featured

Uzaylılar Gerçek mi ? Uzaylılar Var mı ? İşte, Farklı Bilim İnsanlarının Yaklaşımları ile Uzayın Sırları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmişten bugüne süregelen en önemli sorulardan ilki cevaplandı mı? Uzaylılar gerçek mi? Uzaylılar var mı? Bilim insanları bu iki soruyu nasıl açıklıyor?

Uzaylılar gerçek mi sorusuna ünlü bilim adamları daha önce duyulmamış, inanılması zor açıklamalarda bulundular. Pentagon UFO görüntüleri yayınlarken, bu durumun gerçek mi yoksa aldatmaca mı olduğu tüm dünyayı etkiledi.

O dönem sosyal medya platformları UFO haberleri ile dolup taşarken, dünyada binlerce uzaylı filmi çekildi. Uzaylıların galaksimizi ziyaret ettiklerini belirten Avi Loeb ve Mars’ta Amerika ile ortak üs kurduklarını ifade eden İsrail Savunma Bakanlığı Uzay Başkanı’nın yakın zamanda yaptıkları açıklamalar çok dikkat çekti. İşte o haberin detayları…

2/21

Avi Loeb Galaksimize Uzay Aracı Girdiği Tespit Edildi

Avi Loeb Galaksimize Uzay Aracı Girdiği Tespit Edildi

2017 yılının Ekim ayında eşi benzeri görülmemiş ışık hızında ve gezegen yörüngelerine ters yönde hareket eden yıldızlararası nesne tespit edilmiştir.

3/21

Güneş Yörüngesinden Dönüşte 40 Gün Sonra Fark Edildi

Güneş Yörüngesinden Dönüşte 40 Gün Sonra Fark Edildi

Oummuamua adındaki güneşten ayrılırken fark edilen bu nesnenin, 2022 yılında Neptün’ün yörüngesinden geçeceği hesaplanıyor.

4/21

Avi Loeb Uzay Gemisinden Kopan Parça Olduğunu İddia Ediyor

Avi Loeb Uzay Gemisinden Kopan Parça Olduğunu İddia Ediyor

Avi Loeb uzaylılar var mı sorusuna; daha önce görülmemiş hızda hareket eden metalik parlaklığa sahip nesnenin uzaylılara ait olduğu şeklinde cevap veriyor. Tespit edilen nesnenin, güneşten enerji yakıtı almak için fırlatılmış uzay gemisinin bir parçası olduğunu ifade ediyor.

5/21

Oummuamua Nedir?

Oummuamua Nedir?

2017 yılında galaksimize başka yıldızlardan geldiği ilk defa tespit edilebilen, Hawai yerel dilinde izci anlamına gelen nesnedir.

6/21

Avi Loeb Kimdir?

Avi Loeb Kimdir?

Harvard Üniversitesi Astrofizik bölüm başkanlığı yapan teorik fizik profesörüdür. Stephan Hawking’in yakın çalışma arkadaşıdır. Uzaylılar konusunda yazdığı son kitap ile dikkat çekmiştir.

7/21

Stephan Hawking Kimdir?

Stephan Hawking Kimdir?

2018 yılında hayatını kaybeden Hawking, genel görelilik ve karadelikler kuramını birleştiren Einstein’dan sonra temel fizik kanunlarının ispatını yapabilen en ünlü İngiliz astrofizikçidir.

8/21

Stephan Hawking Uzaylılar Konusunda Neler Söyledi?

Stephan Hawking Uzaylılar Konusunda Neler Söyledi?

Stephan Hawking, onlarca kitabında Uzaylılar var mı ve uzaylılar gerçek mi sorularına cevap vermeye çalışmıştır. Hawking, uzayın gelişmiş yaşam formlarına sahip olabileceğini ve yalnız olmadığımıza inanıyordu. İnsanlığın önümüzdeki 100 yıl içinde Mars’ta var olan koloni yaşamına geçmesi gerektiğine inanıyordu.

9/21

Hawking Önümüzdeki 100 Yıl İçinde İnsan Irkının Tehlikede Olduğunu Söyledi

Hawking Önümüzdeki 100 Yıl İçinde İnsan Irkının Tehlikede Olduğunu Söyledi

Yumurtaları aynı sepete koymamak gerekiyor şeklinde örneklendirme yapan Hawking, insanlığın tek yerleşim yerinin dünya olmaması gerektiğini belirtti. Türümüzün 100 yıl içinde yok olabilme tehlikesi olduğunu söyledi.

10/21

"Uzaylılar Bizimle İletişim Kurarsa Asla Cevap Verilmemeli"

“Uzaylılar Bizimle İletişim Kurarsa Asla Cevap Verilmemeli”

Dünya dışı yaşamların olabileceğini, Glise832c gezegeni gibi yerden, başka yaşam formlarının bize sinyal göndermesi durumunda asla yanıtlanmamalıdır. Kesinlikle barışçıl sonuç doğurmayacaktır, bu insanlığın sonunu getirebilir.

11/21

Glise832c Gezegeni Nedir?

Glise832c Gezegeni Nedir?

Uzaylılar var mı sorusuna Glise832c gezegenine ulaştığımızda öğrenebiliriz belki de kim bilir? Konum itibariyle sıcaklığı Dünyamıza çok yakın benzerlik gösteren bulunmuş ilk gezegendir. Güneşin kütlesinin yaklaşık yarısı büyüklüğünde bulunan bir yıldız etrafında döner.

12/21

Prof. Haim Eshed Kimdir?

Prof. Haim Eshed Kimdir?

1981-2010 yılları arasında yaklaşık 30 yıl İsrail savunma bakanlığına bağlı uzay güvenlik programının başkanlığını yapmış astronot ve havacılık profesörüdür. Çeşitli alanlarda çok sayıda ödüller kazanan Eshed, İsrail uzay programının babası olarak bilinir.

13/21

Marsta Galaktik Federasyon Kuruldu

Marsta Galaktik Federasyon Kuruldu

Prof. Eshed Yedioth Ahronoth  gazetesine verdiği röportajda, ‘’yeraltı Mars üssünde uzaylılar ile Washington arasında anlaşma yapıldı’’ ifadesini kullandı.

14/21

Trump Uzaylılar Gerçek mi Konusunu Açıklamak İstedi

Trump Uzaylılar Gerçek mi Konusunu Açıklamak İstedi

Eshed’in söylediğine göre ‘’Trump bu üssü açıklamak istedi, fakat uzaylılar Trump’ın halka bunu ifşa etmesine izin vermedi. Henüz insanlığın buna hazır olmadığını söylediklerini’’ ifade etti.

15/21

Eshed : "Uzaylılar İnsanlığın Gelişimini Bekliyorlar"

Eshed : “Uzaylılar İnsanlığın Gelişimini Bekliyorlar”

Eshed röportajında ‘’İnsanlık uzay ve uzay gemilerini anlayacak aşamaya henüz gelmediği için panik yaratılsın istemediklerini ve uzaylıların, insanlığın akıl ve anlayış geliştirebilecekleri zamanı beklediklerini ’’ söyledi.

16/21

Uzaylılar Evreni Araştırmak İstiyorlar

Uzaylılar Evreni Araştırmak İstiyorlar

Eshed ‘’Uzaylıların da insanlar gibi evreni araştırdıklarını ve insanlığın kendilerine bu konuda yardımcı olmasını istiyorlar, onlar barışçıl ‘’şeklinde açıklama yaptı.

17/21

Prof. Eshed Neden Uzaylılar Konusunda Açıklama Yaptı?

Prof. Eshed Neden Uzaylılar Konusunda Açıklama Yaptı?

88 yaşındaki Profesör uzaylılar var mı konusunda şu ifadeleri kullandı: ‘’ 5 yıl önce bunları söyleseydim deli olduğum düşünülür, hastaneye kaldırıldım. Geldiğim noktada kaybedecek hiç bir şeyim yok. Ödüllerimi aldım,  yurt dışında saygınlığım var.’’

18/21

Galaksi, Yıldız ve Gezegen Sayısı Ne Kadardır?

Galaksi, Yıldız ve Gezegen Sayısı Ne Kadardır?

Evren, henüz ışığı bize ulaşan gözlemleyebildiğimiz 2 trilyon galaksiden oluşur. Bunların her birinde ise 1 trilyon yıldız vardır. Bu ikisinin çarpımı, toplam yıldız sayısını verir. Yıldızların etrafında en az birkaç tane gezegen bulunduğundan, toplam gezegen sayısını hesaplamak çok büyük rakamlar verir.

19/21

Uzayda Yaşam Olma İhtimali Nedir?

Uzayda Yaşam Olma İhtimali Nedir?

Başka galaksiler içindeki yıldızların etrafında, dünyanın konumuna benzer gezegenlerin olma ihtimali henüz kanıtlanmasa da mümkündür. Bu da Rare- Earth hipotezini doğurur.

20/21

Rare- Earth Hipotezi nedir? Uzaylılar Gerçek mi ?

Rare- Earth Hipotezi nedir? Uzaylılar Gerçek mi ?

Evrimin bir başka umulmadık versiyonunun oluşumunu kabul eden hipotezdir. Dünya dışı gezegenlerde farklı kombinasyonlara sahip yaşam formlarının olabileceğini varsayar. Ayrıca bunun oldukça nadir bir durum olduğunu ifade eder.

21/21

Bilimle Kalmanız Dileğimizle...

Bilimle Kalmanız Dileğimizle…

Bugüne kadar binlerce bilim insanının üzerinde düşündüğü uzaylılar, gerçekten var mı? Bunu anlayabilmemiz için biraz daha fazla beklememiz gerekecek, sanırız. Siz de Bilim haberlerimizi takip etmek, Spor haberleri ile gündemde kalmak ve Teknoloji haberleri ile yeniliklerden haberdar olmak istiyorsanız, OkuHaber sitemizi takip etmeye devam ediniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!