featured

Uzmanlar Botoks Yaptıranları Uyardı: Aynı Zamanda Botoks ve Covid-19 Aşısı Yaptırmayın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li uzmanlar, botoks yaptıranları uyardı! Botoks ve dolgu gibi güzellik işlemlerinin, covid-19 aşısı ile aynı dönemde yaptırılması durumunda bazı yan etkilerin görülebileceği açıklandı. Tüm dünya koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle alarm durumundayken, dolgu ve botoks gibi güzellik işlemleri yaptıranlar için oldukça önemli açıklamalar geldi.

mRNA Aşıları, Botoks ve Dolgu Yaptıranlarda Reaksiyona Neden Olabiliyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen gazetelerinden olan Wall Street Journal’da yayınlanan habere göre; uzmanlar, dolgu ve botoks gibi estetik işlemlerini Covid-19 aşısı ile yakın zamanda yaptırmanın bir takım yan etkilere neden olabileceğini söyledi ve bu işlemleri yaptıranları uyardı. Alanında uzman doktorların yayınladığı rapora göre; çok sık olmasa da mRNA aşıları, asit bazlı cilt altı enjeksiyonlarının ciltte şişliğe yol açıyor ve reaksiyona neden oluyor.

Covid-19 Aşısı Yaptıranlar, Estetik Uygulamalarını Ertelemeli

ABD Plastik Cerrahlar Topluluğu Başkanı Gregory Greco, covid-19 aşısı ile botoks, dolgu gibi işlemlerin arasında 2/3 haftalık ara olması gerektiğini dile getirdi. Ancak DR. Greco, sağlık için covid-19 aşılarının güzellik uygulamaları için ertelenmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yan Etkilerden Korunmak İsteyenler, Botoks İşlemlerini Erteliyor

Beverly hills’te estetik hemşiresi olarak çalışan Kristina Kitsos, doldu ve botok gibi güzellik işlemleri yaptıran pek çok kişinin bu işlemleri, yan etkilerden korunmak adına ertelediğini dile getirdi. Koronavirüsten korunmak için covid-19 aşısı olanlar, kötü bir durumla karşılaşmamak için estetik işlemlerini bir sonraki aya ertelemiş durumda.

Her Şeye Rağmen Botoks ve Dolgu İşlemlerine Talep Artıyor!

ABD’li uzman doktor alain Michon, covid-19 aşısı ile botoks işlemlerinin aynı dönemde yapılması durumunda söz konusu yan etkilerin ortaya çıkma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirtiyor.

Yaptıkları araştırmalara göre yan etki gören iki hastaya rastladıklarını dile getiren Michon, yan etki oranının %1’den düşük olduğunu ifade ediyor. Ancak her şeye rağmen botoks ve dolgu işlemlerine olan talep günden güne artış gösteriyor.

Kaynak: Sozcu.com.tr

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!