featured

Viyana Nerede ve Avusturya Başkenti Viyanada Gezilecek Yerler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avusturya, Orta Avrupa’da yer almaktadır ve Avusturya başkenti Viyana ‘dır. Peki, Viyana nerede yer almaktadır? Kuzeyinde Çek Cumhuriyeti olan Viyana, doğusunda Macaristan İmparatorluğu olmak üzere batısında da Almanya ve İsviçre ile komşudur. Viyana’nın güneyinde ise Slovenya bulunmaktadır.

Türklerin oldukça fazla olduğu ve sarayları ile ünlenen Avusturya’ nın başkenti Viyana, oldukça büyük bir şehirdir. Viyana da gezilmesi gereken çok sayıda tarihi yer, müze ve saray vardır. Bu konumuzda Viyana’ya gidecek kişilerin mutlaka görmesi gereken 8 yerden bahsedeceğiz. İşte Avusturya başkenti Viyanada gezilecek yerler

Avusturya Başkenti Viyanada Gezilecek Yerler

1. Hofburg Sarayı

YouTube video

Avusturya başkenti Viyana’nın önemli ve sembolik saraylarından bir tanesidir. İçerisinde çeşitli müzeler bulundurmakta ve çeşitli koleksiyonların sergisi yapılmaktadır. Viyana da mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri olan Hofburg Sarayı’nın “ Gümüş koleksiyonu sergisi” ise oldukça popülerdir.

2. Kahlenberg

YouTube video

Viyana’nın en güzel manzarasını görebileceğiniz, mis gibi havası ve doğallığı ile ünlü bir yerdir. Tuna Nehri‘nebakan ve büyün Viyana’yı görebileceğiniz yükseklikte yer alan Kahlenberg, Viyana’nın en güzel ve en sakin bölgelerinden bir tanesidir. Gün batımını izleyerek ve kahvenizi yudumlayarak burada harika saatler geçirebilmeniz mümkündür.

3. Schöp Schönbrunn

YouTube video

Avusturya Başkenti Viyanada bulunan Schöp Schönbrunn, Viyana’nın en görkemli ve en önemli sarayıdır. Kraliyet sarayı olarak yapılan bu saray, turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden bir tanesidir. Çok önemli kültürel anıtlara, heykellere ve tarihi eserlere sahiplik eden Schöp Schönbrunn, harika mimarisi ile de dikkat çekmektedir. Sarayda 1400 adet oda bulunuyor olsa da hepsi gezmeye açık değil. Saray içerisinde gezmeye açık 40 oda bulunuyor ancak bu 40 odayı da gezmek bile çok fazla zaman alıyor. Sarayın geniş ve görkemli bahçesi turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

4. Stephansplatz

YouTube video

Stephansplatz , gotik tarzında inşa edilmiş, Avusturya’nın dini simgesi ve en önemli dini yapısı haline gelmiş bir katedraldir. Avusturya Başpikopusu burada yaşamaktadır. Girişi ücretsiz olan bu katedral, ayin günlerinde oldukça kalabalık olabilmektedir.

5. Avusturya Parlamento Binası

YouTube video

İsim olarak bakıldığında gezilecek bir yer olarak tercih edilmeyecek gibi görünen Avusturya Parlamento Binası, Avusturya’nın en görkemli yerlerinden bir tanesidir. Kristal renkli tavanı, mimarisi, heykelleri, geniş salonu ve meclis alanı gerçekten görülmeye değer yerlerdir. Eski Roma’yı anımsatan bir mimarisi vardır.

6. Belvedere Sarayı

YouTube video

Muazzam bahçeleri ve sanatsal etkinlikleri ile turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Belvedere Sarayı iki kısımdan oluşuyor. Yukarı ve aşağı olarak ikiye ayrılmış bu yerde yukarı kısımda modern sanat tabloları sergilenirken, aşağı kısımda ise gündelik resim sergileri yer alıyor. Buraya geldikten sonra öncelikle bahçesinde bir yürüyüş yapıp akabinde sergileri gezmenizi tavsiye ederiz. Yaz ayında renk cümbüşünün daha etkili olduğunu da hatırlatırız.

7. Naturhistoriches Museum

YouTube video

Yüzyıllar öncesine ait fosil ve kemiklerin sergilendiği, geçmiş çağlardan kalan dinozor gibi nesli tükenmiş canlıların kemiklerinin sergilendiği bu müze özellikle tarih meraklıları için önerdiğimiz bir mekandır. Naturhistoriches Museum içerisinde yer alan konferans salonunda 3D olarak eski çağların canlandırılması ve meteor düşmesi sonucun dünyadaki değişimin sergisi de ziyaretçilere sunulmaktadır.

8. Karntner Caddesi

YouTube video

Viyana’nın en işlek caddelerinden bir tanesi olan Karntner Caddesi’nde Türk yemeklerinden Viyana’nın yöresel yemeklerine kadar birçok lezzete sahip restoranları rahatlıkla bulabilirsiniz. Uygun fiyatlı alışveriş mekanlarına da rastlayabileceğiniz bu caddede, küçük çaplı hediyeler ve magnetler de satılmaktadır.

Kış aylarında da görülmeye değer bir yer olan Avusturya Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birisidir. Avusturya’ya uçak ile gidildikten sonra Avusturya başkenti olan Viyana’nın muhteşem bir atmosfere sahip olduğunu fark edeceksiniz. Avusturya’ya giden bir kişinin bir diğer görülmeye değer bir yer olarak bilinen Hallstadt’ıda görmesini tavsiye ederiz. Burası dünyanın en eski köyü olarak kabul edilen ve turistler tarafından gezilen bir yer. Avusturya hakkında daha fazla bilgi alabilmek için videolarıda izleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!