İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?
İdeal Penis Boyu Kaç Cm'dir?

Vücut Tipinize Göre Yapmanız Gereken Sporlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücut Tipinize Göre Yapmanız Gereken Sporlar Nelerdir?

Vücut tipine göre egzersiz seçmek o egzersizi yapmak kadar önemlidir. Vücudunuzu şekle sokmak ve daha sağlıklı bir görünüm elde etmek için öncelikle vücudunuzu tanımalı, vücudunuz için en etkili spor yöntemini seçmeli ve belirlediğiniz bu spora bağlı egzersizleri düzenli olarak yapmalısınız. Ayrıca belirleyeceğiniz egzersizleri yaparken beslenmenizde dikkat ederek vücut tipine göre beslenme programı uygulamanızda  da fayda olacaktır. Öncelikle vücut tipinize göre hangi sporu yapmanız gerektiğini ve uygun egzersizleri belirlemekle işe başlayalım.
Vücut tipleri nasıl belirlenir?

Elma Tipi Vücut Yapısı

Elma tipi vücutta kilolar bedenin orta kısımda toplanır ve alt vücut üst vücuda göre daha ince ve dar bir görünümdedir. Bu vücut tipine göre yapmanız gereken sporlar  kardiyovasküler ağırlıklı, jogging, aerobik, kayak ve yüzme gibi sporlardır. Ayrıca bu vücut tipine göre beslenme ağırlıklı olarak sebze tüketimine yönelik olmalıdır.
Vücut tipinize göre yapmanız gereken sporlar hangileridir?

Armut Tipi Vücut Yapısı

Kilo kalça ve basen bölgesinde toplanmaktadır. Omuzlar dar ve bel kısmı kavisli bir görünümdedir. Bu vücut tipi için en uygun egzersiz tipi bölgesel zayıflatan pilates ve benzeri aktivitelerdir. Bu vücut tipine göre beslenmede yağsız proteinler, meyve ve sebzeleri tercih etmelidirler.
Vücut tipine göre spor nasıl yapılır?

Kum Saati Vücut Tipi

En estetik ve simetrik vücut tipidir. Omuz ve kalça birbirine orantılı olup, ince bir bele sahiptirler. Bu vücut tipi düzensiz olduklarında biçimsiz bir vücuda sahip olabilecekleri gibi düzenli bir egzersiz programıyla sağlıklı bir vücut yapısına kavuşabilirler. Bu vücut tipine göre egzersizler dans, aerobik, yüzme, boks gibi sporlarla iyi sonuçlar alabilirler. Yeşil sebzeler, düşük yağlı hayvansal proteinler, süt ve süt ürünlerini beslenme programlarında tercih etmeleri daha sağlıklı olacaktır.
Vücut tipine göre beslenme nasıl yapılır?

Kereviz Tipi Vücut Yapısı

Kereviz tipi vücut yapınıza göre yapmanız gereken sporlar incelendiğinde ise dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Aşırı kilolu olmayan bu vücut tipi daha çok dikdörtgen biçiminde bir vücuda sahiptirler. Omuz, bel ve kalça oranları birbirine çok yakındır. Çok kilolu değildirler ancak orantısız bir vücut şekline sahiptirler bu nedenle, egzersiz programlarında pilates hareketlerini tercih etmeleri hızlı sonuç almalarını sağlayacaktır. Hızlı yakan metabolizmaları vardır, protein ağırlıklı beslenmeyi tercih etmeliler ve abur cuburdan kaçınmalıdırlar.
Vücut tipi nasıl belirlenir?
Yapılan araştırmalar, vücut tipine göre yapmanız gereken sporlar noktasında vücut tipinin doğru seçilmesinin yanı sıra beslenme araştırmalarına da önem verilmesi gerektiğini ortaya çıkarmaktadır. Bu noktada Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan beslenme araştırması, ülkemizdeki beslenme alışkanlığının gerçek yüzünü ortaya çıkarmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!