featured

Twitch Bağış Atma Sevdasıyla Annesinin 20 Bin Dolarlık Birikimini Yayıncılara Gönderdi  

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Twitch bağış atma çılgınlığı internet üzerinden oyun yayını izleyen kuşağın yakından tanıdığı bir uygulamadır. Bu uygulamadan dolayı bir çocuk, annesinin uzun yıllardır biriktirdiği 20 Bin doları yayıncılara gönderdi. Anne olayı çok geç fark etti ve parasını geri almak için büyük çaba gösterdi. Sonunda çabaları sonuç verdi ve parasını geri almayı başardı.

Sosyal medya platformu çok geniş alanlara yöneldi. Dünya üzerindeki birçok kişi gelirlerini bu mecralardan sağlamaya başladı. Hatta işinde çok iyi olan kişiler zenginliğini sosyal medya platformlarına borçlular. Birçok sosyal medya kullanıcısı aldığı reklamlarla veya izlenme sayılarına göre gelir elde ediyor. Gelir elde edilen platformlardan birisi de yayıncılık üzerine faaliyet gösterilen Twitch.

Twitch üzerinden yayın yapan yayıncılar, gelirlerini hem reklamlardan hem de kendilerini izleyenlerden sağlıyorlar. Yayını izleyen kişiler, yayıncıya diledikleri oranda bağış atıyorlar. Bu bağışlar kredi kartı üzerinden yapılıyor ve bağış yapanın mesajı ve ismi ekranda okunuyor. Bağışların miktarı genelde küçük olsa da çok büyük miktarlarda da bağış atan kişiler mevcut.

20 Bin Dolarlık Twitch Bağış Atma

Twitch yayını izleyenlerden birisi de zamanın çoğunu internet başında geçiren ve annesinin birikimini 17 günde harcayan küçük bir izleyici. Olayın kahramanı olan bu küçük çocuk, annesinin tüm birikimini (yaklaşık 150 Bin TL) izlediği birkaç yayıncı arasında dağıttı. Sevdiği yayıncılara mesaj atan ve bu mesajla beraber yüksek bağış gönderen (donate) yaramaz çocuk, 17 günde tüm parayı harcadı.

Twitch bağış atma büyük bir tutku olmuş durumda. Sadece 17 gün içerisinde 20 bin doları harcayan bu çocuk, Twitch yayınlarında bağış atanların nasıl bir tutkun olduğu görülüyor. Durumu çok sonra fark eden anne parasını geri alabilmek adına birçok yere müracaat etti. Yapılan araştırmalarda küçük çocuğun bağış attığı kişiler; Tfue, Gorb, Meyers Leonard, Ewokttv, Kurt Benkert olarak belirlendi.

Tüm Birikimi Giden Anne Parasını Geri Almayı Başardı

Uzun yıllardır uğraşıp biriktirdiği parasının 17 günde eridiğini sonradan fark eden anne, parasını geri alabilmek için hemen çalışmalara başladı. Birçok yere dilekçe ve mail attı. İlk başlarda Twitch yetkililerine uğraşmak da çok güçlük çektiğini ifade eden talihsiz anne, daha sonra ulaşmayı başardı.

İlk önce bir yardım formu doldurmuş ve Twitch yönetiminde göndermiş. Fakat bir cevap alamamış ve ardından kurumsal olarak Twitch CEO’su Emmett Shear’a bir e posta göndererek durumunu anlatmış. Fakat buradan da bir sonuç alamayan talihsiz anne son olarak Reddit’ten çare aramaya başlamış.

Reddit’te aldığı bilgi ile Twitch’in ödeme hizmeti şirketi “Xsolla” ile iletişime geçmeye çalışmış. Sonunda bir dal yakalamış ve bu şirket üzerinden yetkililere ulaşmayı başarmış. Canlı sohbet üzerinden derdini anlatan anneye şirket bir çözüm yolu ve şart koşmuş. Bu şarta göre; banka hesabının yetkisiz ödemelere karşı kalıcı olarak kapatılması gerekiyor. Bir saniye bile düşünmeyen anne bu şartı kabul ederek parasını geri almayı başardı.

YouTube video

Twitch bağış atma sevdası yüzünden annesinin tüm birikimini harcayan çocuk ise alınan kararlardan pek memnun görünmüyor. İsmini açıklamak istemeyen anne, çocuğu için bir danışmana gideceğini belirtti. Yayıncılara bağış atan çocuğun bilgisayar kullanması ise yine şartlara bağlandı. Bu şartlara göre; gün içinde spor yapar, faydalı aktiviteler ile uğraşır ve ebeveynlerine iyi davranması gerekiyor. Bu koşulları sağladığı takdirde günde bir saat bilgisayar kullanmasına izin verilecek.

Twitch Bağış Atma Nasıl Yapılır?

YouTube video

Twitch üzerinde bilgisayar oyun yayınları ya da sohbet yayınları yapılmakta. Burada yayın yapan yayıncılar, yayını izleyen kişilerden gelen bağışlarla ve sponsorlarla para kazanıyorlar. Bağış atmak isteyen kişiler, yayıncının paylaştığı twitch bağış butonu sayesinde bağışlarını yapabiliyorlar. Bağış miktarı bağış yapacak kişiye bağlı olarak değişiyor ve bağış yapıldıktan sonra ekranda ismi ve mesajı görüntüleniyor.

Twitch bağış atma sistemi, Twitch’in geliştirmiş olduğu yeni sistemle farklı bir boyut kazandı. Bu yeni sistemde para göndermeden de bağış yapılabiliyor. Bunun için bits sistemi geliştirildi. İzleyiciler, reklam izleyerek bu bitslere sahip olabiliyorlar ve sahip oldukları bitleri yayıncılara bağışlayarak mesaj atabiliyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=Eiqt6KujsR4

Bağış sistemi ile çalışan Türkiye’de yayın yapan birçok yayıncı bulunuyor. Donate yani bağış atılarak bu kişilere destek olunuyor. Ayrıca mesaj bölümünde youtube video linki de gönderilebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!