featured

Unlu Börek, Çilekli Ispanaklı Salata Ramazan Menüsü Tarifleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahura bugün ne pişirsem diyorsunuz değil mi? Bugün sahurada kahvaltı sevenler için kahvaltı yanına eşlik edebilecek 2 tarif vereceğiz. Birisi unlu börek ve bir diğeri ise ıspanaklı çilekli salata tarifi olacak. Eğer mutfağınızda ıspanak, ceviz ve çileğiniz varsa bu salata tarifini kaçırmamanızı öneriyoruz. Şimdi bu lezzetli iki tarifi verelim. İşte tariflerimiz!

Ramazan Menüsü Tarifleri

1- Unlu Börek Nasıl Yapılır? Unlu Börek Tarifi

Unlu Börek Malzemeleri

1 su bardağı sıvı yağ,4 yemek kaşığı un,3 yemek kaşığı elma sirkesi,350 gram beyaz peynir,Maydanoz,1 pek kabartma tozu,4 adet yufka.

Unlu Börek Yapılışı

Unlu börek için bir kase içerisinde beyaz peynir ezilir. Üzerine maydanozlar ince ince kıyılarak eklenir ve karıştırılır.Başka bir kase içerisine sıvıyağ, un, kabartma tozu ve elma sirkesi konularak çırpma teli yardımıyla iyice çırpılır.Tezgaha bir yufka serilerek üzerine unlu yağ karışımı sürülür ve bir kat daha yufka üstüne serilir.Serili olan yufka 12 eşit parçaya üçgen olacak şekilde kesilir.Yufkalara peynir eklenerek ve kenarları kapatılarak sarılır.Sarılan yufkaların üzerine yumurta sarısı ve arzuya göre susam ya da çörek otu serpilerek alt üst fırında 180 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.Servise hazır hale gelen unlu börek servis tabaklarına alınarak sunulur.

2- Çilekli Ispanaklı Salata Nasıl Yapılır? Çilekli Ispanaklı Salata Tarifi

Çilekli Ispanaklı Salata Malzemeleri

300 gram ıspanak,300 gram çilek,150 gram beyaz peynir,1 adet kırmızı veya beyaz kuru soğan,1 su bardağı parçalanmış ceviz içi,1 yemek kaşığı balzamik sirke,1 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağ,1 yemek kaşığı bal.

Çilekli Ispanaklı Salata Yapılışı

Çilekli ıspanaklı salata için önce Ispanaklar ve çilekler ayrı ayrı bol suda yıkanır.Ispanaklar iri iri doğranır.Yıkanan çilekler iri bir şekilde doğranır.Soğanın kabuğu soyularak soğanlarda iri olacak şekilde dilimlenir ve tanelere ayrılır.Ceviz içleri parçalanır.Beyaz peynir bir çatal yardımıyla ezilir.Servis edilecek salata tabağına önce ıspanaklar, üzerine çilek, sonra sırasıyla soğan, beyaz peynir ve ceviz eklenir.Küçük bir kase içerisinde balzamik sirke, sıvıyağ ve bal iyice çırpılarak karıştırılır ve sos kıvamına getirilir.Hazırlanan sos çilekli ıspanaklı salata üzerinde gezdirilerek dökülür.

Bugün sizlere yemek tarifleri arasından enfes 2 tarif seçerek sunduk. Sahura hazırlayacağız leziz bir kahvaltı eşliğinde unlu börek ve hafif bir çilekli ıspanaklı salata ile tatlı olarak ise mevsim meyvesi öneriyoruz. Bir sonraki Ramazan menüsü olarak sunacağımız tarifler ise iftar yemek tarifleri ve tatlı tarifleri olacak. Nisan 2020 nin sona erdiği bugünde Ramazan menüleri serimize iftar menüsü ve sahur menüsü tariflerimiz ile devam edeceğiz.

İlginizi Çekebilir: Ramazanda Kilo Verme İçin Neler Yapılabilir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!