featured

Venezuela Angel Şelalesi… Bir Dünya Harikası ve Onun İlginç Keşif Öyküsü…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en yüksek şelalesinin Venezuela Angel Şelalesi olduğunu duydunuz mu? Bu yazımızda sizlere dünya üzerinde bulunan en yüksek şelaleyi tanıtacak ve bu şelalenin ilginç keşfedilme hikayesini sizlerle paylaşacağız. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları ile Venezuela Angel Şelalesi

Dünyanın En Yüksek Şelalesi Venezuela Angel Şelalesi…

Angel Şelalesi nerededir? Atlantik Okyanusu kıyısında yer alan Venezuela’nın benzersiz doğal güzelliği içerisinde yer alan bir şelale, her göreni kendine hayran bırakıyor. Bu muhteşem şelale aynı zamanda dünyanın en yüksek şelalesi olma ünvanına da sahip bulunuyor. Ünü dünya çapında yayılan Angel şelalesinden dökülen sular ise daha sonra Churun Nehrine karışıyor.

Angel şelalesinin yüksekliği kaç metredir? Yapılan resmi ölçümlere göre toplam da 979 metre yüksekliğe sahip olan Venezuela Angel şelalesi suları ise, tepe noktasından şelale tabanına doğru tam 807 metre boyunca herhangi bir engele çarpmaksızın serbest düşüş yapıyor. Bu anlamda da şelale benzersiz bir doğal güzelliğe sahip bulunuyor.

Venezuela Angel şelalesi Venezuela yerli dilinde Kerepakupai Vena Şelalesi adı verilirken, İspanyolca da ise şelalenin adı Salto Angel olarak geçiyor.

1- Venezuela Angel Şelalesi Keşfi

Dünyanın en yüksek şelalesi olan Angel şelalesi ilk olarak 1912 yılında Venezuela asıllı kaşif Ernesto Sanchez La Cruz tarafından keşfedilmişse de, şelalenin tüm dünyaca tanınması Amerikalı Pilot Jimmie Angel sayesinde gerçekleşmiştir.

YouTube video

Venezuela Angel şelalesi hikayesi ise şöyledir; Usta bir pilot olan Jimmie Angel 1933 yılında uçağı ile değerli taşlar bulma amacıyla Venezuela taraflarına yolculuğa çıkmış ve bu önemli şelaleyi görmüştür. Şelalenin güzelliği ve de muhteşem doğası karşısında hayran kalan Jimmie Angel, hemen sonra tDekrar bu kez eşi ve iki arkadaşıyla bu şelaleyi görmek için yolculuğa çıkmış ancak bu kez uçağı yerlilerin Şeytan Kanyonu adını verdikleri Auyan Tepesinde düşmüştür.

Jimmie Angel ve yanında bulunanlar şelalenin çevresinde bulunan ormanda tam onbir gün boyunca hayatta kalmayı başarmışlar ve sonunda küçük bir kasabaya ulaşmışlardır. Jimmie Angel’ın bu yaşam mücadelesi ve Şeytan Kanyonundan çıkabilmesi yerliler tarafından efsane haline getirilmiş, Jimmie Angel şeytanı yenen insan olarak yerli halk arasında ün kazanmış ve şelaleye de Angel Şelalesi adı verilmiştir.

YouTube video

Yine 1939 yılında şelalenin adı Venezuela devlet haritalarında da Angel Şelalesi olarak gösterilmek suretiyle bu isim aynı yıl resmiyet kazanmıştır. Bu ilginç keşif öyküsünde önemli yeri bulunan Jimmie Angel’ın düşen uçağı ise, tam otuz üç sene boyunca düştüğü ormanlık alanda kalmış, daha sonra bulunduğu yerden kaldırılarak Maracay’da bulunan Aviation Müzesinde sergilenmeye başlamıştır.

2- Venezuela’nın En Gözde Turizm Rotası 

Dünyanın en yüksek şelalesi Angel-Venezuela, UNESCO Dünya Mirası listesi içine alınmış Venezuela’nın doğu kısmında yer alan Canaima Milli Parkı içinde bulunmaktadır.

Turizmine en önemli katkıyı sağlayan Venezuela Angel Şelalesi, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Görkemli görünümü, muhteşem doğal güzelliği ve ilginç keşfedilme öyküsü ile dünyanın en yüksek şelalesi olan Angel Şelalesi ziyaretçilerini her anlamda büyülemektedir.

Venezuela Angel şelalesi sularının en bol olduğu aylar ise Haziran ve Kasım aylarıdır. Buna karşılık Aralık ve Mart aylarında ise şelalenin suyunun azaldığı aylardır. 

YouTube video

Bu bilgiye göre söz konusu Şelale için en uygun ziyaret zamanının da Haziran ve Kasım ayları olduğu söylenebilir. Venezuela Angel Şelalesi, özellikle son yıllarda yapılan “Dünyanın En Güzel Yerleri Listelerinde” de sürekli olarak yer alan bir doğa harikası olarak dikkat çekmektedir. Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Cape Town nerede bilgi almak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!