featured

Venüs Gezegeni Nedir? Özellikleri Nelerdir? İşte Dünya’nın İkiz Kardeşi Venüs Gezegeni ve Merak Edilenleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venüs gezegeni, birçok ilginç özelliğe sahiptir ve uzun yıllardır uzay araştırmalarına da konu olmuştur. Hatta öyle ki Venüs gezegeni atmosferinde yaşam ihtimalini bile akıllara getirmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=OQqth5N_LUs

Geçmişte yaşam olduğu düşünülen gezegenlerden biri de Venüs’tür. Venüs, bilim adamlarının dikkatini çeken ve sıklıkla üzerinde çalışılan gezegenlerden biridir. Peki Venüs gezegeni nasıl bir gezegendir? Venüs gezegeni özellikleri nelerdir? İşte detaylar…

Venüs Gezegeni Özellikleri Nedir?

Venüs gezegeni, insanlar uzaya yöneldiğinden beri güneş sistemindeki tüm gezegenler gibi merak edilir oldu. Bu yüzden Venüs gezegeni de artık çok aşina olduğumuz bir gezegen. Bu gezegen güneşe olan uzaklığı açısından ikinci sıradadır. Adını Yunan mitolojisinde Afrodit denen Roma tanrıçasından almıştır.

Güneş doğup battıktan sonra Venüs dünyadan görülebilir. Venüs, Merkür ile Dünya arasında bulunur ve güneş ışığının %76’sını yansıtır. Dünyanın ikizleri olarak bilinen Venüs’te, kendi ekseni etrafında yavaşça döndüğü için bir gün bir yıldan uzundur. Güneş etrafındaki dönüşü 225 dünya günü (1 yıl) sürmesine rağmen, kendi ekseni etrafındaki dönüşü 243 dünya günü (1 gün) sürer.

Peki Venüs gezegeninin diğer adı nedir? Venüs gezegeni astroloji için neyi temsil eder? Venüs gezegeni hakkında bilgi arıyorsanız, devam edelim!

1- Venüs Gezegeni Diğer Adı Nedir? 

Venüs, antik Yunan uygarlığında güzellik tanrısı olan Afrodit ile ilişkilidir. Ayrıca gizemli güçlerle ilişkilendirilerek Çoban Yıldızı’nı merkez olarak seçmişlerdir. Dünyanın bir günü söz konusu olduğunda, Venüs’ün güneş etrafında dönmesi 224 gün sürer. Bilim adamlarının araştırmalarına göre Venüs, dünya ile benzerliğinden dolayı kardeş gezegen olarak adlandırılmıştır.

2- Venüs Gezegeni Sıcaklığı Ne Kadar?

Venüs gezegeni güneşe en yakın ikinci gezegen olmasına rağmen, sistemimizdeki en sıcak gezegendir. Bunun nedeni, dünyadaki sera etkisine benzer şekilde, dünyanın yoğun atmosferinin ısıyı içeride tutmasıdır. Ama elbette, bu etki Venüs’te çok daha fazla. Bu da yeryüzündeki sıcaklığın 467 dereceye yükselmesine neden oluyor. 

Ölçülen yüksek sıcaklık, Venüs araştırmalarının da en büyük düşmanıdır, çünkü fırlatılan sondalar, Venüs’ün yüzeyinde yalnızca kısa bir süre hayatta kalabilir. Bu nedenle, Venüs’ün yüzeyiyle ilgili araştırmalar çok sınırlıdır.

3- Venüs Gezegeni Dünya’dan Görünüşü Nasıl?

Venüs gezegeni, gökyüzündeki en parlak gök cisimlerinden biridir. Venüs, Dünya’ya en yakın gezegendir ve büyüklüğü ile şekli Dünya’ya çok benzediği için ikiz kız kardeşi olarak adlandırılır. Bulutsuz bir gecede başınızı kaldırırsanız, parlaklığı onu birçok yıldız ve gök cismi arasından kolayca seçmenizi sağlar. Mars, Merkür ve Jüpiter gibi çıplak gözle görebildiğimiz bazı gezegenler var, ancak Venüs kadar parlak değiller, bu yüzden onları ayırt etmek Venüs’ü ayırt etmek kadar kolay değil.

4- Venüs Gezegeni Ne Zaman Görünür?

Gökyüzünde Güneş’e yakın ve yörüngesi de dünyaya göre daha yakın olduğu için dünyadan ancak gün doğumundan önce veya gün batımından sonra görülebilir. Bu nedenle Venüs’e akşam yıldızı, sabah yıldızı veya şafak yıldızı da denir.

5- Venüs Gezegeni Neyi Temsil Eder?

Ay ve Güneş’ten sonra gökyüzünde görebildiğimiz en parlak gök cismi Venüs’tür. Öyle ki, kalite ve boyut olarak benzerliği nedeniyle dünyanın kardeşi olarak da adlandırılır. Venüs gezegeni, Güneş ile tek burçta kavuştuktan sekiz yıl sonra, aynı burçta Güneş ile kavuşum yaparak Venüs döngüsünü tamamlar.

Yaklaşık iki yılda bir geri hareketine giren Venüs, başladığı gerileme döngüsünü tamamlar ve 8 yıl sonra tekrar geri hareket eder.Bu döngüdeki hareketini kontrol ederken gökyüzüne beş köşeli bir yıldız çizecektir. Venüs’ün döngüsü nedeniyle astroloji, her 8 yılda bir sevgi ve şefkat döngüsünü tamamladığımızdan bahseder.

6- Venüs Hangi Yönde Döner?

Komşu gezegenimiz Venüs gezegeni birçok yönden garip bir gezegendir. Birincisi, tüm gezegenlerin aksine doğudan batıya doğru döner. Yani Venüs’te güneş batıdan doğar. Kendi ekseni etrafındaki turunu 243 günde, güneş etrafındaki turunu ise 224 günde tamamlar. Yani Venüs’te bir gün bir yıldan uzundur. Birçok bilim insanı, güneşin dünya üzerindeki güçlü çekişinin bu uzun günlere yol açtığına inanıyor. 

7- Venüs Gezegeni Burçlar Üzerindeki Etkileri Nelerdir? 

Terazi ve Boğa burcunun yöneticisi Venüs; aşkı temsil eder. Venüs duygularımızı, değer verdiğimiz şeyleri ve hayattaki zevklerimizi belirler. Çekicilik ve güzelliğe Venüs hakimdir. Venüs aracılığıyla kendi zevklerimizi, sanatsal eğilimlerimizi ve bizi mutlu eden nedenleri anlıyoruz. Ayrıca parayı nasıl harcadığımızı, satın aldığımız hediye türlerini ve boş zaman etkinliklerine ne kadar harcadığımızı göstermeyi de amaçlıyor.

Geleneksel olarak, astrologlar doğumdaki cinsiyete göre Venüs’ün doğum haritasındaki konumu ve durumu hakkında farklı yorumlara sahiptir. Erkek ve kadın haritalarında Venüs’ün farklı muamele görmesinin nedeni, erkeklerin Venüs’ün gezegensel özelliklerini haritada “bırakma” eğiliminde olmalarıdır.

İşte Venüs’ün burçlar üzerinde ki etkileri:

Venüste Koç: Sevgi, enerji, aktivitelerdir.Venüste Boğa: Fiziksel form, sadakat, sevgidir.Venüste İkizler: Bilgi, espirili konuşma, iletişimdir.Venüste Yengeç: Güvenlik, rahat, sevgidir.Venüste Aslan: Mahkemeler, hayal kırıklıkları, nazikliktir.Venüste Başak: Hassasiyet, güvensizlik, eleştiridir.Venüste Terazi: Sevgi, aşk, ilişki, evliliktir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!