En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçuk kremi, dudak çevresinde çıkan ve acı veren uçukların geçmesini sağlayan en etkili kremlerdir. Hem can yakan hem de görüntü olarak rahatsız eden uçuklar kimi zaman da beslenmenize olumsuz etki edebilir. Biz de bu yazımızda en etkili uçuk kremleri ve en iyi uçuk kremi isimleri nelerdir sıraladık. İşte, uçuk için krem önerileri…

En İyi Uçuk Kremi Hangileridir?

Piyasada farklı farklı isimlerle uçuk ilacı bulunuyor. Fakat uçuk kremleri her zaman birbirinin aynısı şekilde etki göstermiyor. Peki, en iyi uçuk kremi nelerdir? İşte, en iyi uçuk için krem önerileri ve uçuk kremleri hakkında bilgiler…

1- Vectavir Uçuk Kremi

Vectavir uçuk kremi, herpes labialis uçuk tedavisinde kullanılan etkili bir kremdir. Yalnızca dudak ve ağız çevresinde çıkan uçuk tedavisinde kullanılmaktadır. Vectavir uçuk kremi, uçuğu en hızlı geçiren krem olarak bilinir çünkü Vectavir uçuk kremi etken maddesi %1 penciclovirdir ve oldukça etkilidir.

2- Asiviral Uçuk Kremi

En iyi uçuk kremi seçenekleri arasında Asiviral uçuk kremi de yer alıyor. Asiviral uçuk kremi etken maddesi; asiklovirdir. Uçuk virüsü üretimini ve gelişimini durdurur. Bu nedenle en iyi uçuk kremi seçenekleri arasında yer alır.

İlginizi Çekebilir: Asiviral Krem Nedir? Asiviral Krem Ne İşe Yarar?

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

3- ACYL Uçuk Kremi

ACYL uçuk kremi, tekrarlayan ve ilk kez çıkan herpes labialis, genital herpes ve herpes simplex deri enfeksiyonlarında kullanılan bir kremdir. Genital uçuk ve dudak uçuk tedavisinde kullanılır. ACYL uçuk kremi etken maddesi asiklovirdi ve bu krem sentetik nükleozid analogları grubuna dahil bir antiviral ilaç sınıfındadır.

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

4- Zovirax Uçuk Kremi

Zovirax uçuk kremi, en etkili uçuk için krem seçenekleri arasındadır. İlk kez çıkan ya da tekrarlayan cinsel bölge uçuğu yani genital herpes, herpes labialis  ve herpes simplex (uçuk) üzerinde etkilidir. Zovirax uçuk kremi uçuğa neden olan virüslerin ölmesini sağlar ve uçuğun büyümesini durdurur. Zovirax uçuk kremi etken maddesi ise asklovirdir.

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

5- Aklovir %5 Uçuk İçin Krem

Aklovir %5 krem asiklovir etken maddesine sahiptir ve bu nedenle uçuk ilacı olarak kullanılır. Oldukça etkili antiviral ilaç grubuna yer alan Aklovir %5 krem HSV yani herpes simplex tedavisi için doktorların sık reçete ettiği uçuk için kremler arasındadır. Ayrıca su çiçeği ve zona tedavisinde de kullanılmaktadır.

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

6- Virosil %5 Uçuk İlacı

En iyi uçuk kremi listesinde Virosil %5 krem de yer alıyor. Asiklovir etken maddesine sahip Virosil krem, ilk ve tekrarlayan uçuk tedavisinde kullanılmaktadır. Virosil krem genital herpes, herpes labialis dahil bütün herpes simplex deri enfeksiyonu için doktorlar tarafından reçete edilmektedir.

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

7- Hernovir Krem

Hernovir krem de en etkili uçuk kremleri arasında bulunuyor. Asiklovir etken maddeli Hernovir krem, uçuk virüsünün gelişimini ve yayılmasını önlemek amacıyla kullanılıyor. Yüz bölgesinde çıkan uçuk tedavisi için kullanılan Hernovir krem, doktorların en çok reçete ettiği uçuk için kremler arasındadır.

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

Uçuk İçin Hangi Kremler Kullanılır?

Arama motorlarına ‘’uçuk için hangi kemler kullanılır?’’ yazıldığında karşımıza pek çok krem isimleri çıkıyor. Ancak ne yazık ki karşımıza çıkan her krem, uçuk üzerinde tedavi edici özelliğe sahip değildir. Bir kremin, uçuk kremleri arasında yer alabilmesi için o kremin ‘’herpes simplex’’ ya da ‘’herpes labialis’’ için geliştirilmiş olması gerekmektedir.

Uçuk Yarasına Hangi İlaç İyi Gelir?

Uçuk yarasına herpes simplex için geliştirilen kremler iyi gelmektedir. Eğer uçuk için krem arayışınız var ise öncelikle doktora başvurmalı ve doktorun önereceği uçuk ilacı ya da uçuk kremleri kullanmalısınız. Örneğin; çeşitli internet sayfalarında ‘’en iyi uçuk kremleri’’ adı altında sıkça belirtilen Terramycin, Travazol, Bepanthen (Bepanthol), Fucidin gibi kremler uçuk kremleri değildir. Bu kremler, uçuk virüsü gelişimini ve yayılımını durdurmaz.

Travazol Uçuk Kremi Mi? Travazol Krem Uçuk İçin Kullanılır Mı?

Travazol uçuk kremi değildir. Travazol krem; egzama tedavisinde, derinin yüzeysel mantar enfeksiyonunda ve ağır iltihabi durumlarda kullanılır. Travazol krem, uçuk için krem değildir.

İlginizi Çekebilir: Travazol Krem Nedir? Travazol Kremi Kullanmadan Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Fucidin Uçuk Kremi Mi?

Fucidin uçuk kremi değildir. Fucidin krem çoğunlukla sivilce tedavisinde reçete edilen bir kremdir. Sivrisinek ısırıklarında, iltihap ve enfeksiyonlarda, vücudun herhangi bir yerinde çıkan yaraya da doktorlar tarafından reçete edilebilmektedir. Ancak kesinlikle Fucidin uçuk kremleri arasında yer almaz.

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

Terramycin Uçuk Kremi Mi?

Terramycin uçuk kremi değildir. Terramycin krem; antibiyotikler grubunda yer alan bir kremdir ve çoğunlukla lokal cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Terramycin uçuk kremleri arasında yer almaz. Göz iltihabı ya da gözde çıkan arpacık için en çok kullanılan kremlerden bir tanesidir.

İlginizi Çekebilir: Terramycin Göz Merhemi Nedir? Terramycin Göz Pomadı Nasıl Kullanılır? Terramycin Fiyatı 2021

Bepanthol Uçuğa İyi Gelir Mi?

Bepanthol krem çeşitleri, uçuğa iyi gelen ya da uçuk için üretilen kremler arasında yer almaz. Dolayısı ile direkt olarak tek başına uçuk tedavisi için kullanılmaz. Ancak uçuk çevresinin nemli kalması ve kurumaması için tercih edilebilir.

İlginizi Çekebilir: Bepanthol Yara İyileştirici Krem BepanJel Nasıl Kullanılır?

Uçuk Kremle Ne Zaman Geçer?

Uçuk, herpes simpleks virüsü nedeniyle çıkar. Uçuk, virüs kaynaklı olarak ortaya çıktığı için de kişilerin bağışıklık sistemiyle de ilişkilidir. Bu sebeple uçuk ne zaman geçer sorusunun cevabı; bağışıklık sisteminin farklılığından dolayı, kişiden kişiye göre değişir. Ancak genel olarak, uçuk için krem kullanan kişilerde ortalama bir hafta içinde iyileşme görülmektedir.

Uçuk En Çabuk Nasıl Geçer?

Uçuk en çabuk, uçuk kremleri kullanımıyla geçer. Fakat kişilerin de uçuk bölgesini kaşımaması, uçuğu yolmaması/koparmaması gerekir. Uçukla oynamak ve uçuğu kaşımak, uçuk virüsünün başka yerlere taşınmasına ve büyümesine neden olabilir. Bu sebeple uçuğun en kısa sürede geçmesi için doktorun önerdiği uçuk kremleri kullanılmalı, kişisel hijyene de dikkat edilmelidir.

Minik Uçuk Kremi: Vectavir ve Zovirax Dudak Uçuk Kremi

Uçuk için krem seçenekleri oldukça fazladır ve bu kremlerin isimlerinin hatırda kalması zor olabilir. Doktorların en çok reçete ettiği uçuk kremleri arasında yer alan Vectavir ve Zovirax, minik uçuk kremi olarak da biliniyor.

Uçuk Neden Çıkar?

Uçuk; herpes simpleks virüsünün neden olduğu bir durumdur. Çoğunlukla soğuk hava şartları, stres ve korku gibi nedenlerle ortaya çıkar. Bu dönemlerde insanları bağışıklık sistemleri zayıflar ve ortaya uçuk çıkabilir.

Vitamin Eksikliğinden Uçuk Çıkar Mı?

Uçuk çıkmasının nedeni; sadece insanlarda görülen herpes simplex virüsüdür. Dolayısı ile vitamin eksikliğinden uçuk çıkmaz. Ancak halk arasında D vitamini ve E vitamininin, uçuğun iyileşmesine olumlu etki ettiği düşünülmektedir. Bu sebeple eğer uçuğunuz varsa ve uçuk tedavisi alıyorsanız, güneşten yararlanarak D vitamini almaya özen gösterebilir, E vitamini bakımından beslenmenizi düzenleyebilirsiniz. Böylelikle de bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz.

Uçuk Nerede Çıkar?

Uçuk çoğunlukla dudak ve dudak çevresinde çıkar. Ancak genital bölgede uçuk çıkması da sık rastlanan bir durumdur. Dolayısı iler herpes virüsünün neden olduğu uçuk tedavisi amacıyla, doktorların önerdiği uçuk kremleri kullanılması tavsiye edilir.

En İyi 7 Uçuk Kremi Önerisi | Dudak İçin En Etkili Uçuk Kremleri

Uçuk Bulaşıcı Mı?

Uçuk virüsü bulaşıcıdır. Bu sebeple dudakta uçuk olan kişilerin, başka kişileri ve özellikle de çocukları öpmemesi gerekir. Ayrıca geital uçuk olan kişiler de tedavi olmasan cinsel ilişkiye/korunmasız cinsel ilişkiye girmemelidir. Özellikle genital uçuk çıkan kişiler, doktora muayene olmalı ve doktorun önerdiği uçuk kremleri kullanmalıdır.

Uçuk Nasıl Bulaşır?

Uçuk virüsü yani herpes virüsü kişiden kişiye tükürük yoluyla ya da yakın temasla bulaşmaktadır. Bu nedenle uçuğu olan kişiler mümkün olduğunda uçuk tedavisi bitene kadar kimseyle yakın temas kurmamalıdır.

Uçuk Tekrarlar Mı?

Uçuk tekrarlayabilen bir sorundur. Daha önce dudağında ya da genital bölgesinde uçuk çıkan kişilerin, yaşamlarının ileriki dönemlerinde yeniden uçuk çıkarması söz konusu olabilir. Özellikle bağışıklık sisteminin zayıfladığı dönemlerde, soğuk kış aylarında ve yoğun stresli dönemlerde tekrarlayan uçuk sorunu yaşanabilir.

Uçuk Çıkmaması İçin Ne Yapmalı?

Daha önce uçuk çıkaran kişilerin bağışıklık sistemlerini desteklemesi tavsiye edilir. Çünkü herpes simpleks virüsü daha çok kişilerin bağışıklık sistemi zayıfladığında ortaya çıkar. Bu nedenle vitamin ve mineraller açısından doğru beslenilmeli ve buna ek olarak stres düzeyi azaltılmalıdır. Uçuk çıktığında ise de daha önce doktorun reçete ettiği uçuk için kremler kullanılabilir.

YouTube video

Uçuğa İyi Gelen Kremler Dışında Uçuk Nasıl Geçer?

En iyi uçuk kremi seçenekleri nelerdir, en etkili uçuk kremleri nelerdir açıkladık. Peki, uçuk için krem kullanımı dışında uçuk nasıl geçer? Uçuk çıkması durumunda yapılması tavsiye edilen; doktora muayene olmak ve doktorun önerdiği uçuk kremlerini kullanmak. Ancak uçuk ilacı kullanımı dışında halk arasında tercih edilen bazı yöntemler de var.

Uçuk geçiren doğal yöntemlerin hiçbiri bilimsel olarak kanıtlı değil. Bu sebeple herkes üzerinde etkili olacağı anlamına da gelmiyor. İşte, halk arasında uçuğa iyi geldiği rivayet edilen diğer yöntemler…

1- Uçuğa Sıcak Tahta Kaşık Basmak

Uçuğa sıcak tahta kaşık basmak, halk arasında en çok uygulanan yöntemlerden biri. Ama bu yöntem doktorlar tarafından desteklenmiyor. Halk arasında, tahta bir kaşığı ısıtmak ve uçuk üzerine basmak yaygın olarak kullanılıyor.

2- Uçuğa Aloe Vera Sürmek

Uçuğa aloe vera sürmek de doğal yöntemlerden biri. Bu yöntemin iyi geldiğini söyleyen de var, hiçbir işe yaramadığını söyleyen de… Eğer uçuk tedavisi için doğal bir yöntem arıyorsanız, uçuk üzerine aloe vera jel ya da kremi masaj yaparak sürebilirsiniz.

3- Uçuğa Doğal Bıttım Sabunu / Bıttım Kremi Sürmek

Bıttım sabunu ya da bıttım kreminin mantar enfeksiyonlarına, egzamaya ve cilt sorunlarına iyi geldiği söyleniyor. Bıttım sabunu ya da bıttım kreminin iyi geldiği söylenen cilt sorunlarından biri de; uçuk. Eğer siz de uçuk tedavisi için doğal yöntem arıyorsanız; doğal bıttım kremi ya da sabunu ile uygulama yapabilirsiniz.

4- Doğal Uçuk Tedavisi İçin: Süt Sürmek

Yeni çıkan uçuğun yayılımını önlemek için halk arasında uygulanan doğal yöntemlerden biri de; uçuğa süt sürmek. Bunun için de soğuk sütü uçuk üzerine uygulamanız gerekiyor. Bir pamuk üzerine soğuk süt damlatıp, pamuğu uçuğunuzun üzerinde 3-4 dakika bekletebilirsiniz.

5- Doğal Uçuk İlacı: Sarımsak

Sarımsak doğal antibiyotik olarak biliniyor ve pek çok hastalığın tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılıyor. Eğer doğal uçuk ilacı arıyorsanız, sarımsak uygulamayı deneyebilirsiniz. Bunun için; bir diş sarımsağı ortadan kesin ve uçuk üzerine uygulayın.

6- Uçuk Çıkmadan Önce Önlem Almak İstiyorsanız Nane Yağı Kullanın

Uçuk çıkmadan önce çoğunlukla belirti verir. Uçuk çıkmadan önce hissedilen en yaygın belirti ise; batma hissi. Eğer siz de uçuk çıkacağını hissediyorsanız tam da bu aşamada nane yağı kullanabilirsiniz. Halk arasında, uçuk çıkmadan önce uçuk çıkacağı düşünülen yere nane yağı sürmek; uçuk çıkmasına engel oluyor.

7- Uçuk Üzerine Vanilya  Sürmek

Uçuk tedavisi için tercih edilen doğal yöntemlerden biri de; uçuk üzerine vanilya sürmek. Eğer dudağınızda uçuk çıktıysa ve uçuğun hızlıca geçmesini istiyorsanız; bir pamuk üzerine vanilya damlatın ve pamuğu uçuk üzerine uygulayın. Vanilyayı uçuk üzerinde 2-3 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

8- Uçuk Tedavisi İçin Sirke ve Bal

Sirke ve bal, antiviral özellik taşırlar ve bu nedenle bir çok antiviral hastalığın tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılır. Sirke ve balın antiviral etkisinden hak arasında uçuk çıkanlar da yararlanmaktadır. Bunun için; bal ve sirkeyi karıştırıp macun kıvamına getirdikten sonra uçuk üzerine sürmek ve birkaç dakika beklettikten sonra yıkamak yeterlidir.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!