Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor Sorunu Çözümü

Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor Sorunu Çözümü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Whatsapp bildirim sesi gelmiyor sorunu çözümü oldukça basit! İşte, iPhone ve Android cihazlarda Whatsapp bildirim sesi gelmiyor sorunu çözümü ile ilgili bilmeniz gerekenler!

WhatsApp Bildirim Sesleri Neden Gelmiyor?

Whatsapp bildirim sesleri gelmiyor sorunu, hemen hemen her telefon kullanıcısının karşılaştığı sorunlar arasında. Bu sorun genellikle telefonun sesinin kapatılmış olması gibi basit bir soruna dayanır ve telefonun titreşim modundan ya da sessiz moddan çıkarılmasıyla sorun çözülür.

Ancak kimi zaman Whatsapp bildirim ayarlarının değişmesi nedeniyle ses gelmemesi söz konusu olabilir. Kısaca whatsapp bildirim sesleri neden gelmiyor sorusunun cevapları şunlardır:

  • Telefonun sessiz moda alınmış olması
  • Telefonun ses düzeyinin en düşükte olması
  • Telefonun titreşim moduna alınmış olması
  • Whatsapp uygulaması bildirim ayarlarının değiştirilmiş olması
  • Whatsapp uygulamasının güncellenmemiş olması

Tüm bunlar dışında teknik olarak telefon düşmesi, telefona su kaçması gibi nedenlerle de Whatsapp bildirim sesleri gelmiyor sorunu yaşanabilir ve bu, cihazın tamir edilmesiyle çözülür.

Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor Sorunu Çözümü

WhatsApp Bildirim Sesi Gelmiyorsa Ne Yapmalıyım?

Peki, Whatsapp bildirim sesi gelmiyorsa ne yapılmalı? Bu sorunla karşılaşıldığında ilk olarak yapılmas gerekenler şunlar:

  • Telefonunuzun sessiz modda olmadığından emin olun
  • Telefonunuzun sesinin en düşük seviyede olmadığından emin olun
  • Telefonunuz titreşim modunda ise, titreşim modunda bildirim seslerinin kapalı olmadığından emin olun
  • Whatsapp bildirim ayarları bölümünde sesin açık olduğundan; mesajlar, grup mesajları ve aramalar kısmındaki bildirim seslerinin açık olduğundan emin olun
  • Whatsapp uygulamasının son sürümde olduğundan; güncelleme geldiyse güncellendiğinden emin olun

Eğer tüm bunları yaptıktan sonra Whatsapp bildirim sesi gelmiyor sorunu devam ediyorsa; telefonunuzdan Whatsapp uygulamasını silip yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz.

WhatsApp’ın Bildirim Sesi Nasıl Açılır? WhatsApp Bildirim Sesi Açma Adımları

Whatsapp’ın bildirim sesi, telefonun ses ve bildirimler menüsünden değil; uygulamanın içinden açılır. Whatsapp bildirim ayarlarını değiştirme adımları da telefonun işletim sistemine göre farklılık gösterir. İşte, telefonun işletim sistemine ve telefonun markasına göre Whatsapp bildirim sesi açma ve ses gelmiyor sorunu çözme adımları:

1- Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor iPhone Çözümü

iPhone telefonlarda whatsapp bildirim sesleri gelmiyor sorununda ilk yapılması tavsiye edilen; telefonu yeniden başlatmaktır. Çünkü iphone telefonları yeniden başlatmak, belleğin temizlenmesine yardımcı olur. Eğer uzun bir süredir iphone telefonunuzu kapatıp açmadıysanız bazı aksaklıklar söz konusu olabilir ve bunun çözümü için telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

Whatsapp bildirim sesi gelmiyor iPhone çözümü için bir diğer tavsiyemiz de; arka planda yenileme özelliğinin açık duruma getirilmesidir. Apple markası, uygulamalardan bildirim gelmesi ve bu uygulamaların arka planda çalışması için arka planda otomatik yenilenmeye izin verir.

Olası bir durumda arka planda yenilenmesinin kapatılması, whatsapp bildirim sesleri gelmiyor sorununa neden olabilir. Bunun çözümü için ise takip edilmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Ayarlar menüsüne gidin
  • Genel menüsüne giriş yapın
  • ‘’Arka Planda Uygulama Yenileme’’ye dokunun
  • Burada WhatsApp uygulamasının aktif olduğundan emin olun
Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor Sorunu Çözümü

2- Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor Android Çözümü

Whatsapp bildirim sesleri gelmiyor sorunu çözümü Android cihazlarda Apple’da olduğundan farklıdır. Android cihazlarda whatsapp bildirim sesleri gelmiyor sorunu çözümü için yapılması ilk tavsiye edilen; arka plan verisinin sınırlandırılmamış olduğundan emin olmaktır. Arka plan verisinin sınırlanıp sınırlanmadığını kontrol etmek için sırasıyla ‘’Ayarlar’’ – ‘’Uygulamalar’’ – ‘’WhatsApp’’ – ‘’Veri Kullanımı’’ adımlarını takip ediniz.

a- Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor Samsung, Huawei, Xiaomi Çözümü

Samsung, Huawei ve Xiaomi cep telefonları Android işletim sistemine sahip telefonlardır ve bu telefonların hemen hemen hepsinin ‘’Ayarlar’’ menüsü benzerdir. Dolayısı ile WhatsApp bildirim sesi gelmiyor Android çözüm yöntemlerini, bu telefonlar için deneyebilirsiniz.

Whatsapp bildirim sesleri gelmiyor sorununu internetten araştırdığımızda özellikle Samsung kullanıcıların bu konuda fazlaca şikayette bulunduğunu görülüyor. Bu sorunun da genellikle güncellemeden kaynaklandığı ve gelecek olan yeni güncellemelerle giderildiği bilinmektedir.

3- Whatsapp Bildirim Sesi Açık Ama Gelmiyor Ne Yapmalıyım?

Whatsapp bildirim sesi açık ama ses gelmiyorsa; telefonunuz titreşim modunda ya da sessiz modda olabilir. Eğer telefonunuz titreşim modunda ya sessiz modda değilse ve yine de whatsapp bildirim sesi gelmiyorsa; uygulamanın güncel olup olmadığını kontrol edin. Bazı cihazlarda, whatsapp uygulamasının güncel olmaması çeşitli sorunlara neden olabilir.

Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor Sorunu Çözümü

4- Ekran Kapalıyken Whatsapp Bildirim Sesi Gelmiyor Ne Yapmalıyım?

Ekran kapalıyken whatsapp bildirim sesleri gelmiyor sorunu yaşıyorsanız telefonun ses ve bildirim ayarlarından ya da Whatsapp bildirim ayarlarından sesin açık olup olmadığını kontrol ediniz.

5- WhatsApp Bildirim Ayarları Nereden Yapılır?

Eğer Whatsapp bildirim sesi gelmiyor sorununuz varsa Whatsapp bildirim ayarları Android cihazlarda şu adımları izlenerek yapılır:

  • WhatsApp uygulamasına girilir
  • Ekranın sağ üst köşesindeki üç noktalı simgeye basılır
  • Açılan menüden ‘’Ayarlar’’ seçilir
  • ‘’Ayarlar’’ menüsünden ‘’Bildirimler’’ seçeneğine tıklanır
  • Buradan sohbet sesleri açılır kapanır, mesaj geldiğinde çalacak bildirim sesi ve titreşim seçilir, gruplardan gelecek olan bildirim seslerinin ayarlaması yapılır ve Whatsapp aramalarında çalacak olan bildirim sesi seçimi yapılabilir

İlginizi Çekebilir: 5 Adımda WhatsApp İşletme Hesabı Nedir | WhatsApp İşletme Hesabı Ücretli mi?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!