featured

Varislerin Oluşmaması İçin Yapmanız Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle 50 yaş üzeri kadın ve erkeklerde görülen varis, vücudumuzdaki toplar damarlarda meydana gelen problemlerle oluşur. Birçok sebeple oluşan varis rahatsızlığında damarlar vücutta çok fazla belirginleşmeye başlar.

Türkiye’de on milyonun üstünde kişi varis hastalığındadır. Estetik açıdan özellikle kadınların psikolojisini bozan varisler, hayat kalitemizi azaltan fazlasıyla sıkıntılı bir hastalıktır. Şimdi varis hastalığını sizlere detaylıca anlatalım.

Varis Nedir?

Bu başlık altında özellikle yaz aylarında kadınların problemi olan “varis nedir?” sorusunu yanıtlayacağız. Vücudumuzda özellikle bacaklarda oluşan toplardamar genişlemesine varis denir.

Toplardamarların genişlemesiyle oluşan varis şişmanlık, gebelik, hormon tedavileri, dar giyinmek, yaşlılık, uzun süre ayakta kalmak gibi faktörlerle meydana gelir.

Hatta kadın olmak bile varis oluşumu için bir sebeptir. Şimdi gelin korkulu rüyamız olan varisin nasıl oluştuğunu öğrenelim. Peki vücudumuzda varisin belirtileri nelerdir?

Varisin Belirtileri

Fiziksel ve psikolojik olarak bizleri fazlasıyla etkileyen varisin belirtilerini şimdi sırasıyla anlatacağız. Ayakta dururken ağrı hissediyorsanız, bacaklarınızda mor renkli ya da mavi renkli şişlikler meydana geldi ise bedenen bacaklarınızda huzursuzluk hissediyorsanız, çok çabuk yoruluyorsanız, gece krampları yaşıyorsanız ve bacaklarınızda uyuşukluk veya şişlik varsa varis riski taşıyorsunuz demektir.

Varis Kremi İnternet üzerinden, televizyonlardan özellikle varis tedavisi için pek çok reklam görebilirsiniz. Varis kremi de bunlardan sadece bir tanesi…

Özellikle mucize diye başlayan reklamlara sakın ola inanmayın ve varisin mekanik bir hastalık olduğunu, dışarıdan kremle tedavi edilemeyeceğini unutmayın.

Varisin Çaresi

Varis hastalığı uzman hekimler tarafından giderilmektedir. Dolayısıyla bir hekim eli değmeden varisin çaresi var diyemeyiz. Hekimler ise son dönemlerde varis tedavisi için özellikle lazer tedavisini tercih etmektedir.

Bu tedavide lazerle damara  katater konulur ve bir ışın yardımıyla damar yakılır. Operasyonda lokal anestezi yapılır ve hasta tedavi sonrası günlük yaşamına dönebilir.

Varisten Korunma Yolları

Sonu tıbbi bir operasyon olan varisten korunma yolları sırasıyla şöyledir. Öncelikle fırsatınız olduğu her an bacaklarınızı soğuk suyla tanıştırın. Çünkü soğuk su kanın daha hızlı kalbe gitmesini sağlar.

Yaz aylarında güneş altı yerine denizde vakit geçirin. Güneş ışınları damarlarınızın içine kanın birikmesine neden olur. Dar giysilerden mutlaka kaçının. Yemeklerinizdeki baharat dozunu azaltın. Pantolon kemerlerinizi aşırı sıkmayın. Günde iki litre su için. Çünkü su kanın akışını hızlandırır. Yarım saatte bir on beş adım atın. Yürüyüş yapın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!