Renkler | Turuncuya Yakışan Renkler İle 6 Muhteşem Dekorasyon Aksesuarları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turuncu ile uyumlu renkler hangileridir? Turuncuya yakışan renkler nelerdir? Turuncu ile şık ve ferah ev dekorasyonu oluşturabilirsiniz!

Ev dekorasyonu, trendlere göre her gün değişebilen bir alan olduğundan bu alanda tercih edeceğiniz unsurlar da oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Turuncu rengi sevenlerdenseniz ve ev dekorasyonunuzda turuncuyu kullanmak istiyorsanız turuncuya uyan renkler ile evinizde estetik bir bütünlük oluşturabilirsiniz.

Turuncuya Uyumlu Renkler Hangileridir | Turuncu Renk Uyumu İle Ev Dekorasyonunda Kullanılabileceğiniz 6 Farklı Aksesuar!

Turuncuya hangi renk uyar sorusu son dönemlerde giyim alanının yanı sıra dekorasyon alanında da sorgulanan konular arasında yer almaya başlamıştır. Ara ve sıcak bir renk tonu olduğundan özellikle ev dekorasyonunda sıcak ve samimi bir mekan atmosferi yakalayabileceğiniz bir renktir.

Evinizin dekorasyonundan sıkıldıysanız ya da yepyeni bir ev dekore ediyorsanız o halde turuncu renk tonları ile kendi tarz ve zevkinize uygun bir dekorasyonun altına imzanızı atabilirsiniz!

Turuncu ile uyumlu renkler dekorasyon alanında son dönemlerde popüler olan renkler arasında yer almaya başladı. Birçok renkle uyum sağlayarak bütünlük oluşturması sayesinde iç mimarların da fazlasıyla tercih ettiği renk tonları arasında yer alıyor.

Evinizin dekorasyonunda turuncu ile renk uyumu yakalamak istiyorsanız öncelikli olarak tercih edeceğiniz gri ve mavi tonları şık bir dekorasyon için size yardımcı olacak renklerdir.

1- Turuncu Mutfak Eşyaları

Turuncu tonlarını evinizin her noktasında etkili dokunuşlar ve doğru renk seçimleri ile kullanabilirsiniz. Turuncu; mutfak dekorasyonunda kullanılabileceğiniz, mutfağınızı renkli ve eğlenceli hale getirebileceğiniz tonların başında geliyor.

Son dönemlerde turuncu mutfak modelleri trend dekorasyonlar arasında yer almaya başladı. Hal böyle olunca da turuncu mutfak eşyaları da çok fazla araştırılmaya başlandı. İşte mutfağınızda kullanabileceğiniz turuncu mutfak eşyaları…

a- Turuncu Buzdolabı

Turuncu rengin baskın olduğu ancak sizi yormadan ferah bir atmosfer oluşturduğu bir dekorasyon için turuncu mutfak eşyaları iyi bir tercih olacaktır!

Günümüzde modern ev ve mutfak dekorasyonlarında artık beyaz eşya olarak nitelendirdiğimiz buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi eşyalar renkli olarak karşımıza çıkmaya başladı. Sizler de bu farklılığa ayak uydurarak turuncu dekorasyonunuza farklı ve şık bir boyut kazandırabilirsiniz!

b- Turuncu Bulaşık Makinesi

Mutfağınızda bir dekorasyon değişikliği yapıyorsanız ya da yeni bir mutfak dekore ediyorsanız buzdolabı ve bulaşık makinesi gibi eşyaların aynı renk olması daha doğru bir karar olacaktır. Günümüzde fabrika çıkışı turuncu beyaz eşyalar bulmak zordur.

Ancak modern dekorasyon alanında üretilen kaplama ürünleri ile mutfak eşyalarınızı şık, kusursuz hem de uygun bütçe ile turuncular ile donatabilirsiniz!

c- Turuncu Tencere Takımı

Tencere takımları, dekorasyonda göz önünde olmayan sessiz kahramanlarıdır diyebiliriz. Her ne kadar kullanmadığınızda kapalı dolap kapaklarının ardında sessizce dursalar da meydana çıktıklarında mutfağınızın dekor havasını bir anda değiştirebilirler.

Turuncu rengin ağırlıklı olduğu şık bir mutfak dekorasyonunda ocağınızın ya da tezgahınızın bir köşesinde duran turuncu bir tencere, mutfağınızda bir bütünlük ve uyum sağlayarak şık bir görünüm sergileyebilir. Özellikle turuncu ile uyan renkler tercih ettiğinizde göz kamaştıracak tarzınızı gözler önüne serebilirsiniz!

2- Turuncu Lambader

Turuncu lambader modelleri; son zamanlarda yatak odası, salon ve oturma odası gibi iç mekan dekorasyonlarında fazlasıyla tercih edilir hale geldi. Özellikle mavi ile uyumlu renkler arasında yer alan turuncunun mavinin kullanıldığı dekorasyonlarda sıkça tercih edildiğini görebilirsiniz.

Küçük bir detay olsa da gri, mavi ve hatta pembe tonlarının olduğu dekorasyonda aksesuar çeşitleri başında turuncu lambader modelleri geliyor. Gri ile uyumlu renkler dekorasyon alanında sık kullanılan renklerdir.

Eğer siz de gri ağırlıklı bir dekorasyona sahipseniz turuncu bir lambader gri renginin soğukluğunu kırarak sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturacaktır.

3- Turuncu Gri Koltuk Takımı

Turuncuya uyumlu renkler denildiğinde akla ilk gelen renk tonu gri oluyor. Gri, soğuk bir renk tonu iken turuncu tam tersine sıcak ve canlı bir renktir. Dolayısıyla da grinin soğuk görünümünü turuncu ile alarak şık bir uyum ortaya çıkarmanız son derece kolay olacaktır.

Gri, turuncuya göre soluk bir renk gibi görünse de aslında turuncu ile birlikte kullanıldığında mekanda göz yormayan, sıcak ve dengeli bir hava oluşturuyor. Eğer dekorasyonunuzda turuncunun sıcaklığını hissetmek istiyorsanız turuncu gri koltuk takımı tercih edebilirsiniz.

4- Gri Turuncu Halı

Halı modelleri, bir dekorasyonun sessiz kahramanlarıdır diyebiliriz. Bir koltuk ya da bir perde gibi anında göze çarpmıyor olsa da halı tercihi dekorasyona uyumlu olmadığı takdirde kusursuz dekorasyonu bile vasat hale getirebilir.

Günümüzde dekorasyonda gri turuncu uyumu bilinen bir gerçek haline geldi. Her ne kadar zevkler ve tarzlar farklı olsa da bu iki rengin uyumu ve ihtişamı neredeyse her zevke hitap ediyor. Dolayısıyla da gri ve turuncunun ahenkle sağlığı bütünlüğü halılarınızda da tercih ederek risk almadan doğru tercihler yapabilirsiniz.

Halı tercihinde elbette duvar boyasının da işlevi fazladır. Örneğin; duvarlarda bakır turuncu duvar boyası tercih ettiyseniz grinin ağırlıklı olduğu ve aralarında mutlaka turuncunun yer aldığı halı modellerine yönelmeniz seçiminizi daha şık hale getirecektir.

5- Turuncu Fon Perde

Fon perdeler, mekana hareketlilik katan şık dekorasyon aksesuarlarından birisidir. Mavi, gri ve yeşil gibi turuncu renkle uyumlu renkler tercihiniz ise o halde fon perdenizde turuncuyu tercih ederek anında uyum yakalayabilirsiniz.

Fon perde tercihinde mobilya ve halı gibi detaylar kadar duvar rengi de büyük önem taşıyor. Eğer duvar renginiz turuncu tonlarındaysa fon perdenizi turuncu seçmeniz dekorasyonunuzu gölgeleyecektir.

Ancak gri ya da anstresit tonlarında bir duvar rengi kullanıp üzerine turuncu fon perde tercihi yaparsanız iki zıt rengin muhteşem uyumu ile iç mekan dekorasyonunda tek kelimeyle harikalar yaratabilirsiniz!

6- Turuncu Dekoratif Yastık

Dekoratif yastıklar, her zaman için dekorasyonda kurtarıcı ve bütünleyici aksesuarlar olarak karşımıza çıkıyor. Eğer gri, mavi, pembe ve yeşil gibi turuncu ile uyumlu renkler kullanarak bir dekorasyon oluşturuyorsanız turuncu dekoratif yastıklar en büyük yardımcınız olabilir.

Özellikle gri ve mavi ile turuncu son derece uyumludur. Bu renklerdeki koltuk takımlarınızda kullanacağınız ufak bir detay olan turuncu yastıklar ile bütünlüğü kolayca yakalayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!