featured

Üniversite Tercihleri Başlıyor Tekstil Mühendisliği Bölümünü Tercih Edenlere Asgari Ücret Tutarında Karşılıksız Burs Verilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversiteleri tercihleri yaklaştı. Binlerce öğrenci aldıkları puan türüne göre üniversite ve bölüm tercihinde bulunacak. Tekstil ve hazır giyim sektöründe istihdam edilmek üzere tekstil mühendisliği tercih edenlere asgari ücret tutarında karşılıksız burs verilecek.

Binlerce öğrenci geçtiğimiz hafta sınav puanlarını ve sıralamalarını öğrendi. O dakikadan sonra herkes gidebileceği bölümleri ve istedikleri üniversiteleri incelemeye başladı. Her öğrenci, mezun olduktan sonra iş bulabileceği bir bölüm fikri araştırıyor. Öğretmenleri ile fikir alışverişi yapıyor.

YouTube video

Hem burslu hem de iş imkanı olan mesleklerin başında tekstil mühendisliği geliyor. Sektörde istihdam etmek üzere kalifiye elaman ihtiyacı hissediliyor. Bunun için de bu mühendisliği tercih eden öğrencilere karşılıksız olarak asgari ücret tutarında burs imkanı sağlanıyor. Sıralama başarısı ilk 80 bin olan öğrencilere karşılıksız burs verilecek. Sıralama başarısı 20 bin olan öğrencilere ise 2300 lira tutarında burs verilecek.

Asgari Ücret Tutarında Burs İmkanı

Tekstil ve hazır giyim sektöründe en büyük problemlerden birisi eğitimli ve kaliteli iş gücünün olmaması olarak görülüyor. Tekstil fabrikaları özellikle bu konudan şikayetçi. Devlet de bu soruna el atmak adına üniversite tercihleri sırasında tekstil mühendisliği tercih edenleri destekliyor. Mezun olduktan sonra ise iş bulmaları kolay oluyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, konuyla ilgili olarak;

Tekstil mühendisliği son yıllarda gençlerin tercih sıralamasının sonlarında yer almaya başladı. Oysa sektörümüzün nitelikli ve deneyimli mühendislere ihtiyacı var. Üstelik tekstil sektörü artık teknoloji ile iç içe durumda. Bu yoldan hareketle sektör olarak geçen yıl başlattığımız burs projesini bu yıl da devam ettiriyoruz.

YouTube video

Üniversite sınavında ilk 20 bin arasına giren ve tekstil mühendisliğini tercih eden öğrencilere her ay asgari ücret oranında burs veriyoruz. 20-50 bin arasında olan adaylar net asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bin arasındaki adaylar ise net asgari ücretin yüzde 50’si oranında karşılıksız burs imkanından yararlanacak.” İfadelerini kullandı.

Tekstil Mühendisliği Bölümünde Başarılı Olan Öğrencilere İş İmkanı Garantisi Verilecek

https://www.youtube.com/watch?v=IHiH7i4WPos

Tekstil sektörü hakkında bilgi veren Pınar Taşdelen Engin, tekstil bölümünde okuyan öğrenciler staj ayarlanacağını da söyledi. Seçili işletmelerde uzun dönem staj yapacak öğrenciler arasından başarılı olanlara iş imkanı sunulacak.

Burs imkanının arkasında devlet desteği de bulunuyor. Tekstil mühendisliği bölümünde okuyacak öğrencilere verilecek olan burs Ticaret Bakanlığı protokolünden imzalı. Bakanlığın öncülüğünde; Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türkiye’deki 10 ihracat birliği, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası ve Yükseköğretim Kurulu arasında imzalandı.

Kontenjan Doluluğu Yüzde 92 Seviyelerine Çıktı

YouTube video

Üniversite tercihleri döneminde tekstil ile alakalı mühendisliklere yerleşen öğrenci sayısı burs projesi ile artış gösterdi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan UTİB;

Tekstil Mühendisliği algısının artırılmasına ilişkin yapılan çalışmalar kapsamında ilk olarak geçen yıl başlatılan ve üniversitelerde kontenjan doluluk oranı yüzde 42’den yüzde 92’ye yükselten uygulamaya devam ediliyor.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!