featured

Unutulmaz Filmler: Tekrar Tekrar İzlemek İsteyeceksiniz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sizin için hazırladığımız, tüm zamanların unutulmaz filmler listesinde, üstünden yıllar geçse de tekrar tekrar seyredilebilecek yabancı filmleri bulacaksınız. Unutulmaz filmler listemizi görüp konularını okuduktan sonra bu filmleri izlemek için sabırsızlanacaksınız!

YouTube video

1- Esaretin Bedeli

Tüm zamanların en güzel güzel filmlerinden biri olan Esaretin Bedeli, suçsuz yere hapse düşen ve yıllarını burada geçirirken, süper bir kaçma planı hazırlayan Bankacı Andy Dufrense’nin hikâyesine odaklanıyor. Unutulmaz filmler izle aktivitesi gerçekleştirmek istiyorsanız ilk sıraya kesinlikle bu filmi koymalısınız!

Başrollerinde Morgan Freeman, Tim Robbin, Bob Gunton, William Sadler ve Gil Bellows olan filmin IMDB Puanı 9.3’dür. Yönetmenliğini Frank Darabont’un yaptığı filmin senaristliğini Frank Darabont yapmış. Aslında ünlü yazar Stephen King’in kitabından uyarlama.

Esaretin Bedeli Filminin Konusu:

Andy Dufrense bankacıdır. Karısını sevgilisiyle yakalamış ve öldürmekle suçlanarak hapse atılmıştır. Hapiste birçok olayla da mücadele etmek zorunda kalan Andy Dufrense, 20 yıl boyunca hapisteki kabadayılarla mücadele verirken, hapiste tanıştığı Ellis Boyd Redding ile muhteşem bir arkadaşlık kurmuştur.

Aynı zamanda hapishanedeki müdür ve gardiyanların mali işlerine de bakan Andy Dufrense, uyguladığı muhteşem kaçış planıyla, özgürlüğüne kavuşacaktır.

YouTube video

2- Yeşil Yol

Bir Stephen King uyarlaması olan Yeşil Yol, unutulmaz filmler listesine altın harflerle adını kazımıştır. Bu film, Film Eleştirmenleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü kazanmıştır. Yönetmenliği Frank Darabont’un yaptığı 1999 yapımı filmin IMDB puanı 8.5’dir. Bu filmi, unutulmaz filmler Türkçe dublaj seçeneği ile de izleyebilirsiniz.

Başrollerinde Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, Sam Rockwell, Doug Hutchison, David Morse gibi isimler bulunmaktadır.

Yeşil Yol Filminin Konusu:

Hapishanede baş gardiyan olan Paul Edgecomb, idam mahkumları infaz bölümündedir. İnfaza giderken 1 mil boyunca izlenecek yoldan geçen mahkumlar, idam kararı verilen mahkumların yanında refakat etmektedir.

Yeşil yoldan geçecek son mahkûm ise John Coffey adında biridir. İri görüntüsüne rağmen oldukça naif ve nazik biri olan John Coffey, iki küçük kızı vahşice öldürmekten suçlu bulunmuş ve idama mahkûm edilmiştir.

Ancak zamanla John Coffey’in başka bir özelliğini keşfeden Paul Edgecomb, Allah’ın bir lütfu olan bu insanı öldürecek olmanın üzüntüsü içindedir. Doğaüstü güçlerine de tanık olduğu bu dev cüsseli adamı öldüremeyeceğini anlayan Paul, suçsuz yere idam edilecek bu adamı, kurtarmak için elinden geleni yapacak ancak başarılı olamayacaktır.

Filmin insanı yürekten yaralayan en önemli sahnesi ise “Yoruldum Patron. Bu dünyada öyle şeyler oluyor ki, Tanrı’nın neden izin verdiğini merak ediyorum” dediği sahnedir.

YouTube video

3- Cesur Yürek

“Özgür bir kalbin var. Onu takip edecek cesaretin olsun”. İngiliz soylularına karşı açtığı savaşta İskoç halkına özgürlüğünü kazandıran ve sevdiği kadın uğruna bir ülkeyi baştan yaratan ünlü William Wallaca’nın hikayesi.

Bu harika hikaye unutulmaz filmler izle aktivitesi için biçilmiş kaftan. Dilerseniz bu filmi de , unutulmaz filmler Türkçe dublaj seçeneği ile izlemeniz mümkün.

10 dalda Oscar’a aday gösterilen; görüntü, en iyi yönetmen, efekt, makyaj, ses, müzik, en orijinal film, en iyi kostüm, en iyi film dallarında ödüller almış ve ülkemizde de yıllarca adından söz ettirmiştir. Yönetmenliğini Mel Gibson’un yaptığı Cesur Yürek/Braveheart filmi, 1995 yapımı ve IMDB puanı 8.4’dür.

Başrollerinde Mel Gibson, James Robinson, Sean Lawlor, Sandy Nelson, James Cosmo, Sophie Marceau bulunuyor.

Cesur Yürek Filminin Konusu:

İskoç halkı, İngiliz soylularının uyguladığı zulümden bıkmıştır. Özellikle yeni evli İskoç kadınlarının ilk gecelerinde İngiliz soylularıyla beraber olacağı gerçeği de artık İskoçları çileden çıkarmaktadır.

William Wallace, gizlice evlendiği eşi Mauron’un İngilizler tarafından öldürülmesinin ardından, eşinin intikamını almak ve ülkesini kurtarmak için bir ordu kurmaya başlayacaktır.

Halkın lideri olacak ve tüm halktan destek görecek olan William Wallace, ününün yayılmasıyla birlikte karşısında İngiltere Ordusu’nu bulacaktır. Yakalanan William Wallace, çıkardığı isyan yüzünden idam cezasına çarptırılacaktır.

YouTube video

4- Leon

“Mutlu olmakla mutsuz olmanın arasında bir yerde kaybolup gitmekten korkuyorum.” Bu sözler 1994 yapımı IMDB puanı 8.6 olan Leon filminden bir alıntı. Sadece film de geçen cümleler için bile unutulmaz filmler listesi için harika bir seçenek. Shape of my Heart film müziğiyle de ünlenen film, Fransız yapımı ve yönetmeni Luc Besson.

Başrollerinde Natalie Portman, Jean Reno, Gary Oldman, Dann Aiello, Sam Naceri, Peter Appel, Willi One Blood, Ellen Greene gibi oyuncular bulunuyor.

Leon Filminin Konusu:

Mathilda, kötü bir aile ortamında yaşayan bir kızdır. 12 yaşında ailesi dağılmış ve hayatı oldukça mutsuzdur. Hayatındaki tek önemli şey ise küçük kardeşidir.

Ailesi uyuşturucu işine bulaşmıştır. Uyuşturucu baronları tarafından ailesinin katledildiğine şahit olan küçük Mathilda, aynı binada oturan Leon adındaki birinin evine sığınmıştır. Leon, soğuk kanlı bir kiralık katildir. Duygusuz, yalnız bir adam olan Leon ile Mathilda arasında zamanla bir bağ oluşacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=EOV1YzzyvYs

5- Altıncı His

Unutulmaz filmler listesi için harika bir seçenek olan filmin başrollerinde Bruce Willes, Mischa Barton, Haley Joel Osment Donnie Walhberg gibi oyuncuların bulunduğu Altıncı His, 1999 yılı yapımı ve IMDB puanı 8.1’dir. Dram, gerilim, gizem konulu filmin yönetmeni M. Night Shyamalan’dır.

Altıncı His Filmi Konusu:

Küçük bir çocuk, ölüleri görmekte ve bu durum onu çok korkutmaktadır. Çocuk, özel güçlere sahiptir ve kimsenin göremediği ölüleri görebilmektedir. Bu durumu psikolog Malcolm’a anlatmak ister.

İlk başlarda çocuğa inanmayan psikolog Malcolm, zamanla yaşadıklarını fark ederek, çocuğa yardım etmek ister. Ölülerle konuşmasını söyleyen Malcolm, kendini bir garip olayların ortasında bulacaktır.

YouTube video

7- Son Samuray

Aksiyon, dram ve tarih konulu bir film olan Son Samuray, 2003 yapımı ve IMDB puanı 7.7’dir. Unutulmaz filmler izle seçeneği için harika bir tercihtir ve unutulmaz filmler listesi için en başa oturtturulabilir. Filmin en etkileyici sahnelerinden birinde “bana göre insan, kaderi kesinleşene kadar elinden geleni yapar” repliğiyle ön plana çıkmıştır.

Başrollerinde Tom Cruise, Ken Watanabe, Timothy Spall, Billy Connoly, Hiroyuki Sanada gibi isimler bulunmaktadır.

Son Samuray Filmi Konusu:

Yetenekli bir savaş gazisi olan Yüzbaşı Woodow Algren, Winchester silah şirketinde çalışmaktadır. Japon Kralına karşı silah satan şirket, krala silahların tanıtımını yapması için Woodow Algren’i görevlendirmiştir.

Silahlar satılmış ve ordu hazırlıklara başlamıştır. Samurayların sayısı giderek azalmış ve artık Samuraylar, alınan silahlarla birlikte son seferlerinde yok edileceklerdir. Yapılan hazırlıklar sırasında çıkan bir çatışmada, Yüzbaşı Algren, samuraylar tarafından esir alınmıştır.

Samuray köyüne getirilen Yüzbaşı Algren, burada samurayların erdemli davranışlarına ve hayata bakış açılarına tanık olunca, tarafını da değiştirmeye karar verecektir.

YouTube video

8- Schindler’in Listesi

Başrollerinde Liam Neeson, Ralp Fiennes, Ben Kingsley gibi isimlerin bulunduğu Schindler’in Listesi, 1993 yapımı ve IMDB puanı 8.9’dur. Unutulmaz filmler listesi içinde yer alır. Yalanlarımız ortaya çıkmadıkça hepimiz dürüstüz sözüyle yüreklere kazınan film, biyografi, dram ve tarih konuludur. Filmin yönetmenliğini ünlü yönetmen Steven Spielberg yapmıştır.

Schindler’in Listesi Filmi Konusu:

Nazi askerlerine metal sefer tası üreten bir fabrikanın sahibi olan Oskar Shindler, Polonya’daki fabrikasında 1100 Yahudi’ye iş vermiştir. Amacı, Nazi güçlerinin Yahudiler üzerindeki baskısı ve Yahudiler üzerinde uyguladığı politikadır. Bu durumun ortaya çıkacağını anladığı anda kurtaracağı isimlerin listesini yapan Shindler, tüm çalışanlarının hayatını kurtarmaya çalışacaktır.

YouTube video

9- Truva

Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Sean Bean gibi usta oyuncuların rol aldığı Truva, kült bir filmdir. Unutulmaz filmler listesi için adeta biçilmiş kaftantır. Truva prensi Paris ve Sparta prensesi Helen arasındaki imkânsız aşk yüzünden Truva ve Sparta arasında yaşanan savaşı anlatan film 2004 yapımı ve IMDB puanı 7.2’dir.

Yönetmenliği Wolfgang Petersen’in yaptığı filmde Aşil’i oynayan Brad Pitt’in “Kalk Truva Prensi. Kalk. Bir taşın şanımı gölgelemesine izin vermem” sözü akıllarda kalmaktadır.

Truva Filmin Konusu:

Paris ve Helen birbirine aşıktır. Helen Sparta kralı ile evlidir. İki devlet arasında yapılan resmi bir görüşme sonrasında Helen, Paris ile kaçmıştır. Bu kaçış, iki devlet arasında savaş sebebi olmuştur. Savaş sırasında gerçekleştirilen Truva Atı olayı da burada gerçekleşir. Yarı ölümsüz tanrı Aşil, bu savaşta tam bir efsane haline gelecektir.

YouTube video
 

10- Şimdi ya da Asla

Macera, dram ve komedi dalında nefis bir film olan Şimdi ya da Asla, unutulmaz filmler listesi içinde yer alan 2007 yapımı bir filmdir. IMDB puanı 7.4 olan filmin yönetmeni Rob Reiner’dir. Filmin başrollerinde usta oyuncular Jack Nicholson, Morgan Freeman ve Sean Hayes bulunuyor.

Şimdi ya da Asla Filminin Konusu:

Carter, fakir bir araba tamircisidir. Maddiyat olmadığı için okulu yarıda bırakmış ancak kendini yetiştirmiştir. 3 çocuğu olan Carter, zamanla hastalanmış ve hastanededir.

Yanına zengin bir iş adamı olan Carter gelmiştir. Carter oldukça zengin biridir ve hayatta her istediğini yapmıştır. Hastane bile kendisine aittir. Edward, kanser hastasıdır ve çok fazla zamanı kalmamıştır. İki adam hastanede başlayan arkadaşlıklarını, ölmeden önce yaptıkları bir listeyle daha da taçlandırmak isteyeceklerdir.

https://www.youtube.com/watch?v=sY76Xhyk24U

11- Avatar

Sinemanın altını üstüne getiren ve birçok rekoru elinde bulunduran Avatar filmi, unutulmaz filmler listesi içinde 2009 yapımı olarak öne çıkar. IMDB puanı 7.9 olsa da gelmiş geçmiş en güzel animasyon, aksiyon ve macera filmidir. Animasyon ve gerçeği iç içe geçiren filmin başrollerinde Sigourney Weaver, Sam Worthington, Zoe Saldana bulunuyor.

Avatar Filminin Konusu:

Pandora adlı bir gezegende, dev mavi yaratıklar yaşamaktadır. Bulundukları gezegende ise değerli madenler vardır. İnsanoğlu tarafından işgal edilen bu gezegen, belden aşağısı tutmayan eski subay Jake Sully’nin bir program için gitmesiyle hayatının değişeceği anlar olacaktır.

Sinirsel bağlantı yoluyla dev mavi yaratıklara bağlanan insan bedeni, bilim adamları için onların hayatı hakkında bilgi toplamak için mükemmel bir fırsattır. Ancak dişi avatar ile Jake Sully arasında bir yakınlaşma başlar. Bu arada göreviyle aşkı arasında sıkışıp kalan Jake, ilk başta yanlış karar verse de doğruyu bulacak ve dev cüsseli yaratıkların yanında yer alacaktır.

YouTube video

12- Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi, unutulmaz filmler listesi için farklı ve harika bir seçenektir. üç farklı birbirinin devamı seriden oluşmaktadır. 2001 yapımı olan filmin IMDB puanı 8.8’dir. Macera, fantastik, bilim kurgu konulu filmin yönetmenliğini Peter Jackson yapmıştır.

Yüzüklerin Efendisi Filminde Elijah Wood, Andy Serkis, Martin Freeman, Ian McKellen, Orlanda Bloom, Sean Astin, Sala Baker, Liv Taylor, Vigo Mortensen gibi oyuncular bulunmaktadır. 

Yüzüklerin Efendisi Filminin Konusu:

Orta Dünyanın korunması ve kötü Souron’un zulmünden kurtulmak için tek bir güç yüzüğü vardır. Bu yüzük ise Hüküm Dağı’nda eritilmedikçe, Souron’un zulmü bitmeyecektir.

Genç Hobit, elindeki güç yüzüğünü Hüküm Dağı’na götürmek için, arkadaşı Sam ile yola çıkar. Yolda kendisine Gandalf, yol gezen, bir elf ve bir cüce eşlik edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!