featured

Uyku Problemine Çözüm Olacak İçecekler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyku problemine çözüm arayışları her yaştan insanın ortak sorunudur. Genci ihtiyarı fark etmeksizin herkes belirli dönemlerde uyku problemi yaşamaktadır. Kimisi hastalıktan kimisi ise psikolojik sorunlardan kaynaklıdır. Doktor tavsiyesi ile bazı ilaç kullanan kişiler olsa da doğal çözüm arayanların sayısı bir hayli fazladır.

Elbet sizler de herkes gibi uyku problemi çekmişsinizdir. Peki, hiç uyku problemine iyi gelen içecekler konusunu düşündünüz mü? Her ne kadar içecekler ile bu sorunlar çözülmez gibi düşünüyor olsanız da bazı içecek türleri uyku hali için biçilmiş kaftandır.

İyi bir uyku çekmek için mutlaka bir düzene sahip olmak gerekiyor. Bunun için de sabah erken kalkmak ve işlerin daha erken bitirmek gerekiyor. Hem sabah erken saatlerde kalkıldığında daha dinç hissedeceksiniz.

Sağlıklı bir uyku düzenine sahip olmak için uyku ve kalkma saatlerini 23:00 – 05:00 arasında planlamalısınız. Bu saatler arasında uyumak ve uyanmak hem kolay hem de sizi dinç tutacaktır. Erken kalkarak hayata bir adım daha önde başlayabilirsiniz.

Uyku Problemine Çözüm Mucizevi İçecekler

Uyku problemi hayatımızın her alanında kaşımıza çıkmaktadır. Özellikle bir gece uykusuz kaldıysanız tekrar düzeltmek büyük bir işkence haline geliyor. Uyku problemine çözüm olan içecek listemizden seçeceğiniz içecekler sizi rahatlatacaktır. İyi bir uyku çekmeden önce rahatlamalı ve stresten uzak kalmalısınız.

Peki, sizde stres oluşturan şeyler neler? Stresten uzak kalmak için öncelikle alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Söz konusu alışkanlıklarınız arasında televizyon izlemek varsa kesinlikle bırakmalısınız. Gündemin getirdikleri oldukça stresli zaman geçirmenize neden olacaktır.

1- Papatya Çayı ile Uyku Problemi Çözümü

Uyku problemi yaşayan kişilere genellikle sunulan içeceklerden birisi papatya çayıdır. Papatya çayı içeriğinde bulundurduğu enzimler sayesinde kısa sürede rahatlamanızı sağlamaktadır. Uyku problemine iyi gelen içecekler arasında yer alan papatya çayı en çok tercih edilen içecektir.

Beynin rahatlama noktasına doğrudan etki eden papatya çayı kısa sürede rahatlamanızı ve uykuya hazır hale gelmenize olacak sağlıyor.

2- Melisa Çayı ile Uyku Problemi Çözümü

Melisa çayı, papatya çayından sonra tercih edilen en güçlü sakinleştiricidir. Hazır olarak satın alabileceğiniz gibi aktarlardan da temin edebileceğiniz melisa çayı kısa sürede yatışmanıza olanak sağlayacaktır.

Yapılan bir toplumsal araştırma da bir grup uyku problemi yaşayan kişilere yatmadan önce melisa çayı önerilmiş. Söz konusu testte melisa çayını kullanan kişiler kısa sürede uykuya salmış ve olumlu geri dönüş sağlamış.

3- Süt ile Uyku Problemi Çözümü

Özellikle küçük çocukların ılık bir süt sonrası uykuya daldığını gözlemlemişsinizdir. Peki, ılık sütün gerçekten yatıştırıcı etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Uyku problemine iyi gelen içecekler arasında yer alan Süt son zamanlarda daha da çok tercih edilmeye başlandı.

Laktoza karşı bir alerjiniz yoksa yatmadan önce içeceğiniz ılık süt kısa sürede uykuya dalmanıza neden olacaktır. İçeriğinde bulunan melatonin hormonu hiç çekmediğiniz kadar rahat bir uyku çekmenizi sağlayacaktır.

4- Vişne Suyu ile Uyku Problemine Çözüm

Son zamanlarda yapılan araştırmalar vişne suyunun dinlendirici etkisi olduğunu ortaya çıkartıyor. Yapılan test ve araştırmalar sonucunda uyku problemine karşı kullanılabilecek en etkili silah vişne suyu seçiliyor.

Yatmaya hazırlanmadan yarım saat önce içeceğiniz vişne suyu rahatlamanızı sağlayacaktır. Süt gibi içerisinde melatonin hormonu bulunduran vişne suyu uyku problemlerine karşı kullanılabilir. Vişne suyu ve diğer içeceklerin etkilerini daha iyi gösterebilmesi için yeme içme durumlarını ortalama bir saat önce durdurmanız gerekmekte.

Uyku Problemine Çözüm Olarak Alışkanlıklarınızı Değiştirin

YouTube video

Alışkanlıklar ve yaşam biçiminiz uyku probleminizi doğrudan etkilemekte. Gece çalışan birisiyseniz düzenli bir uyku süreniz olmasını elbette bekleyemeyiz. Ancak sosyal medyada zaman geçiren, bilgisayarda zaman geçiren birisiyseniz söyleyeceğimiz bazı tavsiyeler daha rahat şekilde uykuya dalmanızı sağlayacaktır.

Yatmaya hazırlanırken ortalama yarım saat önce kendinizi tüm ışıklardan arındırmanız gerekiyor. Özellikle monitör ve ekran ışıkları sizi doğrudan etkilemekte. “Mavi Işık” olarak bilinen bu ışık türü uykunuzu kaçırmak için yeterlidir. Elektronik cihazlarınızda “Mavi Işık” filtresi bulunuyorsa aktif etmeniz hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Uyku Problemine Çözüm Tavsiyeleri

Eğer uyku apne sendromu var ise bir doktora başvurmalısınız. Uyku apnesi, uyku sırasında size problem çıkartabilir ve sürekli olarak uyanmanıza neden olur. Tedavi edildiği takdirde kronik uykusuzluk önemli bir iyileşme gösterecektir.

Gün içinde yaşanan olaylar, iş sonrası stres bozukluğu, huzursuz bacak sendromu uyku bozuklukları nedenlerinden olabilir. Uykunuz nasıl bölünüyor veya uykunuzu bölen nedir sorularını cevaplamanız gerekiyor. Verdiğiniz cevaplara göre sağlıklı bir uyku için iyi bir şeyler araştırılabilir ve ne iyi gelir öğrenilebilir.

YouTube video

Aynı saatte uyup uyanmamakta uykusuzluğa neden olabilir. Kısa süreli uyanmalar yaşanabilir. Uyku problemine çözüm ile ilgili yazımızdaki çaylar sadece öneridir. Gerçek tedavi için doktorunuza mutlaka başvurmalısınız.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!