featured

Üretim Şeklini Gördükten Sonra Bir Daha Yemeyeceğiniz 8 Ürün

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Son dönemlerde sosyal medyanın da gücü sayesinde birçok üretim tesisindeki hijyensiz koşullara şahit oluyoruz. Günlük hayatta tükettiğimiz birçok ürünün aslında ne kadar da pis şekilde üretildiğini görüyoruz. Bu haberler ve görüntüler sadece gördüklerimiz. Bir de halen bilinmeyen ve gönül rahatlığıyla tüketilen ürünler bulunmaktadır.

Üretim koşullarını bilmediğimiz ve her gün tükettiğimiz ürünler arasında sütten şekere, ekmekten fast food ürünlerine birçok yiyecek bulunuyor. Bu ürünlerin üretim aşamasında insan sağlığı ve hijyen kuralları hiçe sayılıyor. Ekmeği ayakları ile yoğuran, süt üretim tesisi içerisinde süt banyosu yapan, şekerlerin içine çıplak ayakla giren birçok işçi ve üretim sahibi bulunuyor. 

Hijyensiz Ortamlarda Üretilen 8 Ürün

Yazımızda da biraz mide bulandırıcı olsa da bunlardan bahsetmek istiyoruz. Bu ürünlerin yapımına dair fikir edindikten sonra tekrar tüketmek ister misiniz? Bunun cevabını yazımızı okuduktan ve videoyu izledikten sonra yorumlardan bizlere iletebilirsiniz. Şimdi gelin üretimini gördükten sonra yemekten vazgeçeceğiniz ürünlere bir göz atalım…

1- Tazelik Belirtisi Kurtlu Peynirler

Peynir, her kahvaltıda ve gün içinde sıklıkla tercih edilen bir üründür. İtalya’nın Sardunya Adası’nda da bu ürün çokça tüketilmektedir. Fakat bu peynir çeşidi bizim yediklerimizden biraz farklı. Bu peynir üretim aşamasında dış ortamda bekletiliyor ve sineklerin üzerine konmasına izin veriliyor. Sinekler peynir içerisine mikroorganizmaları bırakıyor ve kurtçuklar oluşuyor. Ada sakinleri bu peynirleri kurtlar canlı ise taze kabul ederek yiyor. Peki siz bu peyniri yer misiniz?

2- Kanalizasyondan Toplanan Sıvı Yağ

Sıvı yağlar lezzetli yemekler ve kızartmalar yapmak için sürekli olarak kullanılmaktadır. Fakat Çin’de yer alan restoranlar ve evler biraz farklı şekilde bu yağları üretiyorlar. Büyük restoranların bulunduğu kanalizasyon yağ artıkları ile dolu oluyor. Yerel halk bu kanalizasyonlardan katılaşmış yağları topluyor ve sıvılaştırarak tekrardan kullanıyorlar. Korona nedeni olarak sadece yarasayı suçlamak pek de adil değil mi?

3- Süt Üretim Tesisinde Süt Banyosu

İnsan sağlığının hiçe sayıldığı ülkeler arasında maalesef Türkiye’de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Konya’daki bir süt üretim tesisinde çekilen video gündeme oturmuştu. Bir işçi süt üretim tesisinde süt banyosu yapıyordu. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tesis kapatıldı ve işçiler hakkında işlem başlatıldı.

4- Hatır İçin Çiğ Tavuk Yer misiniz?

Japon kültürü tıpkı Çin gibi farklı yemeklere ev sahipliği yapmaktadır. Onlardan birisi de çiğ olarak yenilen tavuk etidir. Fakat tavuk eti, kırmızı et gibi çiğ yenmeye müsait değildir. Yeteri kadar pişirilmediği takdirde zararlı olmaktadır. Bu nedenle Japonya’da yediğiniz tavuk yemeklerine dikkat ediniz.

5- Arılı Moki Tatlısı

Çin yine skandal bir ürün ile karşımızda. Moki ismi ile bilinen bu tatlı arıların kol gezdiği açık alanlarda açılarak yapılıyor. Onlarca arının üzerine konduğu hamurun içerisinde haliyle arılar giriyor ve merdaneyle beraber hamurla özdeşleşiyor. Çin’de bu tatlıyı denerseniz arı gördüğünüzde şaşırmayın!

6- Fast Food Skandalı

Fast food ürünlerine karşı genel kanı sağlıksız oldukları yönündedir. Bu düşünce videoyu izledikten sonra pek de yanlış olmadığı anlaşılıyor. Müşterisine kızan çalışan, hamburger ekmeğini önce zemine sürüyor sonra süsleyip gönderiyor. Ayrıca tarihi geçmiş ürünler kullanılıyor. Hamburger yerken iki kez düşüneceksiniz gibi…

7- Şeker Ayaklar Altında

Şimdiki adresimiz Hindistan’da bir şeker üretim tesisi. Tesis dediğimize bakmayın burada şekerler biraz değişik şekilde üretiliyor. Şeker kamışları kaynatıldıktan sonra karamel haline geliyorlar. Asıl mide bulandırıcı kısım bundan sonra başlıyor. İşçiler, çıplak ayak ile karamel hale gelmiş şeker kazanın içine giriyor ve o şekilde şekerleri kalıplara dolduruyorlar. Sanırım artık çayı şekersiz içenlerin sayısı artacaktır.

8- Ekmeğe Basılmaz Sözünü Burada İşlemiyor

Bizim kültürümüzde hamura ve ekmeğe saygı büyüktür ve kesinle ayak ile basılması hoş karşılanmaz. Fakat Hindistan’da bu durum biraz farklı işliyor. Ekmek işçileri hamurları bir zemine seriyor ve ayakları ile eze eze yoğuruyorlar. Hindistan’da ekmek yememek için iyi bir sebep!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!